Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 13:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 05. 09. 2011. 16:48 

gdje bi mogao narucit, da ima malo veci izbor? jebiga bolje i to ako mi se vise isplati novcano...

Profile  

PostPosted: 05. 09. 2011. 16:52 

mi ti ovdje imamo nesto sto se zove shop and ship (shopandship.com)

i nema poreza/carine na uvoz ispod milje dolara vrijednosti :mrgreen:

naravno nema ni pdva, al ima standardno, harambasa i drumskih razbojnika koji glume trgovce, sa sve losijim rezultatima.

nadjes nekog ko ide/dolazi, vako ko koznjaka i kupis mu par piva, ili nadjes curu stjuardesu. vidis da sam znao mog'o sam ti ja to govno kupit i po nekome poslat, neko odavde vazda ide za bosnu (a i ja ih skoro sviju znam kad je drzava ko zrno)

Profile  

PostPosted: 05. 09. 2011. 17:27 

ma ajde, bice nesto, svakako nemam namjeru odma ni kupovat, dok se skontam za ostatak racunara pa cu vidjet... do tad cu gulit ova 3 stalkera kako mogu :mrgreen:
fala na savjetima.

Profile  

PostPosted: 05. 09. 2011. 17:35 

nego sve hocu da napisem za Shank, ovu genijalnu retro 2d beat 'em up igru. da mi je neko pricao ne bi vjerovao. predobra zajebancija za ubit par minuta.

a zanrovski i atmosfericno... za 10+. robert rodriguez meets tarantino meets spaghetti western. a lik je mix rodriguezovog machete i ramba :D prica sama po sebi pljunuti spaghetti western klasik, banditi mu ubiju porodicu/zenu, i njega ostave na samrti, on prezivi, istrenira se do maximuma i tamani ih jednog po jednog. atmosfera i muzika isto dosta podsjeca na taj zanr. a cut scenes ko da je snimao licno tarantino, od krvi, preko situacija, do "uglova" haha genijalno.
od mene ocjena 10++ :razz: :mrgreen:

edit:
evo ova scena sve govori sto sam pisao, kad igras a vidis samo siluete ove

Image

Profile  

PostPosted: 05. 09. 2011. 20:05 

Addi wrote:
u tom slucaju ovo mi izgleda najpovoljnije, valjal ova cemu
GIGABYTE VGA 6670 1GB DDR3; GV-R667OC-1GI; Radeon HD
ona je 2 stoje.

ima i ovo
GIGABYTE VGA 6570 1GB DDR3; GV-R657OC-1GI; Radeon HD 165km
Asus VGA 6450 1GB DDR3; EAH6450SILENT/DI/1GD3; AMD Radeon 127km
Asus VGA 6450 512MB DDR3; EAH6450SIL/DI/512MD3; AMD Radeon 113km
Asus VGA 6570 1GB DDR3; EAH6570/DI/1GD3; AMD Radeon 174km
GIGABYTE VGA 6450 1GB DDR3; GV-R645OC-1GI, AMD Radeon 118km

sta dodje najbolje s obzirom na cijenu i to...

ja sam prije godinu dana na piku kupio ovo ( http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3312#ov ), a monitor mi je asus 19". pokajo se nisam za ovaj potez. grafa bila 200 kera, nova. eo, stalker cop na complete modu igram na maksu, samo iskljucio anitialiasing (to mi je u svake igre iskljuceno jer moje oci i ne vide razliku), isto kao i sve igre, krajzis cavi, col of djuti mw, blek ops, sve stalkere, win 7 x86, driveri nikad problem nisu bili, tako da poredeci sa tim cijenama nemas sta izgubiti. i ja sam se deset dana dvoumio oko kupovine, gledao po internetu review itd. vidi po netu sta raja kaze koja je najbolja grafa za ono sto ti hoces i kupi je, nisi pro, vjerujem da ti ne treba za mayu, maks ili neke mudaske programe neg vise za igrica.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 04:10 

ma mene i ova starinska konfiguracija sluzila pravo fino, dok nije metro2033 izasao :mrgreen: onda sam skontao da je vrijeme za nesto novo. s ostalim igrama do dan danas nisam imao vecih problema...
nista fala na savjetu i tebi. dobra izgleda ta grafa. jel ddr5 il 3 memorija na njoj? evo u imtecu sa 1GB ddr5 je 200 kermi, a 1GB ddr3 150km.
nista ako ne uspijem uganajt ovu 5770 (il sta bolje :( ), onda garant tu uzimam... reci mi jesi metro igrao s njom? kako pici?
eto za par mjeseci valjda sta sklopim :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 09:23 

ddr5. metro sam igrao, postavki se ne sjecam, minimalac je bio na high (ne sjecam se koje opcije imaju, jel low, normal, high, max kako vec ide), bez anitialiasing (to vazda iskljucujem kako sam reko), normala sve picilo.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:31 

Ja stvarno neznam sta vama znaci "pici", ali meni kad padne ispod 20fps to je vec tesko sranje. Klir Skaj komplit kako rekoh, morao sam ublazit AA i SSAO iskljucit, inace je bio osjetno ispod 30fps vecinu vremena.

Valjda je do rezolucije na kojoj se igra. Ja nisam nesto pretjerano zadovoljan svojim grafickim adapterom.

U principu, da sam na tvom mjestu Addi razmislio bih o AMD Llano platformi. Dobijes graficku na procesoru dzabe. Mislim da ce bit brza od tih zijana koje si mislio kupit. Slican ti je i Sandy Bridge ali mislim da je na njemu graficka ipak osjetno ocajnija.

Ubjedjen sam da nema te konfiguracije i (solo) graficke karte koja moze pogurat sve zahtjevnije igre na ful hade i 60fps (zlatni standard). Samo krosfajer/sli.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:37 

to jes, kolko para tolko muzike. samo jedno su mogucnosti a drugo zelje. a vala, nebi dao za graficku preko dvjesta kera da je ne znam ti kakva, necu profesionalno igrati igre.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:39 

ja sam mislio dati 700 dolara za 6990.

ustvari trebao sam, mogao sam je otplatit dok je bitcoin nesto vrijedio i nije bio nemoguc za stvorit.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:44 

ako mozes, bujrum :) ha ja :razz:

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:46 
Moderator

Jao koliko se vi razumijete u to, ja samo ubacim igru i igram. Doduše, igram dva put u godini ili kad sam bolesna i prikovana za krevet, ali ništa prezahtjevno, Wolfenstain i San Andreas :lol: To je sve što igrah. Nego, kako ću instalirati, odnosno krekovat' San Andreas? Pravo mu puno treba da se instalira, jedan pa drugi disk, i rekao mi jedan kako trebam uradit ja već zaboravila dok se instaliralo :roll:

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 10:55 

kupi plejstejsn ili xbox360, bez zajebancije. 400 kerma za jedno od to dvoje ili graficka koja je skuplja + joj treba racunar.

krekujes tako sto prekopiras glavni .exe fajl sa neke odredjene lokacije na CD-u/DVD-u u programski direktorij na hardu, ili isti fajl skines sa interneta pa prekopiras u programsku direktoriju, u 99% slucajeva kada su igrice u pitanju. Detalji su specificni za igru u pitanju a San Andreas nemam pri ruci i ne sjecam se procedure "krekovanja" istog.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 11:01 
Moderator

Plejstejšn i xbox360 :lol: Ovo drugo ne znam ni šta znači :D

Sad ću probati instalirat, trebaće mi sto sati. Pa ću upratit ovaj proces kreka.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 11:06 

furija wrote:
Jao koliko se vi razumijete u to, ja samo ubacim igru i igram. Doduše, igram dva put u godini ili kad sam bolesna i prikovana za krevet, ali ništa prezahtjevno, Wolfenstain i San Andreas :lol: To je sve što igrah. Nego, kako ću instalirati, odnosno krekovat' San Andreas? Pravo mu puno treba da se instalira, jedan pa drugi disk, i rekao mi jedan kako trebam uradit ja već zaboravila dok se instaliralo :roll:

Krekovanje ti je u većini PC igrica isto. Sve što trebaš je locirati "Crack/Deviance/RELAODED..." zavisi koji je kriminalac metno igru na net, a koji ti je kriminalac spržio na CD/DVD. :lol:

U San Andreas-u ti je HOODLUM (ili slično). Dakle otvoriš taj folder kopiraš mislim da se zove "gta.exe". Lociraš ikonicu na desktopu (ili odeš u C:/Program Files/blablabla/San Andreas) tu pejstaš kopirani .exe file.

Nego, lakše ti je dakle naći ikonu na desku (od SA) i otić na properties i find target, otvori ti isti folder ko što bi otišla "pješke". Pejst .exe i igraš. :)

Možda sam malo komplikovano napisao, ali kaži ako bude trebala pomoć.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 11:09 
Moderator

Nisi komplikovano objasnio, ustvari sam tako i krekovala dosada :D Jedino tako i znam, hahaha! Ali sve mi se čini da mi je ovaj moj rekao da nije tako nego... blabla i zaboravila, kažem, instalira ga sto godina da sam proces zaboravila :roll: Ili sam pokušala a nisam uspjela. Sad ću vidjet kad mi se instalira :)

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 15:16 

Lee B Yatz wrote:
Ja stvarno neznam sta vama znaci "pici", ali meni kad padne ispod 20fps to je vec tesko sranje. Klir Skaj komplit kako rekoh, morao sam ublazit AA i SSAO iskljucit, inace je bio osjetno ispod 30fps vecinu vremena.

Valjda je do rezolucije na kojoj se igra. Ja nisam nesto pretjerano zadovoljan svojim grafickim adapterom.

U principu, da sam na tvom mjestu Addi razmislio bih o AMD Llano platformi. Dobijes graficku na procesoru dzabe. Mislim da ce bit brza od tih zijana koje si mislio kupit. Slican ti je i Sandy Bridge ali mislim da je na njemu graficka ipak osjetno ocajnija.

Ubjedjen sam da nema te konfiguracije i (solo) graficke karte koja moze pogurat sve zahtjevnije igre na ful hade i 60fps (zlatni standard). Samo krosfajer/sli.

a pici :lol: ma haveru nit imam poso nit love da dajem milju para na graficku kartu. jebiga trazim nesto da mogu igrat jace igre tipa metro na high detaljima i finoj rezoluciji. trenutno nemam ni uslova da se vise kurcim nesto. kad se bude moglo kupit ce se superracunar :) po rivjuima ova sto si ti spomenuo 5770 izgleda pravo ok. i ova namikova isto 5670. nvidia karte su mi zvucale vazda nekako konkretnije, al vidim da ati je i isplativiji a izlgleda malo i jaci, bar kad se radi o igrama. a i vazda sam imao ati karte, tako da cu se vjerovatno odlucit na taj potez.
e sad sto se procesora tice tu sam strogo za intel i protiv amd :mrgreen: kontam i3 il ako bude love i5 uzet kakav fin. jedno 4 gige ddr3 rama za pocetak i neku od ove 2 grafike ati sto sam spomenuo, ako ne bude para za sta jace. i to je to jebiga. dobru napojnu imam vec, mozda uzet veci hdd al to nije puno para. maticnu za taj 1156 soket, vjerovatno asus.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 15:38 

Intel je karinaska monopolisticka cionisticka firma. Kita im. Sve Intel je karina. Uzivaj u procesorima kojima ce overclock bit moguc samo sa kupovinom DLC-a :P

NVidia ima katastrofalno lose rezultate u kalkulacijama cijelih brojeva, sto je cini neupotrebivom za bitcoin rudarenje hehe. Doduse to je sport proslosti. Ipak AMD ostaje bolji za bilo kakvu aplikaciju razbijanja lozinki ako nista :mrgreen:

Takodjer nvidia ima i kurcevu OpenCL implementaciju sto ce tek bit bitno. Jebala ih CUDA, mrtva karina. Nadasve sef nvidie je opcepoznat sociopata i moron.

nvidia ima bolje drajvere za linux ali su isti closed source. amd-ovi su decidno losiji, al su barem FOSS.

5770 je solidna karta, ne nadaj se pretjeranom uspjehu sa Metroom doduse. Naravno, sve na kraju zavisi od rezolucije. Kad imas posten monitor neces obarat rezoluciju da bi mogao igrat igru, totalno losa furka.

Kao sto ti vec rekoh, ja sam svoju referentnu 6950 dobio dzabe. Jos sam izvrsio na njoj BIOS flash koji otvara zakljucane shadere i procesore tekstura, tako da je sam GPU identican kao onaj u 6970-ki. Jedino je memorija nesto sporija i kljucno, karta ima slabije regulatore voltaze/prikljucak za napajanje. Procitaj ovdje vise:

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/159

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 15:40 

nvidia ti tako nesto nikad nece omogucit ;)

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2011. 15:52 

ma necu nvidiu, kazem ti, ipak je amd isplativiji i bolji za nijansu cini mi se bar sto se igara tice. a eto i opcija raznih.
a jebiga i ja bi rado 6950, al je ona kod nas 6 stoja. to mi je previse fakat... 6970 je 820km. nepodnosljivo skupo.
za sad, preko pika upecat ovu 5670 il ako nadjem 5770. ne znam ako ima sta bolje do jedno 200km preporuci/te... znam ja jednog lika sto je manijak za kartama grafickim pa cu jos s njim vidjet sta ima rec...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]