Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 14. 08. 2025. 16:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2005. 21:48 
E jeboga! Dosta sto se raspravljate sa sakom pederom nego se i VI(MI) poceli raspravljati! :-D

Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2005. 21:57 

to je Saki i cilj,da srusi sistem iznutra :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 00:23 

Tako je, Rata se ispizdio dovoljno za NAS, a sad ga tjerajte u pizdu materinu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 01:18 

Tyr wrote:
Archangel wrote:
Jesi i nisi.. jer prvenstveno generaliras, a drugo razgranicavas.. ne vidim svrhu ni za jedno i drugo.. da ne povjerujes i 'oni' su ljudi.. kao i 'mi'..

Tell me about it.
Prisiljen sam da vodim dva zivota istovremeno.
I "nas" i "njihov". Zato i generaliziram i razgranicavam. To dvoje nikada nece biti isto, ali, mozda, u tome i jeste car. Da smo svi isti ne bi bilo interesantno zivjeti. :wink:

Pa et.. upravo.. zato mi i jes interesantno.. ostalo su to sve generalizacije i razgranicavanja.. just relax and live a little.. best of both worlds.. i to je to.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 02:01 

Archangel wrote:
Tyr wrote:
Archangel wrote:
Jesi i nisi.. jer prvenstveno generaliras, a drugo razgranicavas.. ne vidim svrhu ni za jedno i drugo.. da ne povjerujes i 'oni' su ljudi.. kao i 'mi'..

Tell me about it.
Prisiljen sam da vodim dva zivota istovremeno.
I "nas" i "njihov". Zato i generaliziram i razgranicavam. To dvoje nikada nece biti isto, ali, mozda, u tome i jeste car. Da smo svi isti ne bi bilo interesantno zivjeti. :wink:

Pa et.. upravo.. zato mi i jes interesantno.. ostalo su to sve generalizacije i razgranicavanja.. just relax and live a little.. best of both worlds.. i to je to.. :)

Sinoc sam dosao sa svadbe gdje je tresla narodna. Bio sam sa dvoje metalaca iz Rosenheima koji su dvije noci prije svadbe bili na nekom metal festu. Sve troje smo divljali i pili citavu vecer uz narodnu muziku. Cak i kolo igrali (malo u metal fazonu :lol: ). Jeli sada to mene cini nesto odvojenim, cak i superiornijim, od narodnjaka ili je to bila apsolutna integracija u sredinu u kojoj sam se nalazio?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 02:07 

To bi bio moj vikend prije tri tjedna il tako nesto.. :)
cista integracija, nista lose, nista neobicno.. mozda bi se superiornim osjecao, al samo osjecao, da si posmatrao iz okrajka i komentirao bez sudjelovanja, al posto nisi, integracija cista.. :) i neka, postujem, sve treba vidjeti, sve treba isprobati I always say.. jos kad je tu raja manje vise ti je svejedno.. just keep on open mind..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 02:15 

DO WHAT THOU WILT.
FOLLOW THY WILL.

Ordo Templis Orienti, Equinox III

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 15:22 
Moderator

Dr_0ljAt0r wrote:
Image

jebte.. sminkerice su zako0000n
ova druga s desna me zestokoo pali
ko je ta seksi čikaaa? dali neko znaaa

jesul sve ženske?
RATAMAHATTA,post mjeseca :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 16:51 

Tyr wrote:
Jedna osnovna stvar koja razdvaja metalce/roskere od svih ostalih jeste da nas zaboli kurac za sve jer uzivamo u trenutku koji imamo. Zivimo svoje zivote ne zamarajuci se oko nekih sranja koje su ostalima opsesija.

Mi zivimo svoje da bi bili zadovoljni sa samima sobom, dok ostali (prvenstveno narodnjaci) zive svoje zivote da bi se drugima pokazali.

Na kraju se svede na to da ipak neko drugi sa strane dodje i pokusava NAS da isprovocira dok MI znamo da taj neko (ili ti neki) nisu niti vrijedni NASEGA truda da o njima uopce pricamo.

Jsam li u pravu sto sam ovo napisao u NASE ime?

ne slazem se ni sekunde s tobom...
ljudi se ne razlikuju muzikom,kad cete to uopce shvatit?
ko da nema intelektualaca koji slusaju narodnu ili bilo koju drugu muziku..
kojih briga za druge...
vidite koliko ste vi metalci/rockeri puni predrasuda...i govorite da se razlikujete od njih ma dajte ljudi...kako uopce generalizirati? kako vi znate kakvi su oni?
sto je najgore sto vise kod metalaca nije dovoljno da se slusa metal vec i odredjeni zanr metala...heh kako samo jadno...
ja ne volim black i nikad necu otici na neku takvu svirku bez obrzira sto je bend sa strane i sto su se organizatori sjebali da ih dovedu...a tako ce reci i ti blekeri kad dodje mozda jednom neki progressiv....i onda se svi zalite sto kod nas nema koncerta...pa kako ce biti kad maksimalno dodje 100 ljudi...
skoro sve cure zavide jedna drugoj...tracaju i ne prihvataju jedna drugu...(recimo da se odnosi na sarajke pogotovo)
a tako i muskarci... sve se ko nesto gotive a ovamo price samo takve...
jadno je sve to ...
samo mogu reci svaka cast izuzecima kojih nazalost ima veoma malo...
ako se ovako nastavi ja ne znam gdje i kako cemo zavrsiti...
razmislite malo svi vi o odnosu jednih prema drugima pa onda pisite kojekakve postove postove...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 21:10 

StrideR wrote:
Tyr wrote:
Jedna osnovna stvar koja razdvaja metalce/roskere od svih ostalih jeste da nas zaboli kurac za sve jer uzivamo u trenutku koji imamo. Zivimo svoje zivote ne zamarajuci se oko nekih sranja koje su ostalima opsesija.

Mi zivimo svoje da bi bili zadovoljni sa samima sobom, dok ostali (prvenstveno narodnjaci) zive svoje zivote da bi se drugima pokazali.

Na kraju se svede na to da ipak neko drugi sa strane dodje i pokusava NAS da isprovocira dok MI znamo da taj neko (ili ti neki) nisu niti vrijedni NASEGA truda da o njima uopce pricamo.

Jsam li u pravu sto sam ovo napisao u NASE ime?

ne slazem se ni sekunde s tobom...
ljudi se ne razlikuju muzikom,kad cete to uopce shvatit?
ko da nema intelektualaca koji slusaju narodnu ili bilo koju drugu muziku..
kojih briga za druge...
vidite koliko ste vi metalci/rockeri puni predrasuda...i govorite da se razlikujete od njih ma dajte ljudi...kako uopce generalizirati? kako vi znate kakvi su oni?
sto je najgore sto vise kod metalaca nije dovoljno da se slusa metal vec i odredjeni zanr metala...heh kako samo jadno...
ja ne volim black i nikad necu otici na neku takvu svirku bez obrzira sto je bend sa strane i sto su se organizatori sjebali da ih dovedu...a tako ce reci i ti blekeri kad dodje mozda jednom neki progressiv....i onda se svi zalite sto kod nas nema koncerta...pa kako ce biti kad maksimalno dodje 100 ljudi...
skoro sve cure zavide jedna drugoj...tracaju i ne prihvataju jedna drugu...(recimo da se odnosi na sarajke pogotovo)
a tako i muskarci... sve se ko nesto gotive a ovamo price samo takve...
jadno je sve to ...
samo mogu reci svaka cast izuzecima kojih nazalost ima veoma malo...
ako se ovako nastavi ja ne znam gdje i kako cemo zavrsiti...
razmislite malo svi vi o odnosu jednih prema drugima pa onda pisite kojekakve postove postove...

Ja ne znam na koji si ti nacin ovo procitao, a posebno shvatio, ali bih te zamolio da to uradis jos jednom.

Ja sam govorio opcenito o nacinu zivota kod vecine ljudi (bili to metalci, narodnjaci ili bilo ko drugi), a iznimki uvijek ima.

Distanciranje jedni-od-drugih preko muzike nisam uopce niti spominjao vec sam govorio u globalu o jednoj odredjenoj skupini ljudi koji imaju svoj karakteristican nacin zivota.

Generaliziranje nisam niti uzeo u obzir u kontekstu u kojem si ti ovaj post shvatio, vec sam ga upotrijebio, ponavljam, govoreci o jednoj skupini ljudi. Naravno, tu sam skupinu ljudi samo uporedio sa jednom drugom.

I, na kraju, svaka se osoba razlikuje, bila njihova razlika socijalna, psiholoska, eshatoloska ili pak, jedna od najbanalnijih, muzicka. Srodnu osobu mozes naci u bilo kojoj skupini ljudi osim, naravno, ako neko ima predrasude pema drugima.

I, na kraju, intelektualizam, pamet ili inteligencija nemaju veze sa slusanjem odredjene vrste muzike. U muzici se uziva, a odredjene osobe su to prenijeli samo na visi nivo. Tako da nitko ne treba zavrsiti Muzicku akademiju da bi slusao klasiku, niti striktno biti "metalac" da bi slusao metal.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 23:39 

People peace!!!

Ovaj sako je pravo pametan i lukav mogu reci? da nije lisica :D ?

jedino se ne slazem s ratom u ovom dijelu :

"..svi bi bili bogati da nam babe na farmi rade..... ali nasi su roditelji obrazovani cesto intelektualci.." nesto tako..
eh pa ne mora znaciti da ako netko radi u poljoprivredi ili nesto tako da je "seljak" i da znaci da ce slusati narodnu..mislim kontam ja tebe sto ti hoces reci..ali ti je to malo bezze...
vjerovali ili ne..sve vise "obrazovanih" ljudi slusa narodnu..pa...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 00:20 

Acherontia wrote:

Pa, cuj.
Neka uzivaju onda. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 18:23 

@Tyr
ok ako sam pogresno shvatio...mada mislim da nisam...
al et samo sam hito reci da meni jako smeta to sto kod 'metalaca' vlada toliko predrasuda,to je lose pravo...
sve ko fol 'mi zivimo svoje' i ti folovi...a kad prodje neko i pjeva recimo narodnu pjesmu okrecu se oci il se neko pocne smijati i provaljivati takve ljude...pa jebote zaboli me kurac sta taj neko radi...ne mogu i na kraju ne zelim da sudim o ljudima na osnovu toga...a to vecina 'metalaca' radi i to je cinjenica...svojim ocima sam to vidio a i vi svi to sami znate...
nadam se da ce toga da nestane..a sve mi se cini da jos duugo nece...nazalost

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 19:52 

Acherontia wrote:
People peace!!!

Ovaj sako je pravo pametan i lukav mogu reci? da nije lisica :D ?

jedino se ne slazem s ratom u ovom dijelu :

"..svi bi bili bogati da nam babe na farmi rade..... ali nasi su roditelji obrazovani cesto intelektualci.." nesto tako..
eh pa ne mora znaciti da ako netko radi u poljoprivredi ili nesto tako da je "seljak" i da znaci da ce slusati narodnu..mislim kontam ja tebe sto ti hoces reci..ali ti je to malo bezze...

Pogrešno tumačenje. Stvar je toga da bi mi svi vozali dobra auta, da naši imaju gomilu novca. Činjenica, seljaci (poljoprivrednici) imaju najviše novca, također najmanje pameti...
Sve više intelektualacu sluša narodnu muziku? Zavisi šta smatraš narodnom muzikom (True SEVDAH rules), a ja, iako ih znam mnogo, nisam još sreo ni jednog (intelektualca, profesora ili doktora) koji sluša nešto tipa Šako Polumenta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 20:30 
Jeste vi meni svi pomalo debilasti!!

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 22:37 

hehe, u pravu si animuse ovo je stvarno preslo sve granice...
morAmo svi malo ohladiti..

samo zelim jos nesto reci:

@ rata

pa dobro eto bas sad ne znam da poljoprivrednici najvise zaradjuju prije mozda da, al eto o.k. ali bas ta generalizacija da imaju najmanje pameti..to je pomalo okrutno!
:D
al eto pustimo to sada...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 23:14 
Moderator

treba ovog shaku naguzit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2005. 01:44 

biafra wrote:
treba ovog shaku naguzit

Ja sam za! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2005. 01:45 

Eh.. a jeste smijesni covjece.. i ponajvise naivni jer vas uspijeva covjek po n-ti put isprovocirati na isti nacin.. uvijek se nadje zrtva.. pod jedan, Ratamahatta, vrlo jednostavno receno generaliziras.. metalaca je manje iz cinjenice da je to naravno supkultura i odaje se dojam da je manje 'retardosa po broju stanovnika'.. e pa ima ih brate bruka, nisam jednog upoznao vec podosta.. problem je to sto se to smatra nekom elitom.. mda.. kako da ne.. povlasten si sto si metalac, automatski si inteligentniji, znas bolje.. svakako.. nekima moze muzika biti i potpuno marginalnog znacaja, da ne povjerujes neki imaju cak i druge prioritete, tako da se prema tome ne moze suditi a ponajmanje generalizirati tako ni da stoji da nema 'narodnjaka intelektualaca'.. odakle ti pak to svega ti.. ima i doktora znanosti, mojih dapace, u ovoj krasnoj maloj drzavici koje sam vidjao devastirane uz ugodne zvuke nase bastine.. prije bih ja rekao da imas u glavi fixne ideje i pretpostavke koje ni ne zelis mijenjati jer naravno i oni smatraju da ste/smo svi redom napusenjaci, kriminalosi, otpadnici, 'umjetnici' i sl.. sto je sasvim razumljivo, zasto ne uzvratiti nekome istom mjerom.. al nije realno.. kao ni bilo kakva generalizacija i rasprava ovog tipa..
Ljudska glupost je univerzalna.. to sto je neko metalac, folker i bilo koja druga pm ne znaci da je imun na to.. stoga give it a bloody rest..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2005. 11:10 

Vidi, generalizovanje ili ne... Smiješno bi bilo nastaviti sa ovom raspravom jer ovaj "Šako" ili koji je god kurac nam je fino ubacio kost oko koje smo se zakrvili, a on se više nije ni pojavio...

Ovo su moje zadnje riječi! AMEN!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]