Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 00:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2006. 14:16 

nego kad smo kod vegetarijanaca... zar ne znas da ces umrijeti prije sto ne jedes meso, jer ono ti je potrebno za zivot. treba ti i vitamina iz mesa. nemas ni dovoljno proteina. ljudi su po prirodi stvoreni da jedu meso. ako ti je zao zivotinja jer osjecaju bol, onda nemoj ni biljke jesti i one osjecaju bol. a i Bog nam je dao zivotinje pod nasom dominacijom zato ih mozemo jesti. :lol: text ti je za 10 igniteru :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2006. 17:27 

Ignite:
sXe i anarhizam paralela bojkot.Sada bi trebalo da ti je jasno, s obzirom da slusas punk. Bojkot proizvoda multinacionalnih kompanija, bojkot prozivoda koji NEPOTREBNO vracaju novac u proces kapitalisticke proizvodnje (alkohol,cigarete, a o drogama je smijesno i pricati). I slicno, ne da mi se raspredati.

Izgleda da sXe kao skup pravila dozivljavaju oni koji nisu sXe.
NIje stvar u tome da ja ne pijem/pushim/drogiram se da bi bio sXe,i mogao se busati u prsa kako sam chist. Pushenje mi je oduvijek bilo smijesno, cak i odvratno, u velikom broju slucajeva je to krsenje tudjih prava (kad udises tudji dim, a ne zelis to, kad se vratis iz kafica i smrdis kao smrt, jer drugi zele da se smiruju nikotinom...)
A cuga me nije privlacila jer se ne osjecam lijepo u pijanom stanju, budem mamuran pola dana, i utrosim brdo love dok se nacugam, a zauzvrat ne dobijem nishta vrijedno te zrtve. A na alkohol gledam dosta slicno kao na religiju - "mjesto" za bjeg. I sigurno znam da nikada necu poceti pushiti, a ni piti, pa ne vidim zasto ne ih rekao "e, ja sam straight edge", jer sam jako dobro upoznat sa tim pokretom, preslusao sam dosta takvih bendova. I u tome vidim samo pozitivne strane, nikakva pravila ili ogranicenja, ne treba biti cist da bi bio sXe, ali ako sam cist, a gotivim sXe, ne vidim zasto se ne bih "nazivao" takvim.
A da nisam poceo chackati oko strejt edza, vrlo tesko da bih ikada razvio dovoljno svoju svijest o vegetarijanstvu i postao vegetarijanac. I jako je dobro sto edge cesto zna dovesti doprogresa u svijesti,koji rezultira veganstvom/vegetarijanstvom. MOzes prestati biti sXe, ali prestati biti vegetarijanac je nemoguce. Eto, vidis da sXe i nije tako zao :P

A to za "biti poseban jer si sXe" si u pravu. ALi to je tako kod klinaca,po necemu se moraju istaknuti, i kad se namnozi punk populacija, onda vise nisi dovoljno poseban ako si samo punkx, pa klinci smisle nesto da bi i u toj grupaciji bili posebniji od ostalih, toga ima, nije da nema!

Simbolizam je u sXe-u skroz nepotrebna pojava. Mada zna biti korisna. Ja sam mozda jednom-dva puta u zivotu naskrabao iks na ruku, mada ne vidim tu nesto pretjerano lose, kad blek metalci nosaju spajkove i corpse paint da bi istakli sta slusaju, neki pankeri chirokeze i lance, smatram da je jedan iksic na ruci naspram toga prava sitnica.

ixxxa - hm, nisam prije citao tvoje postove, pa racunam da je ovaj zaebancija, jel tako :D Mada, vjeruj da sam nailazio na ljude koji su ovakve stvari govorili mrtvi hladni, i smrtno ubjedjenji u ispravnost i istinitost svoje izjave.

Ignite: da li si to postao nesto tolerantniji prema sXe osobama? KOliko se sjecam, dok sam citao tvoj blog prosle godine, da si ih nesto pljuvao?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2006. 18:24 

as_sun_sets wrote:
ixxxa - hm, nisam prije citao tvoje postove, pa racunam da je ovaj zaebancija, jel tako :D Mada, vjeruj da sam nailazio na ljude koji su ovakve stvari govorili mrtvi hladni, i smrtno ubjedjenji u ispravnost i istinitost svoje izjave.
ma zna ignite :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2006. 14:32 

as_sun_sets wrote:
Ignite:
sXe i anarhizam paralela bojkot.Sada bi trebalo da ti je jasno, s obzirom da slusas punk. Bojkot proizvoda multinacionalnih kompanija, bojkot prozivoda koji NEPOTREBNO vracaju novac u proces kapitalisticke proizvodnje (alkohol,cigarete, a o drogama je smijesno i pricati). I slicno, ne da mi se raspredati.

Da ali niko nije sXe zbog multinacionalnih kompanija. Mozda ima anarhista koji su sXe pa im se jos to uklapa. Isto sto im se mogu uklapati neke druge stvari, kao npr pro choice ili cak kontra - konzumiranje ilegalnih substanci kao srednji prst u zrak pravilima. Mozes podvuc paralelu, ali isto tako mozes spojit' i mnoge druge stvari zbog nekih stvari koje dijele zajedno a koje su u principu daleko jedne od drugih.

Quote:
A cuga me nije privlacila jer se ne osjecam lijepo u pijanom stanju, budem mamuran pola dana, i utrosim brdo love dok se nacugam, a zauzvrat ne dobijem nishta vrijedno te zrtve. A na alkohol gledam dosta slicno kao na religiju - "mjesto" za bjeg. I sigurno znam da nikada necu poceti pushiti, a ni piti, pa ne vidim zasto ne ih rekao "e, ja sam straight edge", jer sam jako dobro upoznat sa tim pokretom, preslusao sam dosta takvih bendova. I u tome vidim samo pozitivne strane, nikakva pravila ili ogranicenja, ne treba biti cist da bi bio sXe, ali ako sam cist, a gotivim sXe, ne vidim zasto se ne bih "nazivao" takvim.

Opet ja mislim da nisi shvatio sta ja vidim lose u tome. Pozitivne stvari u ne konzumiranju su mnoge, to je poznato svima. Ako se volis nazvati sXe znaci da si odlucio da pratis pravila koja su vec odredjena. Opet ti kazem, ako ti promjenis neke detalje u tih nekoliko 'zapovjesti', neces se moci smatrati niti zvati sXe - i tu ja vec mogu da kazem da meni to lici na religiju.
Moze covjek vjerovati u Boga, ali kada postane clan odredjene religiozne grupe/sekte i vjeruje u Boga po njihovim pravilima i odredjenim zakonima.
Poenta je da se moze vjerovati u Boga i bez te religije. To je ono sto sam rekao da najvise postujem oni koji su cisti a sebe ne smatraju sXe jer im ne treba smiljeni tudji nacin zivota po kojem da baziraju svoj. Naravno, nekima je lakse samo se uklopiti prije nego odrediti za sebe.
Ima onih koji nece da uzmu tablete kad su bolesni jer misle da to nije sXe.
A sto se tice bendova. Ne treba ih sve uzimati za ozbiljno. Oni nisu nista drugciji od prosjecne osobe koja uz godine promjeni i misljenja i stavove ili jednostavno evulira. Isto to "necu nikad nista konzumirati" je bilo receno i od strane Strife-a (samo jedan primjer), pa su pojeli govna.

Quote:
MOzes prestati biti sXe, ali prestati biti vegetarijanac je nemoguce.

Znam primjera gdje su osobe opet pocele da jedu meso. Pa cak i one koje su opet postali vegetarijanci. Ali definitivno se slazem sa tim. Znam osjecaj koji imas u sebi kad ti se meso jednostavno gadi i ne mozes da niti zamislis sitauciju u kojoj bi okusio meso opet. Koliko si dugo bez mesa?

Code:
Simbolizam je u sXe-u skroz nepotrebna pojava. Mada zna biti korisna. Ja sam mozda jednom-dva puta u zivotu naskrabao iks na ruku, mada ne vidim tu nesto pretjerano lose, kad blek metalci nosaju spajkove i corpse paint da bi istakli sta slusaju, neki pankeri chirokeze i lance,  smatram da je jedan iksic na ruci naspram toga prava sitnica.

Ma koga briga za black metalce. Oni su depresivci i njima drugcija boja i ne odgovara. Samo kisa, sivilo, tama i samoubojstvo. "Zivot je sranja, pa bi i mogli da izgledamo kao da nam je zao sto zivimo". :)
Kodeks odredjenog ponasanja ili izgleda 'izbljedi' tokom godina. Naravno u dosta slucajeva kroz osobu koja recimo 15 godina ide na kocnerte moze da se vidi transformacija iz 'divljeg' izgleda u pocetcima - kroz koje se uklopio u scenu, do ozbiljnijeg izgleda kada koluta ocima kada vidi novu generaciju tih istih 'divljaka'.

Quote:

To je spominjao moj tekst o vegetarijanstvu:
http://ignite.blogger.ba/blog.php?blog= ... an=10#4003

Quote:
Ignite: da li si to postao nesto tolerantniji prema sXe osobama? KOliko se sjecam, dok sam citao tvoj blog prosle godine, da si ih nesto pljuvao?

Ja sam tolerantan sto se tice sXe osoba. Necu ih tuci na ulici ili na koncertima niti na njih gledati drugcije - samo cu uvijek ostati iza onoga sto sam rekao "sxe nije potreban da bi bio cist", kao ni religija da se vjeruje u Boga.

P.S. Smijem li znati odakle si?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2006. 23:04 

Vrlo lijepa paralela, ali ipak, ne slazem se u potpunosti.
Naime, ja sam izabrao zivot bez CH3-CH2-OH i opijata, i ziivm ga tako, jer jednostavno ne zelim drugacije, kad odvazem jednu i drugu stranu, vidim koja mi odgovara i nju odaberem. Markirao sam se kao sXe. U mom izboru cistog zivota, straight edge nije razlog niti povod, vec, da ne budem grub, nusproizvod. Ne slijedim nicija pravila, vec su se, eto, “pravila” edza poklopila i sa mojim vidjenjem zivota. A kako vec dugo slusam punk, a i hc odnedavno (neke dve-tri god), onda mi je taj sXe label dosao kao logicna “posljedica”…

Konzumiranje droge kao pokazivanje srednjeg prsta pravilima je po meni jedan od najglupljih vidova “buntovnistva”.

Mozda bi se mogla (donekle) povuci paralela izmedju osobe koja je cista, ali nije sXe, i osobe koja ne jede meso, ali nije vegetarijanac? I vegetarijanstvo je skup pravila, jer, ako jedes meso – nisi vegetarijanac.
Ako ne volis label, da li ces reci “ja nisam vegetarijanac, ja samo ne jedem meso”, uprkos cinjenici da JESI vegetarijanac zbog nacina prehrane? Ovde u paraleli nastaje raskol, jer osoba mora, pored toga sto je cista, da sama sebe proglasi za sXe osobu. Ali shvatas sta hocu reci, iako imaju dosta razlicitu etiku, i sXe i vegetarijanstvo su ipak na neki nacin potcinjeni pravilima.

Da, poznati su mi primjeri ljudi koji ne zele uzimati lijekove. Pa, ja sto se toga tice, VJEROVATNO ne bih htio uzimati lijekove za koje se zna da izazivaju ovisnost. I ne bih nikada uzimao lijekove protiv depresivnosti.
A jedan od dubljih razloga za odbijanje lijekova od strane sXe hardlajnera jeste odbijanje tzv. “hemije”, kao proizvoda industrije sintetskih lijekova, kao neceg neprirodnog i “nametnutog” od strane modernog tehnolosko-industrijskog sistema. Naravno, i ovde sXe ekstremisti mogu dobro da se zajebu, pa koristeci prirodne lijekove mogu u sebe unijeti daleko vise kofeina, teina i drugih susptanci koje stvaraju ovisnost, nego koristeci sintetizovane lijekove. A pored toga, mogu i krepati zbog svoje zatucanosti…
Ovo se prosiri totalno na sXe… Hm, da malo pokusam izvuci temu na vegetarijanstvo i veganstvo…

Posto si pitao, nisam bas nesto dugo vegetarijanac, uskoro ce godinu dana. A ne kuzim ljude koji ponovo pocnu jesti meso. A ne mogu shvatiti da nakon tog opet budu vegetarijanci/vegani?!? Sta su oni, neke babe koje se premisljaju? Svakako da podrzavam da njihov konacni izbor ostane vege/vega, samo je gadno izvjeti sam sa sobom nakon takvog “izleta”. (Ovo ne moze da se poredi sa brejkanjem edza i vracanjem na edz, jer brejaknjem edza ne cinis zlo drugima).

Sad da malo bocnem mesojede, jer sam cuo milione izjava da se ne bi odrekli cevapa/prshuta/pecene janjetine i slicnog, ni za sta na svijetu… Zar onda nije licemjerno, da gotovo ni jedan od mesojeda, ni bi zaklao i ukusno pripremio za jelo svojeg kucnog ljubimca?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 15:52 

as_sun_sets wrote:
Ne slijedim nicija pravila, vec su se, eto, “pravila” edza poklopila i sa mojim vidjenjem zivota. A kako vec dugo slusam punk, a i hc odnedavno (neke dve-tri god), onda mi je taj sXe label dosao kao logicna “posljedica”…

Opet je do tebe hoces li prihvatiti tu etiketu ili ne. Rekao sam ti da znam ljudi koji su cisti, u hc/punk muzici a ne zovu se, niti se smatraju sXe. Ali razumijem sta zelis da kazes.
Ali ipak to isticanje je razlog zasto se cesto stvara paralela izmedju konzervativnih religija i sXe - pogotovo u mjestima gdje konzervativna religija ima jak lobi, npr Salk Lake City (mormoni tj latter day saints), gdje se perfektno slaze sXe sa dogmom, samo znamo da i jedno i drugo moze otici u ekstremu (kao sto je bas otislo u SLC gdje je bilo dosta frke sa nasiljem).
Moras priznati da prosjecna sXe osoba bi bila prava, idealna osoba za bilo koju religiju, jer kao da u korak prati sva pravila dogme - iako sXe nije tu da stvara moralne odluke niti prica bajke.

Quote:
Konzumiranje droge kao pokazivanje srednjeg prsta pravilima je po meni jedan od najglupljih vidova “buntovnistva”.

Jeste glup, ali kontra modernom drustu ili kontra zakonima i pravilima je slicna stvar i ipak ovo drugo ima vise sa anarhizmom nego prvo.

Quote:
Mozda bi se mogla (donekle) povuci paralela izmedju osobe koja je cista, ali nije sXe, i osobe koja ne jede meso, ali nije vegetarijanac? I vegetarijanstvo je skup pravila, jer, ako jedes meso – nisi vegetarijanac.
Ako ne volis label, da li ces reci “ja nisam vegetarijanac, ja samo ne jedem meso”, uprkos cinjenici da JESI vegetarijanac zbog nacina prehrane?

Da, ali nisam vegetaHCrijanac, vec vegetarijanac, isto kao sto neko nije sXe vec je cist. Moj izbor nema veze sa HC. I cesce govorim da ne jedem meso nego da sam vegetarijanac, ne znam ni sam zasto. Vecinom mozda prirodni odgovor na koji dobijam manje naknadnih toliko-puta-postavljenih-da-cu-vise-ispizdit pitanja jer ne zapne toliko za usi.
Jesam vegetarijanac zbog nacina prehrane, isto kao sto si ti cist zbog nacina zivota, ali si sXe zbog hard cora.

Quote:
Da, poznati su mi primjeri ljudi koji ne zele uzimati lijekove. Pa, ja sto se toga tice, VJEROVATNO ne bih htio uzimati lijekove za koje se zna da izazivaju ovisnost. I ne bih nikada uzimao lijekove protiv depresivnosti.
A jedan od dubljih razloga za odbijanje lijekova od strane sXe hardlajnera jeste odbijanje tzv. “hemije”, kao proizvoda industrije sintetskih lijekova, kao neceg neprirodnog i “nametnutog” od strane modernog tehnolosko-industrijskog sistema.

Jebiga, to je ona ekstrema na koju mogu postaviti bilijon iako glupih isto tako validnih pitanja; zasto ne nosaju gas maske kada idu uz cestu, zasto se suncaju vise nego sto trebaju itd. Toliko prljavih i stetnih stvari unose u svoje tijelo i nanose tokom dana da hemija (i to mislim iskljucivo tablete u slucaju bolesti i slicno) u biti postaje i najmanji problem - ali stvar je sto uzmu taj kodeks i razvuku ga umjesto da pogledaju sta im jos moze da skodi u svakodnevnom zivotu izvan tih granica.
Koristio sam milijon tableta do sada, na niti jedne nisam bio zakacen...vecinu sam i ostavio nakon par dana, kad 'ozdravim'.
Sto se tice tableta za depresiju, znam da je prije bilo dosta onih koje su stvarali ovisnost, sada je drugcije i mnoge nisu ovisne - ali isto tako tablete nisu rijesenje sa depresiju - al' to je totalno druga tema.

Quote:
da malo pokusam izvuci temu na vegetarijanstvo i veganstvo…

Ma lagano se preskace na to...polako. :)

Quote:
Posto si pitao, nisam bas nesto dugo vegetarijanac, uskoro ce godinu dana. A ne kuzim ljude koji ponovo pocnu jesti meso. A ne mogu shvatiti da nakon tog opet budu vegetarijanci/vegani?!?

Ni ja nisam mogao shvatiti...sve dok nisam zakljucio da postajemo vegetarijanci iz razlicitih razloga. Upoznao sam par ljudi iz Indije koji su govorili da su vegetarijanci, pa nekim danima su ipak jeli meso. Znaci koliko im religija dopusta - nisu to radili iz moralnih razloga zbog kojih ih ta religija uci, vec zbog moranja. Oni bi prvi jesi meso non stop da mogu.

Takodjer ima onih i opet ih moram spomenuti hrkljus majmuna koji se zalete i nakon sedmicu dana osjecaju kao zadatak da verbalno napadaju svakoga 'ko jos jede meso. Takvi su vecinom oni koji ce prvi odpasti sa liste, jer kao da su prestali da bi mogli da drobe i da se isticu.

Quote:
Sta su oni, neke babe koje se premisljaju? Svakako da podrzavam da njihov konacni izbor ostane vege/vega, samo je gadno izvjeti sam sa sobom nakon takvog “izleta”. (Ovo ne moze da se poredi sa brejkanjem edza i vracanjem na edz, jer brejaknjem edza ne cinis zlo drugima).

Moja cura je primjer osobe koja je prestala jesti meso, pa pocela opet nakon 4 mjeseca, ali ona je to uradila iz zdravstvenih razloga. Prestala je iz moralnih razloga i opet uopste nije bio problem da jede meso opet. Meni je to tesko za shvatiti, mozda i tebi. Rekla je nekidan da ima namjeru opet postati vegetarijanka.

Treba se isto tako i pomiriti sa cinjenicom da kao i u sXe ili nekim drugim stvarima i ovdje ima tkz pozera (neda mi se traziti bolja rijec) koji ce to uraditi iz potrebe za isticanjem, potrebe za pripadanjem, iz dosade, iz trenda, iz znatizelje itd. Znaci ipak me toliko ne cudi kada takvi opet pocnu da jedu meso, jer nisam ni ocekivao neka cuda.
Takodjer moram spomenuti da dvije namjrze stvari su kad vidim u cd coveru kako se clanovi benda zahvaljuju "vegan i sxe". Zahvaljuju se strejt edju i veganu?? To mi je morbidno i glupo. I takvi ce ispasti prije ili kasnije.

Quote:
Sad da malo bocnem mesojede, jer sam cuo milione izjava da se ne bi odrekli cevapa/prshuta/pecene janjetine i slicnog, ni za sta na svijetu… Zar onda nije licemjerno, da gotovo ni jedan od mesojeda, ni bi zaklao i ukusno pripremio za jelo svojeg kucnog ljubimca?

Ima mjesta gdje se to i radi, npr u Vijetnamu...gdje jedu pse. Ali cisto sumnjam da bi vecina ljudi mogla da to uradi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 18:32 

Hm, da, znam primer jednog mog prijatelja, koji jednostavno nije mogao da funkcionise kao vegetarijanac, padao je u nesvijest, lose se osjecao i slicno… Mada, opet ne razumijem tovju djevojku, sad ce moci da zivi do kraja zivota kao vegetarijnka, ili ce opet praviti mesne izlete?
Pa… Nije mi bas glupo zahvaljivati se sXe pokretu i veganstvu… Recimo, kod mene je to islo ovako: prvo je dosao punk, onda hc, pa sXe, pa vegetarijanstvo. I sve je vodilo jedno ka drugom, da je izostao sXe, najvjerovatnije nikada ne bih ni poceo da se znaimam za vegetarijanstvo. Tako da, ja bih svakako treba da “zahvalim” edzu sto sam danas vegetarijanac. Opet, vegetarijanstvo me odvelo proucavanju anarhizma ;) Tako da bih trebao zahvaliti i vegetarijanstvu ;)
Vidis da nije toliko glupo. Poenta je – bitno je da oni ramzisljaju svojom glavom, da budu misaono nezavisni i ne jedu lazi koje im se serviraju, da se bore protiv dobroboljnog ropstva. Tim ljudima su sXe i veganstvo pomogli da dodju do tog “nivao svijesti”, i ne vidim nista lose u tome da se zahvale tim “idelogijama”, bez kojih vjerovatno ne bi postali ono shto su.

Pripremanje kucnog ljubimca za vecheru/rucak, sam namjerno spomenuo, jer je ono izraz nejednakosti. Zivot mog ljubimca je vrijedniji od zivota krave koju su zaklali da bih se ja najeo. E to boli! Kao sto su ljudi jednaki, tako su i zivotinje. Mnogima je ovo smijesno, jer postoje toliko glupavi ljudi, koji odredjene rase/nacije, drze za inferiorne u odnosu na vlastitu. Istina, kod zivotinja postoje manje/vise inteligentne rase, ali poenta je u tome da su sve one ziva bica koje zele da zive. Zato smatram da bi mesojedi, koji svim sredstvima brane jedenje mesa kao ispravno i neophodno (a ima takvih sigurno i na ovom forumu) ako cvrsto stoje iza svojih stavova, trebali biti spremni i da smazu svojeg ljubimca, naravno i da ga sami zakolju i spreme.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2006. 08:54 

Jebote, bio sam ubjedjen da sam odgovorio jucer na ovo. Sjecam se cak i da sam pisao odgovor. Uzas.

Quote:
Mada, opet ne razumijem tovju djevojku, sad ce moci da zivi do kraja zivota kao vegetarijnka, ili ce opet praviti mesne izlete?

Ne znam kakve ce joj biti odluke, ali ako joj je zdravlje problem, vjerujem da ce plesat' tamo-vamo.Mislim, bolje i ta part-time shema nego nikako ako mene pitas.

Quote:
Pa… Nije mi bas glupo zahvaljivati se sXe pokretu i veganstvu…

Ne znam, ja bi to poredio sa zahvalom Bogu na dodjeli oskara ili u cd coverima. Da eto Bog (ajmo uzet u obzir da postoji) gleda Oskara ili cita cd covere. Oni koji se zahvale u cd coveru za sxe ili vegan kao da je osoba u pitanju samo zele da istaknu kako su oni sxe i vegan. Opet kao da pecatiraju sebe, kao da promovisu sebe kroz poster a ne kroz debate jer u vecini slucajeva nebi znali beknuti ili argumentirati sa vise od 2 recenice.

Vidis ja se nebi zahvaljivao nikakvim pokretima ili nacinima ishrane ili zivota iako sam sigurno pod utjecajem nekoliko ideologija i pokreta. Svoje odluke na kraju dana sam sam stvorio.

Sto se ostalog tice, slazem se...pa bi bio red da uskoci neki koji nije vegetarinajac...da ga pojedemo. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2006. 23:18 

as sun sets:
''vegetarijanstvo me odvuklo proučavanju anarhizma''

smatram da nije potreban tako radikalan potez da bi proučavo anarhizam:)
i apsurdno i smješno je tvrditi da ti je veg. neophodno za ''proširivanje vidika''

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2006. 17:07 

SCAR wrote:
as sun sets:
''vegetarijanstvo me odvuklo proučavanju anarhizma''

smatram da nije potreban tako radikalan potez da bi proučavo anarhizam:)
i apsurdno i smješno je tvrditi da ti je veg. neophodno za ''proširivanje vidika''

Pa, ne vidim zbog cega je vegetarijanstvo radikalan potez?

I nisam tvrdio niti sada tvrdim da je to neophodno, vec sam rekao da je to kod mene dovelo do “prosirivanja vidika”.
Mada, opet, ne vidim poentu nastojanja da se ljudi oslobode ropstva, a da zivotinje i dalje drzimo zarobljene i potlacene, u tom novom slobodnom svijetu? Oslobadjamo nasu vrstu, a druge i dalje nastavljamo tlaciti? Ne moze.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2006. 13:27 

e obratio bi se administratoru sa zahtjevom da otkljuca SXE topic jer ischitavajuci postove na ovoj temi nisam nasao nista slicno sto sam naglasio i istaknuo u temi SXE..
ovdje se u glavnom prica o veg.,a SXE je nesto sto nije povezano samo sa veg.,nego puno vise od toga..uglavnom glupo je tek tako zakljucavati teme,pogotovo jednu ovakvu koja prica o ispravnim stvarima,i koja je vezana za podrucje BiH..
unlock

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]