Tenhi wrote:
Ono za Benediction je bilo totalno lose, kada su likovi iz bandova poslje bukvalno prosili ljude da kupe majice ili CD-ove! Ali bit ce bolje, samo polako! A definitivno treba malo vise promocije kada se desava neki koncert, vise plakata, flajera, promocije po ostalim gradovima!
Ja znam da je po manjim gradovima u bosni veoma loša situacija sto se tice metal muzike! Ljudi ne znaju dalje od onog sto vide na MTV-u, bar je tako bilo u zadnjih 10 godina! Nemaju od koga da cuju, nemaju gdje da se informisu, nemaju interneta! Ali polako, mislim da u tom pravcu ide na bolje! Promocija cuda radi, to je sigurno! Eto kada dolaze neki folkeri iz srbije il odakle vec plakati su po citavom gradu, reklama ne radiju, na TV-u! Shvacam ja da za to treba puno vise para, ali se na kraju isplati ta promocija!
Puno puta se desilo da za neki koncert cujem samo na ovom forumu jer nigdje drugo se nije ni moglo vidjeti. Nisu svi metalci clanovi ovog foruma i ne mogu znati za neki takav dogadjaj! Onda se poslje ljudi pitaju pa gdje su ljudi, ovo je zalosno i tako to! Koliko sam puta samo ja rekao nekim frendovima da ima neki koncert u Sarajevu, a nisu mogli cuti od nekog, niti gdje procitati jer nisu iz jebenog Sarajeva. Tako su se radovali tim koncertima i dolazili su stopom samo da vide neki sitni band! To im je dogadjaj!
Mozda ce sada neki reci pa bilo je plakata za Sinister, za Benediction, jest bilo je ali premalo!
Jarane nazalost si potpuno u krivu! Za Sinister jebilo 1000 plkata po gradu Sarajevu - halo ba, HILJADU! Oko 300 Plkata po TUzli i okolnim gradovima...fakat je bila promocija na jebenom nivou..i sta je na kraju bio - doslo je isto ljudi kao i na Benediction i na Vital Remains.
Problem je sto nema ljudi, jednoastanvo ih nema.
FUCK