Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 08. 2025. 12:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 25. 05. 2006. 19:49 

theblackone wrote:
treba èekat da se ove generacije metalaca razmnože, pa ce bit onda scene valjda
zato...vodite ljubav braco i sestre, jebo kondome
\m/

:D

hell yeah \m/ :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 00:06 

ja svaki dan vidjam po gradu ovu djecu sto jos idu u skolu sa raznim metal majicama pa se nadam cim steknu uslove (odredjen broj godina da ih roditelji puste vani do makar 11 sati) da ce i oni poceti dolaziti na ove divne metal manifestacije.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 01:25 

al nikako mi ne ide u glavu kako od ovoliko te raje koja slusa metal, na neki gigantski bend ala sinister il benediction ne dodje...
ono je bila bruka, pogotovo benediction...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 03:03 

Bloodcum [HOL] wrote:
al nikako mi ne ide u glavu kako od ovoliko te raje koja slusa metal, na neki gigantski bend ala sinister il benediction ne dodje...

ma buraz metalci na baterije, propaliteti, kokuzi...ko ih jebe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 03:10 

Hedon wrote:
Bloodcum [HOL] wrote:

ma buraz metalci na baterije, propaliteti, kokuzi...ko ih jebe

fakat, svi neke furke furaju a kad treba podrzat scenu... ispare samo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 03:16 

jebiga, pomirite se sa tim da nisu svi metalci blackeri i deatheri...nit su svi thrash/heavy... drugacija situacija bi bila kad bi smo svi isli na sve, al' to je prosto nemoguce i nerealno za ocekivat...zato imamo sad ovakvu situaciju koju imamo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 03:21 

to stoji, al ono... :-D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 12:49 

ma stoji kurac jarane... Znas sta stoji Chile? Stoji da je 99% posto Metalaca totalna mizerija i kulturoloski otpad od ljudi. Nije da ja te ljude ne kontam, nego znam da su TOTALNI DEBILI.

I ja bi mogo fino rec sebi recimo, "koji ce mi kurac novi Ministry il Tragedy, sta ce mi Industrijalci i Pankeri?" A nazalost, ti industrijalci i pankeri deru Metal koji legende tipa Slayer mogu sanjat slijedecu deceniju da iz sebe izvuku. Toliko o tome...

Znam ja ljudi koji su na ovom forumu i koji fakat iskreno furaju Prog, Power i muziku koju ja nebi ni u ludilu sluso al bi opet otiso gledat na koncertu, i te iste ljude sam vidio na svakom Death/Black dogadjaju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 13:58 

sve je to tacno... btw, sto se tice tih iskrenih prog/power-asa koji idu na sve "dogadaje"...njih je mozda 5-10 u vr' glave... sta je sa ostalima... a i bitan faktor je materijalno stanje...(jebiga, uvijek se vracamo, na ovo...). ljudi koji bi i otisli na svaku svirku, bio to punk, hc, death-black, grind, heavy...il sta ja znam, nemogu si priustit to, pa onda idu samo na one njima "primarne"...kontas sta 'ocu rec...

btw, jarane, bezveze je pricat da su metalci totalni debili ako ne odu na svirku koja ih uopste neinteresuje... prvi ja kad idem na svirku idem zato sto me interesuje bend, a ne zato sto sam metalac il' sta vec pa, mi je to "obaveza"...jesam li zato debil? jebiga, muzika se slusa valjda radi same muzike (bar ja), a ne zato da budem sa rajom koja slusa slicnu... budi realan jarane. jednostavno nema dovoljno ljudi koji slusaju odredeni pravac, tako da bi se neka svirka isplatila iole. u protivnom, treba da na svirku dodu SVI, a to je nerealno za ocekivat... ne kontam samo raju koja se nesto "ko ljuti"...halo ba...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 15:28 
ma bjez men drago sha god da se desi u gradu a da nema veze sa spektaklom u zetri i jambo plakatima

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 21:59 

Ja stvarno nemam nista protiv bilo kojeg zanra u metalu pa idem na sve zivo jer to i slusam (bar ono sto mi se svidja), tako da kasnije sa razlogom mogu nesto pohvaliti ukoliko valja, a naravno, ukoliko ne valja da mogu popljuvati i malo iskritikovati. to je jedan razlog, a drugi je da se malo pogura situacija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 01:33 

zivim u zapadnoj hercegovini i cinjenica je da bar ovdje ima metalaca koji furaju sve to a opet nekad moram doslovno molit ljude da sa mnom otidju na sinister, uf festival, vital remains...

Njih vise zanima odlazak u disko svakog vikenda nego da ustede za koncert metala...

BTW, i tu problem sa prog fanovima, bar vecini njih je muzika toliko dobra koliko su muzicari dobri, i oni ne vide razloga da otidju na benda tipa benedictiona koji u njihovim ocima ne znaju svirati...

Ovdje u hercegovini, je sto se toga tice situcija ocajna. 2-3 nekakva metal bendica ovdje sto oskudno djeluju sviraju svake prijestupne obrade od metallice,maidena i pantere (eventualno jos koja pjesma slayera) i ti ljudi ne znaju da postoji ista vise u metalu.
I ZATO, moji dragi prijatelji iz bosne, nemojte se tuziti, jer za usporedbu kakvo je ovdje, U B O S N I C V I J E T A M E T A L !!!

Sto se mene tice, idem gdje stignem, i da je dovuc neki power bend u sarajevo otisao bi na to, iako ne slusam gotovo nista od power metala...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 12:12 

de mysteriis wrote:
BTW, i tu problem sa prog fanovima, bar vecini njih je muzika toliko dobra koliko su muzicari dobri, i oni ne vide razloga da otidju na benda tipa benedictiona koji u njihovim ocima ne znaju svirati...

nije tako, gledao sam silent kingdom vise puta i opet cu vrlo rado, zatim bilo koji heavy... slobodno trziste brate... ides na ono sto mislis da je vrijeno para sto ces ih dati (ili drugacije receno, ides tamo gdje mislis da ce ti biti dobro) benediction meni nije vrijedan mojih 15 maraka...isto kao sto nekome ne bi bili falconer, threshold, queensryche, alogia ili ne znam ti ja ko...sta je tu nejasno?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 13:20 

ogi wrote:
de mysteriis wrote:

nije tako, gledao sam silent kingdom vise puta i opet cu vrlo rado, zatim bilo koji heavy... slobodno trziste brate... ides na ono sto mislis da je vrijeno para sto ces ih dati (ili drugacije receno, ides tamo gdje mislis da ce ti biti dobro) benediction meni nije vrijedan mojih 15 maraka...isto kao sto nekome ne bi bili falconer, threshold, queensryche, alogia ili ne znam ti ja ko...sta je tu nejasno?

Nisam bio generalizirao, rekao sam da se to tice vecine, bar one vecine prog fanova koje ja poznajem, kao uvijek cast izuzecima...
Nisam nista lose mislio pod ovim, samo da prog fanovi vecinom ne vole nekakvu ekstremniju metal scenu... isto kao sto ja ne volim malsteema...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 14:13 

mrsko mi citat predhodne postove, al presdpostavljam da se vecina zali. mislim da je kod nas situacija sasvim ok. nije se desilo da ijedan bend svira pred 20ljudi, sto je cesta pojava po evropi, kako sam cuo.

sada je posjecenost odlicna, i ne treba ocekivati nista bolje . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 22:50 

de mysteriis wrote:
Nisam bio generalizirao, rekao sam da se to tice vecine, bar one vecine prog fanova koje ja poznajem, kao uvijek cast izuzecima...

u pravu si ali tu vecinu cine oni kojima se samo slusaju DT i SX a kod takvih "prog" i "fan" nikako ne moze ici skupa :) ... 'ebes takve

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 10:58 

Ja sam uvjeren da ce ovaj UF festival najbolje pokazati koliko jem oguce skupiti metalce s ovog regiona, ali pogotovo i najvishe iz BIH. Imajuci u vidu da ce ovo biti najvece metal okupljanje u BIH ikad, nadam se masovnom odazivu kako iz BIH tako i iz susjednih republika. No vidjecemo na kraju stvarnu situaciju.

U svakom sluicaju, nas najveci problem je to sto nema dovoljno metalaca, nemozes ih izmisliti ili napraviti preko noci - jednostavno ih nema dovoljno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 12:03 

gledaj to sa vedrije strane ... zato ima puuunoo folkera :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 16:04 
Ono za Benediction je bilo totalno lose, kada su likovi iz bandova poslje bukvalno prosili ljude da kupe majice ili CD-ove! Ali bit ce bolje, samo polako! A definitivno treba malo vise promocije kada se desava neki koncert, vise plakata, flajera, promocije po ostalim gradovima!
Ja znam da je po manjim gradovima u bosni veoma loša situacija sto se tice metal muzike! Ljudi ne znaju dalje od onog sto vide na MTV-u, bar je tako bilo u zadnjih 10 godina! Nemaju od koga da cuju, nemaju gdje da se informisu, nemaju interneta! Ali polako, mislim da u tom pravcu ide na bolje! Promocija cuda radi, to je sigurno! Eto kada dolaze neki folkeri iz srbije il odakle vec plakati su po citavom gradu, reklama ne radiju, na TV-u! Shvacam ja da za to treba puno vise para, ali se na kraju isplati ta promocija!
Puno puta se desilo da za neki koncert cujem samo na ovom forumu jer nigdje drugo se nije ni moglo vidjeti. Nisu svi metalci clanovi ovog foruma i ne mogu znati za neki takav dogadjaj! Onda se poslje ljudi pitaju pa gdje su ljudi, ovo je zalosno i tako to! Koliko sam puta samo ja rekao nekim frendovima da ima neki koncert u Sarajevu, a nisu mogli cuti od nekog, niti gdje procitati jer nisu iz jebenog Sarajeva. Tako su se radovali tim koncertima i dolazili su stopom samo da vide neki sitni band! To im je dogadjaj!
Mozda ce sada neki reci pa bilo je plakata za Sinister, za Benediction, jest bilo je ali premalo!

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 17:12 

Tenhi wrote:
Ono za Benediction je bilo totalno lose, kada su likovi iz bandova poslje bukvalno prosili ljude da kupe majice ili CD-ove! Ali bit ce bolje, samo polako! A definitivno treba malo vise promocije kada se desava neki koncert, vise plakata, flajera, promocije po ostalim gradovima!
Ja znam da je po manjim gradovima u bosni veoma loša situacija sto se tice metal muzike! Ljudi ne znaju dalje od onog sto vide na MTV-u, bar je tako bilo u zadnjih 10 godina! Nemaju od koga da cuju, nemaju gdje da se informisu, nemaju interneta! Ali polako, mislim da u tom pravcu ide na bolje! Promocija cuda radi, to je sigurno! Eto kada dolaze neki folkeri iz srbije il odakle vec plakati su po citavom gradu, reklama ne radiju, na TV-u! Shvacam ja da za to treba puno vise para, ali se na kraju isplati ta promocija!
Puno puta se desilo da za neki koncert cujem samo na ovom forumu jer nigdje drugo se nije ni moglo vidjeti. Nisu svi metalci clanovi ovog foruma i ne mogu znati za neki takav dogadjaj! Onda se poslje ljudi pitaju pa gdje su ljudi, ovo je zalosno i tako to! Koliko sam puta samo ja rekao nekim frendovima da ima neki koncert u Sarajevu, a nisu mogli cuti od nekog, niti gdje procitati jer nisu iz jebenog Sarajeva. Tako su se radovali tim koncertima i dolazili su stopom samo da vide neki sitni band! To im je dogadjaj!
Mozda ce sada neki reci pa bilo je plakata za Sinister, za Benediction, jest bilo je ali premalo!

Jarane nazalost si potpuno u krivu! Za Sinister jebilo 1000 plkata po gradu Sarajevu - halo ba, HILJADU! Oko 300 Plkata po TUzli i okolnim gradovima...fakat je bila promocija na jebenom nivou..i sta je na kraju bio - doslo je isto ljudi kao i na Benediction i na Vital Remains.
Problem je sto nema ljudi, jednoastanvo ih nema.
FUCK

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]