Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 14:52

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 537 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2004. 20:24 

ma hajde eeej ima tona bendova koji u svijetu imaju prilike bolje nego u BiH pa opet ulaze u studio i odlucuju se za ritam masinu. sto se nas tice, najbolja solucija je ipak ritam masina jer i nemamo neke super ton majstore koji znaju nastimati zivi bubanj. studio kosta a najkomlikovanije je ipak bubanj snimati. bilo zivi bilo ritam masina. sve ostalo je se moze lakse odraditi brze, lakse i bolje. ljudi, nemamo ton majstora koji poznaju dobro materiju. za ove stvari treba uho. ono sto je agonize napravio je pionirski posao koji i put ka otvaranju novih granica. probijanje leda na neki nacin. mislim da je sve uradjeno perfektno, cak i vise od onoga sto sam ocekivao. za nase prostore ovo je odlican album: muzicki, izdavacki, izgledom i svim ostalim. nadam se da ce i ostali bendovi naci put ovakav kakav je agonize pronasao da objavi svoj cd.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2004. 21:12 

Me(n)tal Mind Tuzla wrote:
ma hajde eeej ima tona bendova koji u svijetu imaju prilike bolje nego u BiH pa opet ulaze u studio i odlucuju se za ritam masinu. sto se nas tice, najbolja solucija je ipak ritam masina jer i nemamo neke super ton majstore koji znaju nastimati zivi bubanj. studio kosta a najkomlikovanije je ipak bubanj snimati. bilo zivi bilo ritam masina. sve ostalo je se moze lakse odraditi brze, lakse i bolje. ljudi, nemamo ton majstora koji poznaju dobro materiju. za ove stvari treba uho. ono sto je agonize napravio je pionirski posao koji i put ka otvaranju novih granica. probijanje leda na neki nacin. mislim da je sve uradjeno perfektno, cak i vise od onoga sto sam ocekivao. za nase prostore ovo je odlican album: muzicki, izdavacki, izgledom i svim ostalim. nadam se da ce i ostali bendovi naci put ovakav kakav je agonize pronasao da objavi svoj cd.

evo pravi reci!!
Agonize je velik bend ali bice i veci !
Nadam se da ce vreme pokazati svoje!

Profile  

Post subject: par rijeci hvale ....:-)
PostPosted: 30. 11. 2004. 18:38 

sto se tice koncerta bio je stvarno dobar....
trud na design-u naslovnice i samog covera se nesmije nikako zaboraviti...
sto se tice produkcije u to ne ulazim, sredstva kao i uslovi su takvi kakvi jesu .... (to mi svi znamo)
uglavnom svakako je za pohvaliti da postoje takve kuce koje se trude da izbace na vidjelo progresivne pravce u koje svakako spada i muzika koju radi ekipa agonize!
u svakom slucaju zelim pozdraviti i podrzati sve ljude koji su ucestvovali u snjimanju ovog albuma....

peace
love
& respect

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 11. 2004. 21:21 

Dobih album, preslušah ga i mnogo mi se sviđa! Moram ga preslušat još par puta da mi uđe u uho, ali najvažnije je da mi se svidio na prvo slušanje. Design omota je stvarno dobar, vidi se da Hata poznaje photoshop ;)
Uglavnom, sve u svemu visoka prolazna ocjena od mene.
WAY TO GO, AGONIZE!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2004. 22:29 

hata koje jos programe poznajes osim photoshopa!?
:-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2004. 10:17 

Pretorian wrote:
hata koje jos programe poznajes osim photoshopa!?
:-)

bolje bi ti bilo da zbavis onaj illustrator da radi kako treba. moram covjece radit novi broj HT. nego znam da tebi uvijek mogu davat casove iz photo-painta :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2004. 10:49 

hata haj idi pjevaj majke ti....
a sto se designa tice...
mac mac mac....hehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2004. 14:19 

Ja nesto moram pitati!

Sve me zantrigiralo kada sam pitao jednog kolegu sta misli da li ce Agonize mozda doci u BL povodom izdanja novog albuma a on odgovori: "Da li ce oni doci u BL? To se desilo jednom i ja mislim nikad vise!"
Pitanje glasi, zbog cega moj prijatelj ima ovakvo misljenje? Zbog cega ja i moj kum koji smo bili na toj "jedinoj svirci" u clubu "Onassis" gdje smo se odusevili svirkom i od tada govorimo da je Agonize jedini metal bend u BH koji "zvuci" uzivo, vise ne mozemo racunati na Agonize u BL?

Da budem iskren, ja sam cuo da je u pitanju svadja sa Interfectorom ali ne mogu da vjerujem da je samo to u pitanju jer povadjati se sa cijelim gradom zbog jednog benda...?!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2004. 15:26 

zar nije u BL bila neka frka kad je nastupo TD il tako nesto ?!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2004. 18:52 

AntiDope wrote:
Ja nesto moram pitati!

Sve me zantrigiralo kada sam pitao jednog kolegu sta misli da li ce Agonize mozda doci u BL povodom izdanja novog albuma a on odgovori: "Da li ce oni doci u BL? To se desilo jednom i ja mislim nikad vise!"
Pitanje glasi, zbog cega moj prijatelj ima ovakvo misljenje? Zbog cega ja i moj kum koji smo bili na toj "jedinoj svirci" u clubu "Onassis" gdje smo se odusevili svirkom i od tada govorimo da je Agonize jedini metal bend u BH koji "zvuci" uzivo, vise ne mozemo racunati na Agonize u BL?

Da budem iskren, ja sam cuo da je u pitanju svadja sa Interfectorom ali ne mogu da vjerujem da je samo to u pitanju jer povadjati se sa cijelim gradom zbog jednog benda...?!

zanimljiva tema veruj mi !
i jako dobra!
hm pa ja mislim da bi Agonize svirao bilo gde i veruj da daju maximalnu svirku i 101% !!
i bas uzivo zvuce odlicno!
najbolje je da vidis sa clanovima ali ja sam malo razocaran sa izjavama ljudi u BL!
jer ajd sto nece kupiti album ,oni na nekim forumima kazu da drugi nekupuju ,a to je lose!
i tamo daju neke izjave koje mislim da i nisu bas nakve kako se prica ali ajd!
neznam ponekada se bas razocaram ljudima ali jebes ga nije prvi put pa ce i to proci!
i bas kao sto rece svadja sa interfectorom ako je i bila to je njihova stvar!
i mislim da nebi trebala da druge obuhvai ali eto sada imam osjecaj da je bas zbog te svadje ( za koju vecina i nezna vec je nesta nacula) kao bojkotuje ovaj bend!
mislim da je to kratko misleno i da nema smisla ali eto i dotle smo dosli!
jebiga ljudska stupidnost nas dovede bas u nezgodnu i glupu situaciju!
i mislim da Agonize nije u svadji sa tim gradom , vec je vecina tog grada u svadji sa njima ( i to uvecini neosnovanom) ali ajd!
veruj mi prijatelju da je vise ljudi koji razmisljaju kao to situacija bi bila mnogo bolja!
jer prvenstveno je Muzika u prvom planu a tek onda neke druge stvari ( koje su nekada i neosnovane)!
hail vama i svaka cast!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2004. 02:04 

Elektron wrote:
zar nije u BL bila neka frka kad je nastupo TD il tako nesto ?!

Nije bilo nikakve frke koliko ja znam :) I TD ce 100% da svira opet u BL ako se ukaze neka prilika.
Ako je i bilo nekih primitivaca to su ljudi koji nemaju veze s tim, a u sustini mi se i ne bojimo nikog i nicega i uvijek smo spremni svirat bilo gdje...
Metal has no Boundaries... :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2004. 02:39 

hmm, ma onda je moja greska jebiga.....ne znam, mozda je rijec o nekoj drugoj tuzlanskoj grupi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2004. 03:18 

Mozda kad su bili Nula plus... Al to je bilo neko sranje s policijom.. racija - droga - fazoni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2004. 03:27 

e e to je to ipak...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2004. 01:35 

Recenzija je upravo postavljena na
nashem portalu kog mozhesh posetiti na
portal.metal-forge.com ili
http://vortex666.no-ip.info:8080/metalforge/

ajd ko zna makedonski neka pogleda :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2004. 19:55 

aaaa napokon sam dobila taj cd!!!!
jooj tak sam zahvalna burazu sto ga je kupio...
stvarno sve pohvale za bend...nema sta...
glas me pravo iznenadio....a tek zaga....odavno nisam cula nest tako dobro...najbolja pjesma mi je the bliss mada sam se tesko odlucila jer su sve mrak dobre...
svaka im cast!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2004. 10:47 

http://www.bravewords.com :

AGONIZE - Bosnian Death Metallers Release Debut CD

Bosnian death metallers AGONIZE have contacted BWBK with news that they have just released their debut album, When Memory Dies..., through new Bosnian label Walk Records (http://www.walkrec.tk).

The band’s sound is described as “melodic, technical, fast and intense death metal with heavy and black metal elements.”

For more on the band visit their website at http://www.agonizeband.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2004. 16:03 

cuo sam 5-6 (po darkmanu najreprezentativnijih pjesama) s cd-a i cini mi se da album nije los. produkcija je boljka i stvarno sumnjam da ce se neko vani zainteresovati za album upravo iz tog razloga. enivej drzim im fige za buducnost - ipak ni at the gates nisu odmah snimili slaughter of the soul zar ne? :)

WALK wrote:
Recenzija je upravo postavljena na
nashem portalu kog mozhesh posetiti na
portal.metal-forge.com ili
http://vortex666.no-ip.info:8080/metalforge/

ajd ko zna makedonski neka pogleda :cry:

joj ovaj makedonski je jos gori od slovenackog :) ipak da se nesto skontati,cini se da je recenzija pozitivna i realna (hvali se ono sto se treba hvaliti, navode se se mane)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 12. 2004. 00:54 

i stvarno sumnjam da ce se neko vani zainteresovati za album upravo iz tog razloga. enivej drzim im fige za buducnost - ipak ni at the gates nisu odmah snimili slaughter of the soul zar ne? :)

album je otisao u Metal Age u Slovacku , wroth emitter production u rusiju , secret port records Grcka , brzo pagan Records i jos dosta drugih!
a kako ce ici prodaja to cemo da vidimo!

a ocekujem i recenzije od jacih magazina pa cemo da vidimo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 12. 2004. 02:31 
Administrator

WALK wrote:
album je otisao u Metal Age u Slovacku , wroth emitter production u rusiju , secret port records Grcka , brzo pagan Records i jos dosta drugih!
a kako ce ici prodaja to cemo da vidimo!

svaka cast!
nego ajde ti dodji 25. u SA na ovaj koncert gdje ce nastupit Silent Kingdom i KRV pa da sjedemo i popijemo malo ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 537 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]