Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 18:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: BM insanity
PostPosted: 06. 12. 2005. 22:42 

brutality and agression.. in it's rawest form. Smatram Bleeding for Him ako ne najcrnjim, najpoganijim i najosornijim radom ikad, onda sigurno barem jedan od.
i ima li mi ista draze od osjecaja that it's a very personal BM performance...

Francuska + BM --> magic formula

(naravno da izuzmemo Mystic Foreste & co)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 12. 2005. 23:45 

Jesam li ja ono o tom i-piju serendo prije jedno godnu dana...bice da jesam, jer je konsekventno Muamer iz Fletlajna (koji je SA repozitorija metal empetrica po danu) uvrstio Bael i specificno to izdanje medju najgore izgovore za umjetnost ikad...o Muamerovom gledistu na muziku koje je sasvim ustalozeno sa nivoom i stanovistima Metalaca (i to onih inteligentnijih) u BiH sire u nastavku mog "sranja" ovaj put...no da predjem na problem,

Malo mi je krajnje besciljno raspravljat o efektima na slusaoca jednog takvog djela kao i o elementima djela samog jer ce se rasprava definitivno svest na nas dvoje i eventualno trecu osobu...a ostatak ce naletit da izvali kakvu standardno metalsku bljuvotinu...neda mi se prosipat biserje pred svinje ako kontas sta ocu rec...

Mada sam ja davno zakljucio da ista boja garderobe i duga kosa ne podrazumjevaju nikakve slicnosti izmedju ljudi, dapace, ono sto 99% "Metalaca" slusa ja nebi pustio ni uz plin najgorem dusmaninu, takodje ne djelim konzumerske standarde, filozofiju sluge, kao ni ama bas apsolutno nista vise sem nekih povrsinskih slicnosti u licnom stilu i imidzu, tako da me ladno boli kurac za tu populaciju kao i za ostale sub(/nus)kulture koje pokusavaju opstati u navali papanluka i "potrosacstva", pa cu ipak rec neke detalje...

Meni licno ovaj I Pi funkcionise prvenstveno na abstraktnom nivou, kao i svi ostali hrabri poduhvati u ovom ojadjenom, ismijanom (donekle s razlogom) podzanru jos jadnijeg zanra rock n' roll-a...Iako je konstruisan iz skalarne i samim time sasvim ustaljene armature riffova i artiljerije Blek Metala, gadost u produkciji i samom izvodjenju djela, kompletna antagonisticnost prema slusaocu su na prije nevidjenom nivou...stvarajuci time estetsku korozivnost ravnu hrakanju u facu...sto povlaci za sobom da ce samo zaista BOLESNI ljudi naci drazi u ovome, a kako je Metal, pa i BM, postao hobi jebenih japija i penzionera, drama kraljica i neuspjelih skejtera, Bael su izrazeno u korpi za smece, zajedno sa Krieg-ovim "Destruction Ritual"-om, Mutiilation-ovim "Remains of a Dead, Ruined Soul", i ostalim zvucnim desantima naizgled amaterskih (sto je ja mislim samim umjetnicima iza ove muzike i najsmjesnije pretpostavljam, da se ovakva djela smatraju smotanim ili djetinjastim i samim time se negira ono kapitalno) kvaliteta koji kriju ono sto u Metalu fali od prvog dana...samo malo istinito uvrnute, ali iskrene, duboko licne emocije....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2005. 00:02 

Prilicno blizu, produkcijsko-estetski, a i namjerom, je Ayat-ov novoizdani ali davno snimljeni EP..."Bleeding for Him" mi je cak najbliza referenca...

Cujem da se pozamasna halabuka digla u Americi oko njega nakon izdavanja, no ne treba cudit, Ayat su ipak dva jebena samo taka intelektualca koji su imali cast da rastu u saksiji punoj azotne kiseline, za razliku od 99% BM "imena", ha bili iz "Misticnih Slavenskih Vrhova", ha bili iz rednek tauna, koji svi njih zajedno tri hiljade celavih glava i pandi u snijegu neznaju tri recenice pametne sastavit, al jebiga, ko ce slusat usrane Arape, ono, dzizs, pa to je ispod casti za ubermensch-e iz Moldavije sto su jucer sestru prodali u kurvaluk u nista bogatiju BiH pa su se iz muke i tuge dofatili kake akustare da iznesu svoje patriotske osjecaje i obrade pokojeg Cifuta iz djetinjstva (Kiss, Twisted Sister), naravno neznajuci o korijenima doticnog umjetnika...:P

uglavnom, da ne kenjam, evo link...i da

http://www.sardonicwrath.com/ayatsample.mp3

ja sam na ovom demu sjedio tri godine, nekima ce bit otkrice godine, al ko im jebe mater....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2005. 00:46 

KoldVoid wrote:
za razliku od 99% BM "imena", ha bili iz "Misticnih Slavenskih Vrhova", ha bili iz rednek tauna, koji svi njih zajedno tri hiljade celavih glava i pandi u snijegu neznaju tri recenice pametne sastavit, al jebiga, ko ce slusat usrane Arape, ono, dzizs, pa to je ispod casti za ubermensch-e iz Moldavije sto su jucer sestru prodali u kurvaluk u nista bogatiju BiH pa su se iz muke i tuge dofatili kake akustare da iznesu svoje patriotske osjecaje

hahah, good point you got there

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2005. 06:54 

ha tako je jebat ga, malo budes na internetu i kad vidis ko se sve gitare dofatio pa to je jebena milina...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 12. 2005. 22:53 

Ne cudi mene sto je ovaj EP (kao i pola muzike koju ja vrednujem) popljuvan, isprva; totalno je ekstreman (sto i jest u vecini osnovna bit BM-a), i zbog razloga koje si sam i spomenuo, odnos prema slusaocu, prvenstveno preko produkcije pa tek onda preko onog neceg uzvisenijeg, sto je, nazalost, vecini ovdasnjih metalaca stvarno nepoznato...

A kontam evo o tvom stavu prema bh metalcima, ali se pitam sta bi tek rekao da za Travnik, gdje prije nepunih godinu dana ne da nije bilo osobe da da slusa metal, nego svi su kolektivno glasno pljuvali na bilo kakav metal s kojim su iole bili upoznati (o tom fakat necu ni da mislim), a sve su to bili "alternativni i underground intelektualci". Nije to nikom strano, ali mene rastuzuje cinjenica da me ISTI ti ljudi dodju i pitaju bil im mogla ja sprzit malo Disgorge, curice su vecinom prestale nosati NW majice, jerbo cvijetni metal vise nije u modi...
Tako da jednim dijelom iole ravnodusno mogu da prihvatam opis Bleeding for Him kao "izgovor za umjetnost"... ne znam, ovdje jos vlada brutala mania, black jos nije trend pa nisam ni mogla cuti neke komentare, a iskreno i ne zalim... jer vecina njih koji i slusaju ono sto navodno slusaju, nemaju blage veze ni sta je to. Dere guzove. Ou, Emina, jest ti ovaj metal dobar. Bh-metalci...

Samo mi nekad bude krivo sto su se stvari malo vise poremetile, meni je trebalo malo vise vremena u metalu da uopste cujem za pojam Black Metal, dok sad... MTV, vampirizam, krv, snijeg i cvijece...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 00:54 

Ma meni je apsolutno nebitno sta sira masa fura, i kako se ponasa, samo zapazam tokove mentaliteta stada, i neizmjernu glupost u svemu tome...ha to bila BiH, ha SAD...isti kurac na kraju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 00:58 

Nemesis wrote:

A kontam evo o tvom stavu prema bh metalcima, ali se pitam sta bi tek rekao da za Travnik, gdje prije nepunih godinu dana ne da nije bilo osobe da da slusa metal, nego svi su kolektivno glasno pljuvali na bilo kakav metal s kojim su iole bili upoznati (o tom fakat necu ni da mislim), a sve su to bili "alternativni i underground intelektualci". Nije to nikom strano, ali mene rastuzuje cinjenica da me ISTI ti ljudi dodju i pitaju bil im mogla ja sprzit malo Disgorge, curice su vecinom prestale nosati NW majice, jerbo cvijetni metal vise nije u modi...

heh dok sam bila tamo nije niko nikad nista ni pito...samo osudjivo...stanje se promjenilo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 23:14 

ne samo tebi ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 23:16 

ma prevelika :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 23:19 

nije to za tebe bona...tebi trebaju mevludkse bombone :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 23:53 

KoldVoid wrote:
ne samo tebi ;)

--||--

da jos dodam, ono cisto objektivno u fan 2 fan maniru :P, nemesis je zakon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 12. 2005. 16:00 

drolja, posto su me izgleda sve moje forumske zene il ostavile il zaboravile... onaaaaaaj... :D

valjda sam ti jasna :D

vas dvojica: :P

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]