Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 21:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2004. 14:51 
Moderator

Elektron wrote:
Archangel wrote:
kako me fino vrati u proslost ovaj ''povratak u buducnost'' ovih dana.. :)
ma legendaran film.. bez obzira na sve..

ja snimio sva 3 dijela :) i veceras snimam forrest gump-a posto su to sve filmovi koje cu moci gleat i za 10 godina :)

true powerovac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 10. 2004. 17:16 

Elektron wrote:

ja snimio sva 3 dijela :) i veceras snimam forrest gump-a posto su to sve filmovi koje cu moci gleat i za 10 godina :)

samo to?
:p
covjece, koliko jos dobrih filmova ima, a ti tako *ogranicen*
:P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 17:18 

Gledala sam danas Pasiju.
covjece...ono zaista treba pogledat.sirove emocije, nema tu kako zasto, kud, nekakvih dijaloga, samo emocije koje se ocitavaju na licima ljudi, al nasilja ima i previse za jedan film.
no, ovaj put bar ima svoju svrhu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 18:47 

pogledao sam "Skola Rocka", onako film za opustanje, Jack Black je legenda i odlicno glumi, ujedno film ima jako dobar soundtrack. osim toga i one balavurdije film je = natin spesl.. IMO
takodjer sam pogledao maloprije "Družba pravih džentlmena" iliti "The League of Extraordinary Gentlemen", i nije me se dojmio uopste film-cak sta vise mislim da odavno nisam gledao gluplji film :), ali mislim da ima pravo pravo dobru ideju i da bi bio fantastican za neke video igrice.. (ako je na osnovu igre napravljen film, recite mi... :)) po meni jos jedan bezuspjeli pokusaj ozivljavanja starih "zaboravljenih" superheroja, likova iz knjige (citaj Dr. Henry Jekyll, Tom Sawyer, Rodney Skinner (nevidljivi covjek), Kpt. Nemo...) :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 19:40 

a meni se bas league svidio.nemam pojma zbog cega ga svi toliko podcjenjuju.
mislim, ima saradu genijalnih, duhovitih likova, zamisao je neobicna, fino ukopljena i bas je ono...za opustanje ;).
plus, ima conneryja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 20:29 

Ja sam u svom bjednom zivotu propatio bruku filmova, i na kraju, glavom i bradom iznad sviju ostalih definitivno stoji Blade Runner

Atmosfera nad sadrzajem, atmosfera nad besjedom, ATMOSFERA IZNAD SVEGA!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 20:57 

BladeRunner je meni definitvno jedan od najboljih SF filmova.. uostalom proglasen je kao najbolji po izboru kriticara.. nije bas da cu se sloziti ali vrlo blizu jest..
School Of Rock je zabavan film skroz.. dobar soundtrack, solidna zajebancija, uglavnom sve sto mu treba da bude dobra komedija.. :)
The League of Extraordinary Gentlemen meni nije los bio.. treba na film gledati kao jednostavno zajebanciju, ne sad analizirati ga pretjerano strogo.. a i mocno je vidjeti opet neke od monstera koji su zarili i palili nekada putem knjiga i raznih ekranizacija.. :)
Pasija kao Pasija.. vrhunski uradjeno naravno i emocionano skroz, ali valjda meni ne bas toliko zanimljivo jer znam kraj.. :) jednostavno previse pogledanih filmova na tu temu da me toliko ovaj zaintrigira.. ali naravno ponavljam s tehnickog aspekta vrhunski..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 21:23 
Moderator

KoldVoid wrote:
Ja sam u svom bjednom zivotu propatio bruku filmova, i na kraju, glavom i bradom iznad sviju ostalih definitivno stoji Blade Runner

potpisujem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 10. 2004. 23:47 

biafra wrote:
KoldVoid wrote:

potpisujem...

potpisujem, potpisujem..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 00:29 
Administrator

Forrest Gump je stvarno film nad filmovima. Cas se smijes, cas si tuzan.. gledo iko?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 00:34 

ekvinoks wrote:
takodjer sam pogledao maloprije "Družba pravih džentlmena" iliti "The League of Extraordinary Gentlemen", i nije me se dojmio uopste film-cak sta vise mislim da odavno nisam gledao gluplji film :), ali mislim da ima pravo pravo dobru ideju i da bi bio fantastican za neke video igrice.. (ako je na osnovu igre napravljen film, recite mi... :)) po meni jos jedan bezuspjeli pokusaj ozivljavanja starih "zaboravljenih" superheroja, likova iz knjige (citaj Dr. Henry Jekyll, Tom Sawyer, Rodney Skinner (nevidljivi covjek), Kpt. Nemo...) :wink:

"Liga" je zapravo film napravljen po jednom jako popularnom stripu (imam par albuma i odlican je), i steta sto su upropastili odlicnu ideju sa takvim filmom, koji jednostavno ne zasluzuje nositi to ime jer samo srozava kvalitetu stripa. Recimo samo da je story za strip radio Alan Moore, autor koji u svijetu stripa znaci isto sto i jedan Kubrick u svijetu filma...

Slikica iz stripa: http://www.stripovi.com/images/liga.jpg

KoldVoid wrote:

Slazem se...
Naveo bi i jednu interesantnu anegdotu sa snjimanja ovog filma.
(Danger-Spoiler!!!)
Naime, na kraju filma, Roy (zadnji i glavni replikant) je po scenariju filma, trebao sjesti ispred Deckarda sa golubom u ruci te ga gledati neko vrijeme i odapeti, a golub bi mu odletio iz ruke.
Medjutim, kada je Roy trebao pustiti goluba, mala prokletinja nije htjela da poleti nego mu stajala onako u ruci. Da nebi propala scena, Roy krene pricat iz glave:
-I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die...
...i izgovori jedan od najjacih citata u antologiji filma.
Ridley Scottu se taj citat toliko svidio da ga je ubacio u konacnu verziju filma, a to ujedno i objasnjava zacudjenu facu Harriosona Forda kada je vidio sta blebece.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 00:49 

rock wrote:
Forrest Gump je stvarno film nad filmovima. Cas se smijes, cas si tuzan.. gledo iko?
mislim da onaj ko nije gledao nema se sta ovdje javljati dok ne pogleda. forrset gump je klasik. to se mora pogledati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 17:23 

rock wrote:

meni je film bio prvi put smijesan kad sam ga gledala.al citav, ne znam zbog cega.
sad je vec druga prica.

ko nije gledao nek obavezno pogleda sta muci gilberta grape-a s deppom.odlican film, a depp ne da je odlican...bolji je od toga ;).
glume jos i juliette lewis i leonardo dicaprio (po mom misljenju, njegova najbolja uloga...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 17:58 

Dre@mer wrote:
Slazem se...
Naveo bi i jednu interesantnu anegdotu sa snjimanja ovog filma.
(Danger-Spoiler!!!)
Naime, na kraju filma, Roy (zadnji i glavni replikant) je po scenariju filma, trebao sjesti ispred Deckarda sa golubom u ruci te ga gledati neko vrijeme i odapeti, a golub bi mu odletio iz ruke.
Medjutim, kada je Roy trebao pustiti goluba, mala prokletinja nije htjela da poleti nego mu stajala onako u ruci. Da nebi propala scena, Roy krene pricat iz glave:
-I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die...
...i izgovori jedan od najjacih citata u antologiji filma.
Ridley Scottu se taj citat toliko svidio da ga je ubacio u konacnu verziju filma, a to ujedno i objasnjava zacudjenu facu Harriosona Forda kada je vidio sta blebece.

Hos reci da je Hauer sam na licu mjesta sasro taj citat? E sad mu pogotovo svaka cast. Triumfalno je odradio Roy-a.

A ne treba zaboraviti ni onog srolju Gaff-a... "You know she wont live, but then again, who does?"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 18:01 
Moderator

Dre@mer wrote:
ekvinoks wrote:
. Recimo samo da je story za strip radio Alan Moore, autor koji u svijetu stripa znaci isto sto i jedan Kubrick u svijetu filma...

i love this guy...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 19:47 

rock wrote:

toooo...!
beton film

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2004. 20:14 

KoldVoid wrote:
Hos reci da je Hauer sam na licu mjesta sasro taj citat? E sad mu pogotovo svaka cast. Triumfalno je odradio Roy-a.

A ne treba zaboraviti ni onog srolju Gaff-a... "You know she wont live, but then again, who does?"

Golub ne samo da nije htio da poleti, nego mu se i malo pokakao u ruku :D
(spoiler)
Sto se tice Gaffa, on je znao citav story oko Deckarda te jos da je Deckard replikant.
Poznato je da svi replikanti sanjaju bijelog unicorna (jednoroga) a Deckard je bas takvog stalno sanjao, a upravo mu je Gaff pravio origami figurice jednoroga i stavljao ih na razna mjesta dajuci mu do znanja da zna da je replikant.
U filmu nije izravno receno da je Deckard replikant, cak ni sam reziser to nije htio otkriti, pa ostavlja gledateljima da zakljuce jel tako ili ne, ali IMHO replikant 100%

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 10. 2004. 01:23 

Shindlerova lista...
Ples u tami sa Bjork-srceparajuci ...onda ..Forrest Gump,Zelena milja
ti su mi pali na pamet od boljih...

i svi gdje ima John Malkovica!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 10. 2004. 03:05 

Forrest Gump je legendaran film.. klasika.. toliko puta ga pogledah i svaki put mi samo zanimljiviji..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 10. 2004. 05:11 

Dre@mer wrote:
KoldVoid wrote:

Golub ne samo da nije htio da poleti, nego mu se i malo pokakao u ruku :D
(spoiler)
Sto se tice Gaffa, on je znao citav story oko Deckarda te jos da je Deckard replikant.
Poznato je da svi replikanti sanjaju bijelog unicorna (jednoroga) a Deckard je bas takvog stalno sanjao, a upravo mu je Gaff pravio origami figurice jednoroga i stavljao ih na razna mjesta dajuci mu do znanja da zna da je replikant.
U filmu nije izravno receno da je Deckard replikant, cak ni sam reziser to nije htio otkriti, pa ostavlja gledateljima da zakljuce jel tako ili ne, ali IMHO replikant 100%

To znam, ali tu je razlika izmedju originalne verzije i one koja je zavrsila u kinu.

Vis u kino verziji Deckard nema one snove koje ima u nerezanoj verziji koju je Scott predao distributeru. Takodjer Deckard daje i tipicno "film noir" narativu u kino verziji jer su distributeri debelo naribali nos Scott-u kad su prvi put pogledali film rekavsi da je previse nejasan i zbunjujuci. I na kraju, u kino verziji prikazuju tipicnu happy end scenu u kojoj Deckard i Rachel lete preko neke scenografije iz Star Wars-a u spinner-u i tu jos Deckard sere kako je ona bila specijalan model sa duplo duzim rokom trajanja, picke-materine.

U svakom slucaju mislim da je Scott malo pretjerao sa kenjanjem u cejf oko cinjenice da je Deckard replikant. Iako sam Blade Runner u biti gotovo i nema prevelike veze sa "Do Androids Dream of Electric Sheep?", cak je i Philip K. Dick rekao da mu se originalna namjera Deckarda kao replikanta u Scott-ovoj ekranizaciji nimalo nije svidjela.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 72  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]