StrideR wrote:
Tyr wrote:
Jedna osnovna stvar koja razdvaja metalce/roskere od svih ostalih jeste da nas zaboli kurac za sve jer uzivamo u trenutku koji imamo. Zivimo svoje zivote ne zamarajuci se oko nekih sranja koje su ostalima opsesija.
Mi zivimo svoje da bi bili zadovoljni sa samima sobom, dok ostali (prvenstveno narodnjaci) zive svoje zivote da bi se drugima pokazali.
Na kraju se svede na to da ipak neko drugi sa strane dodje i pokusava NAS da isprovocira dok MI znamo da taj neko (ili ti neki) nisu niti vrijedni NASEGA truda da o njima uopce pricamo.
Jsam li u pravu sto sam ovo napisao u NASE ime?
ne slazem se ni sekunde s tobom...
ljudi se ne razlikuju muzikom,kad cete to uopce shvatit?
ko da nema intelektualaca koji slusaju narodnu ili bilo koju drugu muziku..
kojih briga za druge...
vidite koliko ste vi metalci/rockeri puni predrasuda...i govorite da se razlikujete od njih ma dajte ljudi...kako uopce generalizirati? kako vi znate kakvi su oni?
sto je najgore sto vise kod metalaca nije dovoljno da se slusa metal vec i odredjeni zanr metala...heh kako samo jadno...
ja ne volim black i nikad necu otici na neku takvu svirku bez obrzira sto je bend sa strane i sto su se organizatori sjebali da ih dovedu...a tako ce reci i ti blekeri kad dodje mozda jednom neki progressiv....i onda se svi zalite sto kod nas nema koncerta...pa kako ce biti kad maksimalno dodje 100 ljudi...
skoro sve cure zavide jedna drugoj...tracaju i ne prihvataju jedna drugu...(recimo da se odnosi na sarajke pogotovo)
a tako i muskarci... sve se ko nesto gotive a ovamo price samo takve...
jadno je sve to ...
samo mogu reci svaka cast izuzecima kojih nazalost ima veoma malo...
ako se ovako nastavi ja ne znam gdje i kako cemo zavrsiti...
razmislite malo svi vi o odnosu jednih prema drugima pa onda pisite kojekakve postove postove...
Ja ne znam na koji si ti nacin ovo procitao, a posebno shvatio, ali bih te zamolio da to uradis jos jednom.
Ja sam govorio opcenito o nacinu zivota kod vecine ljudi (bili to metalci, narodnjaci ili bilo ko drugi), a iznimki uvijek ima.
Distanciranje jedni-od-drugih preko muzike nisam uopce niti spominjao vec sam govorio u globalu o jednoj odredjenoj skupini ljudi koji imaju svoj karakteristican nacin zivota.
Generaliziranje nisam niti uzeo u obzir u kontekstu u kojem si ti ovaj post shvatio, vec sam ga upotrijebio, ponavljam, govoreci o jednoj skupini ljudi. Naravno, tu sam skupinu ljudi samo uporedio sa jednom drugom.
I, na kraju, svaka se osoba razlikuje, bila njihova razlika socijalna, psiholoska, eshatoloska ili pak, jedna od najbanalnijih, muzicka. Srodnu osobu mozes naci u bilo kojoj skupini ljudi osim, naravno, ako neko ima predrasude pema drugima.
I, na kraju, intelektualizam, pamet ili inteligencija nemaju veze sa slusanjem odredjene vrste muzike. U muzici se uziva, a odredjene osobe su to prenijeli samo na visi nivo. Tako da nitko ne treba zavrsiti Muzicku akademiju da bi slusao klasiku, niti striktno biti "metalac" da bi slusao metal.