@URIEL
"ok pazi vako:
prva i osnovna razlika dva vokala - nacin pjevanja, i naravno boja glasa, al zbog nacinja pjevanja ih se bas i nemre se porediti. Barnes ima dubok glas i brunda, nema tu spektakularnih izvlacenja i ok, uzivo to zvuci pregenijalno, medjutim oni vrisci uzivo su cisti efekti, nemre to izvuci nea sanse! Dok Fisher ima dubok glas ali mu je raspon 10 puta veci od barnesa. Fisher glas izvlaci iz peta dok pjeva i kontrolira ga samo tako, vidis da covjek moze jos duplo snaznije ali nema potrebe (trust me, sam sam se time bavio 7 godina znam o cemu pricam). stoga postujem svaciji ukus i uopce se necemo prepirati oko toga ko je bolji, ali ne dozvoljavam da se govori kako je Fisher kita! Tebi se mozda ne svidja njegov stil pjevanja ili vokal (sto kao jednom vokalu je tuzno, jer od Fishera imas puuno za nauciti, a od barnesa mozes samo brundati dubookoo) ali kvalitetom ga Fisher jede za dorucak!"
- ja ne rekoh nista o kvaliteti ni 1 ni 2.

reko sam samo: "...MENI je grinder kita za barnesa..." sto znaci da je to stvar ukusa i licno-subjektivnog dojma....btw, ne vidim zbog cega bi bilo tuzno to da mi se nesvida neciji "stil pjevanja ili vokal", bez obzira sto od njega "imam puuno za nauciti"...nide veze...jos nesto, sta fali "samo brundati dubookoo"...meni se recimo vise svidaju takvi vokali nego neki "kvalitetni"...po tebi izgleda "brundanje" je nekvalitetno....ali hajd...nebitno...
"Jesi sluso brutality ikad.."
- of skroz....
"o toj kvaliteti vokala pricam - bacanje lijevo, desno, od plafon pa ispaljivanje glasa u orbitu...histerija, moc a opet ga covjek kontrolira, ne bjezi...sam sam tome tezio pa tocno znam koja je to prednost. Jos jedan klasicni primjer Tardy!"
- svaka cast, ali meni se ipak vise svida duboko brundanje....sto ne znaci da necijenim to o cemu ti govoris...naprotiv...
"Sto se tice komentara sto je ovaj uradio na tombu i butcherima i nikad se to nece ponoviti

pa jebemu mater zar ce iko ikad to pokusati uraditi, zar je potrebno, zar se neko uopce pokusava nadmasiti neciji osobni uradak? Mislim to je tinejdzersko razmisljanje sorry!"
- ok, tu sam se pogresno izrazio, mislio sam na to da cannibali nikad nece napravit ponovo onako dobre albume (sa fisherom) kao sto su pravili za vrijeme barnesa...
"Again, Fisher ima svoj stil i svoj nacin pjevanja i nepada mu na pamet da pokusava zvucat ko na ta dva albuma. Na kraju krajeva on ima mnogo vise za ponudit glasovno. Mislim zar treba sad pricat kako niko nece zvucat ko Barney na harmonyu....kuzis!?!
Zivio CC u svakom slucaju! I za kraj smijem se kladiti da kad ih budes pogladao live da ces skuziti kolko si nepotrebno brijao. Jesu oni stariji albumi zlato, ali netreba sad srati po ovome s fisherom zato sto barnesa nema!"
- hehe, joj tebe, jebote....ne serem ja po ovome (zato sto barnesa nema), nego jednostavno mi se ne svidaju njihovi albumi sa fisherom, btw, nije to samo zbog fishera, kontas...citav bend, kao bend je, PO MENI, izgubio ono sto su na pocetku imali, ono NESTO...