Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 10:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 05. 08. 2011. 01:00 

Prvo, cestitke Selmi racunardziji. Jesil sada Inzinjer Elektrotehnike ili bas cisti Racunardzija? Kakogod, svaka cast i sve najbolje u karijeri!

I ja sam bio prestao igrat ali moj zivot je prije tri godine bio, pa malo je reci interesantan. Krenuo sam u ludo avanturisanje koje je bilo, prilicno glupo. Pa nisam imao na cemu. Onda sam sastavio jebacki kompas od ustedjevine kad sam popusio na poslu pa sam onda igrao igrice po' godine da nadoknadim odsustvo. Iako cesto kenjam o Biowaste-u i igrice su im ne daleko od "odaberi svoju pricu" sveskica, vazda me ufate za medjunozije i ne popustaju dok ih 100% ne prekucam. Osim Dragon Age-a koji nece da mi se instalira (neki MSXML zajeb koji nikad nisam uspio otklonit). Bilo bi lijepo malo s nekom rajom rokat kad izadje BF3. Kada je BF2 izasao kupio sam original ali mi je veza bila ocaj i racunar ne bas najbolji pa je to bila patnja ali sam ga igrao religiozno. Kad su krenuli sa BC-em vec to nije bilo to. Kad imas 64 igraca na tabli, artiljeria, bombardovanje, snajperi, tenkovi helikopteri avioni....to je furka!

Najbolji multiplejer ikad!

Jailbrejkaj taj iPad. Nazalost nemam iPad ali imam Ipod Touch (druga generacija). Sto se tice igrica gledajuci unatrag i nije bilo nesto vrijedno spomena. Sve Gameloft-ovo je solidno ali nista posebno. Angry Birds su striktno za velike nuzde i gradskog prevoza. Neki to vole ali meni je prilicno tupo, ono, jest kjut i to (a ja inace mator co'ek padam na te fazone) al nista posebno. Ako ti treba Jailbreak podrska tu ti mogu pomoc (to radim svima u firmi i zemljacima dzabe, do sad sam desetine ipadova i iphoneova jailbreakao), al da se bas neceg sjecam neizostavnog...

Sto se tice onog sto sam ja imao i koristio...apdejtovo sam svoj iTouch i onda ga nisam jailbreak'o jer mi je stara dobila Desire HD na lutriji a ona nezna sta ce s tim pa sam sad u tim vodama (Android=karina, ma sta ubergeekovi rekli). Veci mi ekran, visa rezolucija, a samo surfam i gledam filmove na tim sranjima.

1) AirVideo ekstra plejer koji streama video sa racunara preko wifi bestrzajno i sve formate. Super za gledat filmove u krevetu, ili u klonji.

2) Mobile Mouse jebacki airmouse, i jos vise.

3) Autodesk Sketchbook ako ne znas sta je...moras probat.

Ostalo mi je uglavnom bilo jedva prolazno, mislim ima solidnih igara i to ali nista posebno. Ima dobrih aplikacija za gitariste ali neznam jel te to interesuje. E da Turtle Guitar i Where Grows the Bitter Herb su mi bile maksi simpa slikovnice. Frajer ima dobar stil. Bebot je fantastican sintisajzer koji je jos uz to kvte do bola. I ne znam, ne sjecam se niceg vise posebnog, ali ja svoj ipod nisam upalio ima jedno tri mjeseca sori. Eh da ako volis stare avanture vrijedi poigrat Beneath a Steel Sky mada i nije nesto epohalno.Nazalost Monkey Island rimejkovi su bili kita od bika na itouchu zbog kontrola nemogucih, neznam kako je na iPadu.

HL je kult, ali su meni Deus Ex i S.T.A.L.K.E.R. bolji. Deus Ex je prosto bolja igra/fabula/sve. Stalker ima puno bolju atmosferu. Portal 2 je genijalna igra i svakako je vrijedi odigrati. Moje dalje preporuke su:

Mass Effect 1, pa i dva.

The Witcher 1 i 2.

Borderlands (nelosa igra, mada je svi blate, ima atmosferu)

Starcraft II nisam igrao, para nedam, a nisam se nesto potrudio da nadjem posteno crackovanu verziju, al mi je Dawn of War II odlican, sva tri. Al dobro ja skroz pusim tu WH40K foru (I can feel the warp overtaking me...it is a good pain), steta sto Bolt Thrower nije radio soundtrack, onda bi bila genijalnost.

Od manje poznatih igara koje su mi se svidjele:

Sins of a Solar Empire

Metro 2033

X3, al ja stvarno neznam kako se to igra.

Just Cause 2 je onako tres igrica koja je kul jer je kul stvari raznosit u komadice.

Cities in Motion

Nista do S.T.A.L.K.E.R.-a. (sram me priznat da mi je Mass Effect haman na istom nivou, al moram). Samo je istoimeni film gledat na ripitu veci cejf od blejanja po zoni.

Opet monumentalni postovi, pu.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 01:05 

lord krvolok wrote:
Neka Neka da se hoce svi vratit :D ,cuj Diplomirala, Cestitam :D

I Ti Libijac Okani se tih Igrica,u Godinama Si valja ti se Zenit :twisted:

jah dobro bi bilo znat da su svi jos uvjek zaludjeni manijaci ko mi a? :lol:

Ja da se zenim? Jarane ja normalne cure nemam vec po' decenije :lol:

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 01:42 

Addi wrote:
ma dobro necemo u krajnost s doomom kecom, onako samo kazem, dobra grafika mi je dovoljna, sad dodatni efekti mi nisu previse bitni :)
a pripjat je kulminacija trilogije, i meni je najbolji dio bez dalje rasprave. al mislim da ce DVICA pokorit i pripjat, za nadat se. ne znam, kazem ti, meni je ovo najbolji serijal od half lajfa sigurno... samo vakat bi bio da i ja sta uzmem malo jace...

Kad je'nom krenes na ful maks, ne vracas se na low detail :evil:

sacekaj buldozer i radeon sedmice :mrgreen:

Moram se zadat po vedrom nebu, nema druge, al likovi izgledaju ko smece pravo u poredjenju sa pripjatom.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 03:08 

ma meni je gotivno igrat sva 3 dijela. bas se ono uzivis u pricu i pravila opstajanja u the Zone-u :D . samo steta sto u pripjatu nema sidorovich-a u onom bunkercicu svom, pregotivan mi je :lol: samo se spominje koliko se sjecam...

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 08:58 

heheh libijo vidim i ti si fan Radeona ;-) ma 7000 serija ne treba vala jos da izlazi, 6000 sasvim dovoljna da deres sve na max ovu i narednu godinu, kako ja vidim... Nit ima kaka nova tehnologija nit je potrebna veca snaga...

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 10:34 

jah, ako imas 6990 :razz:

Ja sam ti amd onli dijagnoza. Saport d andrdogs.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 15:54 

Stigo novi PSP i odma` emulatore.

Image

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 16:16 

kompjuterasi de recite valjal čemu ovo
HP PROBOOK 4720 i5 8GB

Procesor Intel® i5-480M 2,66 GHz/ Display 17.3“ LED-backlit HD+ Anti-Glare (1600 x 900)/ Grafika ATI Mobility Radeon HD 6370 with 1 GB/ RAM 8 GB DDR3 / HDD 500 GB 7200 rpm SATA I, LightScribe DVD+/–RW DL SuperMulti/Bluetooth / 802.11b/g/n, LAN 10/100/1000, 3xUSB 2.0, HDMI, eSATA, VGA, Webcam, Card reader, 6C Battery, Windows® 7 Home Premium 64

izaslo bi me 1750 maraka.
hajd da ne bacam pare ako ne valja :D

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 16:56 

možeš i jeftinije proć.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 17:17 

Sta mislis sa tim? igrat se? Ako se mislis igrat sastavi desktop. Ako mislis imat laptop meni se ne cini lose (al ti se ja nikako ne kuzimu ove nove intele sori). Taj radeon 6370 nece moc igrat Stalkera kako treba :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 17:20 

Cini mi se malo skup al ja zivim gdje poreza nema ;)

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 19:05 

@libijac: jok,necu imat vremena za toga,s vremena na vrijeme upalit witchera/mass effect il tako nesto.uzeo bi desktop al treba mi prenosivo jebajga..
@dinko: znas li gdje? po mogucnosti na relaciji mostar/sarajevo

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2011. 19:44 

mislim da je za mass effect dovoljan, ali za witchera neznam.

uf jebote clear sky tezak do bola, zaboravio sam kako je stalker zajeban.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 14:59 

Lee B Yatz wrote:
uf jebote clear sky tezak do bola, zaboravio sam kako je stalker zajeban.

eeee, jos kad odes na tamo trecu-cetvrtu mapu.... :razz:

ma meni to gore djeluje malo preskupo, pa ti vidi. ko god se zaletio da kupi nesto na prvu zajebo se sto se racunara tice. dobro protabiri vise opcija pa onda skontaj.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 15:42 

Instaliram DiRT 2. Sve hoću, a ne da mi se zbog HDD prostora. I ovako sam mor'o premještat i brisat. Samo da bude solidna grafika i tako to. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 16:43 

Počeo Dreamfall -The Longest Journey, davno nekad sa prijateljem prelazio, sad ću sam, igra zasad pravo zanimljiva.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 17:24 

Dreamfall je legendaran. Dirt 2 je tipicna Codemasters karina. Al je saundtrek dobar pravo.

Zoniranje je kult, al svako malo poginem, jos se nisam od kordona mak'o. Al nema veze, natenane, stice se i do kraja. STALKER je mozda najbolja igra ikad. Steta sto nisu Cisto Nebo i Sjena uglancani ko Zov PRipjata, al sta se moze.

Eh da, imal ko patcheve/krekove za Pripjat? Pa da i njemu nabacim Complete Mod :mrgreen:

Sve se kanim da iskoristim wish granter u cistom nebu complete al hocu da ga odigram k'o coek :evil:

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 17:48 

stalker je stvarno genijalan. ma vazda je tako tesko na pocetku, kasnije kad napucas puske i uniformu, postane lakse.

a za pripjat mislim da nema patcheva ako koristis englesku verziju. ovako nekako ide prica: engleska verzija igre je izasla dosta nakon ukrajinskih, njemackih, ruskih, poljskih i ceskih verzija, za koje postoje patchevi. tako da kad je izasla prva verzija na engleskom jeziku, vec je "ugradjen" patch u nju, tj sadrzi promjene sve napravljene zadnjim patchem za ostale verzije igre. toliko ja znam, tako sam citao.

a ako koristis neku od navedenih verzija mimo engleske, sa ili bez konvertera na engleski jezik, ovdje mozes nac patcheve zadnje:
http://www.patches-scrolls.de/stalker_c ... ripyat.php

ja koristim/imam englesku verziju, koja vjerovatno sadrzi te promjene patcha, i znam da sam igru par puta presao bez ikakvih gresaka i bagova. doci ce opet na red kad zavrsim clear sky i shadow of cherobyl.

Last edited by Addi on 06. 08. 2011. 17:50, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 17:49 

Raspad sistema! jebem mu mater i grafičku i driver i update... :roll:

Možda se nađe Libijo šta. :D

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2011. 17:55 

Addi wrote:
stalker je stvarno genijalan. ma vazda je tako tesko na pocetku, kasnije kad napucas puske i uniformu, postane lakse.

a za pripjat mislim da nema patcheva ako koristis englesku verziju. ovako nekako ide prica: engleska verzija igre je izasla dosta nakon ukrajinskih, njemackih, ruskih, poljskih i ceskih verzija, za koje postoje patchevi. tako da kad je izasla prva verzija na engleskom jeziku, vec je "ugradjen" patch u nju, tj sadrzi promjene sve napravljene zadnjim patchem za ostale verzije igre. toliko ja znam, tako sam citao.

a ako koristis neku od navedenih verzija mimo engleske, sa ili bez konvertera na engleski jezik, ovdje mozes nac patcheve zadnje:
http://www.patches-scrolls.de/stalker_c ... ripyat.php

ja koristim/imam englesku verziju, koja vjerovatno sadrzi te promjene patcha, i znam da sam igru par puta presao bez ikakvih gresaka i bagova. doci ce opet na red kad zavrsim clear sky i shadow of cherobyl.

ipak je tacno ovo sto sam napisao za patcheve, engleska verzija sadrzi/ima ugradjen u sebe zadnji patch, 1.6.02.
"...full English retail which is already prepatched to version 1.6.0.2..."

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]