rock wrote:
Quote:
Gdje su djecica bila kad je u Sarajevu bio «Rock Under Siege» sa plejadom extra metal bendova?
jebote tada sam imo 8 godina i hi-man i rafaelo iz nindja kornjaca su mi bili zakooon...
Hahhahha, to care!

Ja sam bila u podrumu sa zoharima, i imala sam 9 godina. Sto rece Gia, zar bi zbog toga bili pozeri? Mislim, jbga, shvatam tvoje razocarenje kada vidis milion furkica, i mene zivciraju, ali mislim da malo previse generaliziras.
Ljubav prema metalu ne mjeri se godinama, brojem albuma i slicnim stvarima. Bitno je da to slusas samo zato sto ti to istinski volis. Ja nisam imala srecu da imam brata ili sestru koji bi me naucili nekim stvarima, nisam imala srecu da rastem u normalnom okruzenju gdje bi mi se servirali metal albumi, nisam imala srecu da su ljudi oko mene to slusali. Slusala sam ga jedino ja, u samoci svoje sobe, kada sam se sama borila da cujem stvari za koje drugi nisu imali interesovanja. Imala sam srecu da mi je tata pravi ljubitelj rocka i da je tada (doduse vrlo kratko) postojao ISV radio. I to je sve. Nisam rasla okruzena metalcima. I zbog svih ovih stvari, ne dam nikome da me podcjenjuje iz bilo kojih razloga. Mnogo je teze zainteresirati se za metal sam, slusati metal sam (bez metalaca iza sebe), mnogo je teze pogotovo kad si zensko (jer sam u to vrijeme kada mi je trebala podrska i neko ko ce mi samo jos dodatno pomoci, gledana uglavnom s podsmijehom jer sam zaboga mlada i jos zensko, i jos nemam brata metalca). Furkice svakome idu na zivce, upravo zbog cinjenice da ce oni sve to isfurati za koju godinicu. Ali mlade metalce nikada ne treba podcjenjivati, bez obzira na to u koju grupu se kunu i koju su grupu culi. U njima treba prepoznati ljubav prema metalu i pomoci im da izađu na pravi put. Ja te podrske nisam imala i zato sam je danas spremna dati svakom pocetniku koga metal iskreno zanima. Poenta: furkice jesu iritantne, ali među grupom tih ljudi sigurno postoji neko ko voli metal. Mislim da se previse podcjenjuju mladi ljudi. Mislim da neko dijete koje prođe ulicom ponosan na svoju majicu Sepulture ne treba gledati s omalovazavanjem. Jer uostalom, sta bilo ko od nas zna o njemu?