Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 15:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: X-mas fetival, Bec, 11.12.2004
PostPosted: 12. 12. 2004. 17:42 

Location: Where Pitar angel rapes all other angels, drinks beer, smokes weed and plays Slayer CDs
Evo dosao sam malo sebi pa da napisem koju rijec sa festa. Ukratko - fenomenalno. Lineup je bio odlican, fest rasprodan, a organizacija puta odlicna... U subotu oko 3am krenuo sam autom iz Sarajeva za Zagreb. Tamo sam se sreo sa 8 ljudi, ukljucujuci i jednom prevoznika koji je obezbjedio kombi (on je vozio iz ZG do Beca i nazad). Prevoz i ulaznica su kostali 460 kuna, sto je vrlo prihvatljivo. U kombiju smo popili pravo pravo puno. Uglavnom, dosli smo tek pred pocetka koncerta. Belphegor je nastupao prvi, imali su set od 45-tak minuta. Ja sam jos bio pripit pa nisam nista uslikao od njih, a i nisam neki fan. Uz to, izasao sam malo "na havu" a ispred kluba je stajao Shane Embury pa smo ga odma poceli peglat. Ja nisam imao nista pametnije d akazem vec da pitam za koga navija u Premijer (engleskoj ne nasoj, jes normalan).... On kaze ni za kog posebno. Kao klinac navijao je za Aston Vilu, a sad za Liverpool. Uglavnom pricali smo jos o nekim glupostima i kada se tu prikljucilo jos 1,236 ljudi ja sam otisao dalje. Uspjeli smo i slikat sa njim na svu srecu.

Onda je na stage izasao mladi death metal band iz Detroit-a, Black Dahlia Murder. Raspolozenje se odma popravilo i pale su prve sutke. I oni su svirali nekih 45 minuta, sve sa jednog albuma koji imaju (cini mi se). Ja sam zvekno par piva, kupio par majci i na stage vec stizu poljski kraljevi - VADER. E tu je vec pocela prava tarampana. Svabe su stajale ko idioti i mahali glavama, ali uz nase "inzistiranje" bilo je super sutki. Znate vec sta Vader svira pa necu listat pjesme. Meni uvijek najbolje legne klasik - Dark Age... Poslije sat vremena Vadera bio je red za bend zbog kojeg sam najvise isao - FINNTROLL. Odma sam primjetio da je za klavijaturama zenska osoba. Predstavili su je kao "special guest" ali ja ne kontam ko bi to mogao biti... Anyways, sviralu su ugalvnom stvari sa Natfodd i Jaktens Tid, i jednu staru stvar sa prvog albuma. Ja sam se ubio u sutkama. Fenomenalan nastup, super zajebancija od muzike.

Nakon finaca, red je dosao na old school grindere NAPALM DEATH. Fokus je bio uglavnom leaders not followers part 2 u prvom dijelu veceri. Sa Harmony, samo su Sufer the Children otprasili, koliko se sjecam. Tu je bio jos "world keeps turning"... u drugom dijelu su nekako najvise svirali stvari sa Scum i From Enslavement. Zavrsili su, po obicaju, sa Siege of Power. Barney ima nevjoravatan glas, a pomagao mu je sa krikovima i Jesse Pintado. Anyways, tutnjalo je tutnjalo...

I za kraj, kad apsolutno vise nisam imao energije, na stage dolaze headlineri - MARDUK. Ovo mi je treci (i nadam se zadnji) put da moram prolaziti kroz ovu torturu jednodimenzionalnosti. Kapu skidam bubnjaru, ali tesko je pokazati neki talenat i osjecaj kreativnosti kroz ovu supljozu. Na pola koncerta sam izasao, otisao sprat vise u bar i popio dva bacardi breezera i pojeo komad (fuj) pizze.

Pu t nazad je bio tezak i dug, ali sve je proslo OK. Tu je ostalo i nekih 110 fotki.. trebam samo naci server prostor pa cu ih uploadovat da svi mogu pogledat... Eto toliko....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 12. 2004. 18:36 

ak ne nadjes server, uploaduj na neki od ovih share sajtova...

http://www.fotki.com
http://www.photobucket.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 13:31 

NAPALM DEATH = svetinja !
Barney je Bog i moj idol i nisam se smirio dok ga nisam vidio uzivo, stajo na po metra od njega, dok me od njegovog urlika nisu zabolile usi i dok mu nisam stegno ruku i sve to reko!
NAPOKON!!! :D

Vader sam gledo po 4. put i moram reci da su bili standardno dobri ali dosta brate vishe, isto ko Marduk. Njih sam gledo cetiri puta i to tri puta u ovoj istoj dvorani - planet music! :roll: I svaki put je to bilo kao da neko ti stavi kantu na glavu i da Seji da cekica sto brze moze po njoj! :)
Ali moram priznati da su ovaj put bili josh i najbolji jer je ovaj novi pjevac POJEO Legiona za dorucak rucak i veceru! Frajer ima glascinu najkvalitetniju sto ja cuh uzivo u blacku. Jedina dvojica koja su mu mozda ravna su vokali Dark Funerala i Koldbrana. Ono super je bilo cut par stvari ali sat i pol onog lupanja jednostavno te iznervira na kraju. Jos uvjek na ovako velikim festivalima taj zadnji bend jedva cekas da zavrsi jer si fakat umoran - a bili smo jako umorni!

Black Dahlia i Belphegor su bili dobra zagrijava nista vishe.
ALI Finntroll me fakat odusevio! Njih sam gledo fino od mixete jer su stvarno teatralni i imaju jeben nastup! Ona picka sto svira klavijature je posudjena iz Ensiferuma. Fino sam izasao vani poslije Vadera otiso do benzinske, uzeo dvije vrecice kikirikija, twix i pivo, uso unutra sve to stavio na mixetu i lagano uzivo gledajuci Finntroll! Extra su, mislio sam da cu vidjeti Vanju kako se baca sa stejdza, fakat su digli dvoranu.

Jesu oni zagorci luuuuudiii! :) Ponijeli su 9 litara vina na put. Jao majko mila pjandura, josh smo stajali na svakoj jebenoj benzinskoj stanici i tankali i sebe i kombi. :)

Najljepse od svega je bilo vidjeti clanove Napalma nekih pola sata nakon koncerta kad su izasli. U dvorani nije bilo skoro nikoga i oni tu stoje, lagano piju pivo i odmaraju...ja sam samo sjedio ko skamenjen i gledo ih i zamisljo sve trenutke u proslosti dok sam slusao napalme i masto o tome da ih vidim, rukujeme se s njima i upoznam tvorce onako dobre muzike! Nakon toga mi je sve bilo svejedno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 17:10 

:D

hahahha,

hvala na čestitkama za prijevoz i na propagiranju zagorca ko pijanca što i jesmo :D

bilo je odlično, i ponavljamo cim prije-po dogovoru

Pozdrav svima

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 18:57 

bussman wrote:
:D

hahahha,

hvala na čestitkama za prijevoz i na propagiranju zagorca ko pijanca što i jesmo :D

bilo je odlično, i ponavljamo cim prije-po dogovoru

Pozdrav svima

ooo buraz :D ma vi zagorci ste super interesantni ispicuture a imate brate i duha i bazdareni ste na maximum! Stvarno ti svaka cast vozio si po onakoj magli natrag i cijelo vrijeme drzao veselim atmosferu...ja sam se htio smijati tvojim komentarima i reci nesto no bio sam tako umoran da sam samo mogo u sebi rec - koja ljudina.

ma fala i onim klincima super im je vino bilo stvarno - prva liga! I fala ti na kraju sto nas proveze po zagorju i pokaza nam kucu dragog nam druga Ti.. ovog Tudjmana :D U pet ujutro! hahaha

vidimo se uskoro negdje u ZG ili na putu za neku svirku

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2004. 19:04 

evo slikica.....

http://www.cmar-net.org/galleryphp/album157 :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]