Lee B Yatz wrote:
Ja stvarno neznam sta vama znaci "pici", ali meni kad padne ispod 20fps to je vec tesko sranje. Klir Skaj komplit kako rekoh, morao sam ublazit AA i SSAO iskljucit, inace je bio osjetno ispod 30fps vecinu vremena.
Valjda je do rezolucije na kojoj se igra. Ja nisam nesto pretjerano zadovoljan svojim grafickim adapterom.
U principu, da sam na tvom mjestu Addi razmislio bih o AMD Llano platformi. Dobijes graficku na procesoru dzabe. Mislim da ce bit brza od tih zijana koje si mislio kupit. Slican ti je i Sandy Bridge ali mislim da je na njemu graficka ipak osjetno ocajnija.
Ubjedjen sam da nema te konfiguracije i (solo) graficke karte koja moze pogurat sve zahtjevnije igre na ful hade i 60fps (zlatni standard). Samo krosfajer/sli.
a pici

ma haveru nit imam poso nit love da dajem milju para na graficku kartu. jebiga trazim nesto da mogu igrat jace igre tipa metro na high detaljima i finoj rezoluciji. trenutno nemam ni uslova da se vise kurcim nesto. kad se bude moglo kupit ce se superracunar

po rivjuima ova sto si ti spomenuo 5770 izgleda pravo ok. i ova namikova isto 5670. nvidia karte su mi zvucale vazda nekako konkretnije, al vidim da ati je i isplativiji a izlgleda malo i jaci, bar kad se radi o igrama. a i vazda sam imao ati karte, tako da cu se vjerovatno odlucit na taj potez.
e sad sto se procesora tice tu sam strogo za intel i protiv amd

kontam i3 il ako bude love i5 uzet kakav fin. jedno 4 gige ddr3 rama za pocetak i neku od ove 2 grafike ati sto sam spomenuo, ako ne bude para za sta jace. i to je to jebiga. dobru napojnu imam vec, mozda uzet veci hdd al to nije puno para. maticnu za taj 1156 soket, vjerovatno asus.