ekvinoks wrote:
takodjer sam pogledao maloprije "Družba pravih džentlmena" iliti "The League of Extraordinary Gentlemen", i nije me se dojmio uopste film-cak sta vise mislim da odavno nisam gledao gluplji film

, ali mislim da ima pravo pravo dobru ideju i da bi bio fantastican za neke video igrice.. (ako je na osnovu igre napravljen film, recite mi...

) po meni jos jedan bezuspjeli pokusaj ozivljavanja starih "zaboravljenih" superheroja, likova iz knjige (citaj Dr. Henry Jekyll, Tom Sawyer, Rodney Skinner (nevidljivi covjek), Kpt. Nemo...)

"Liga" je zapravo film napravljen po jednom jako popularnom stripu (imam par albuma i odlican je), i steta sto su upropastili odlicnu ideju sa takvim filmom, koji jednostavno ne zasluzuje nositi to ime jer samo srozava kvalitetu stripa. Recimo samo da je story za strip radio Alan Moore, autor koji u svijetu stripa znaci isto sto i jedan Kubrick u svijetu filma...
Slikica iz stripa:
http://www.stripovi.com/images/liga.jpgKoldVoid wrote:
Ja sam u svom bjednom zivotu propatio bruku filmova, i na kraju, glavom i bradom iznad sviju ostalih definitivno stoji Blade Runner
Atmosfera nad sadrzajem, atmosfera nad besjedom, ATMOSFERA IZNAD SVEGA!
Slazem se...
Naveo bi i jednu interesantnu anegdotu sa snjimanja ovog filma.
(Danger-Spoiler!!!)
Naime, na kraju filma, Roy (zadnji i glavni replikant) je po scenariju filma, trebao sjesti ispred Deckarda sa golubom u ruci te ga gledati neko vrijeme i odapeti, a golub bi mu odletio iz ruke.
Medjutim, kada je Roy trebao pustiti goluba, mala prokletinja nije htjela da poleti nego mu stajala onako u ruci. Da nebi propala scena, Roy krene pricat iz glave:
-I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die...
...i izgovori jedan od najjacih citata u antologiji filma.
Ridley Scottu se taj citat toliko svidio da ga je ubacio u konacnu verziju filma, a to ujedno i objasnjava zacudjenu facu Harriosona Forda kada je vidio sta blebece.