Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 15. 08. 2025. 15:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Smrt, sta li... neki medjusvijet
PostPosted: 27. 06. 2006. 22:24 

ee, fakat ne znam kako da pocnem...rijetko sanjam, uglavnom... ne nisu neki horor il' trip jadi, sta ja znam, nako... "deveti san koga se stravicno dobro sjecam.. devet broj uspjeha i nekad prijestola".. otprilike tom mislju je zapoceo san, kao ja to kontam i onda otvaram neku knjigu, sta znam, crna je il' siva... u njoj neka goruca slova (kazu da je Toru tako pisao Jahve, onaj kome se ime ne izgovara, prim.), neka potpuno nerazumljiva slova, nelogicna..... nestaju, pojavljuju se nova... da ne davim poce neka muzika, toliko glasna da ne mozes izdrzat, neki poznat glas, a ponovo ga nikad nisam cula... zvuci sablasno, mislim odlicno sablasno, otprilike k'o kakv guttural sound, sta znam... i onda mi neko potpuno anrogeno bice, ciji je ono glas (to cu otkriti kasnije), prilazi i s lijeva i desna, svih strana, sa hiljadu nekih ruku dodiruje moje sljepocnice... eee ljudi, fakat sam prvi put osjetila da neko/nesto potpuno vlada mnome... uglavnom, knjiga se zavori uz stravicno "tup", ja pogledam i citam, citam, a to endrogeno bice me tjera da procitam, da shvatim to...... pisalo je, otprilike, HKAZRAB... ja to pricitam, a onda..onda se uzburkase nekakve tamne sjene, pocece se otvarat nekakvi grobovi, sta znam...

Vrhunac dolazi.... mislim taj androgen mi gura jebene ruke u sljepocnice, aaaa ljudi sto vise boli to bolje i bolje i kad je bilo nabolje... Nista, probudim se...
uglavnom, moracu se nafurat da taj san sanjam ponovo...k'o da sam gledala sebe u tom androgenom bicu...

Najbolji jebeni san svih vremena, jooooohh, uh

P.S. 'Aj i vi trunite, da se ima sta citat :wink:

...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2006. 23:34 

a ti hleb! sta ovo bi? san nikad nisam dozivljavao tako detaljno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 00:11 

Ni ja ovako detaljno.
Ali sam sinoc imala gadan san.Sanjala sam rat.Moje drustvo i ja smo kao u nekom kamionu,gdje ima malo hrane.I iz tog' kamiona posmatramo sva dogadjanja.Blah.Od kad sam se probudila imam uzasan osjecaj o tome.Kao da ce biti rat...
Btw,prijateljica mi pogledala u sanovniku sta to uopce znaci,i izgleda da cu dobiti neki pokloncic :mrgreen: :D .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 00:21 

ja sam sanjo sam sam coban i da cuvam ovce na livadi punoj sarenog cvijeca i debelih bumbara...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 01:01 

@sion kako se sjecas svega toga????'??

Profile  

Post subject: Re: Smrt, sta li... neki medjusvijet
PostPosted: 28. 06. 2006. 01:38 

Sion wrote:
HKAZRAB...
...

rješi anagram, možda se prosvjetliš :wink: :D

možda...BH ZRAKA ILI neka AZRA K. I ŽIVI U BH :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 01:41 

...a šta si ono pila te noći :?: :lol:

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2006. 01:54 

SCAR wrote:
Sion wrote:
HKAZRAB...
...

rješi anagram, možda se prosvjetliš :wink: :D

možda...BH ZRAKA ILI neka AZRA K. I ŽIVI U BH :lol: :lol:

hahahahahhhhhhhhhhhhhhhh

btw
kul san

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 01:55 

ja bih se zapitala da sam na tvom mjestu
nesto bilo sta

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 02:16 

bloodflood wrote:
ja sam sanjo sam sam coban i da cuvam ovce na livadi punoj sarenog cvijeca i debelih bumbara...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 09:13 

ja cesto sanjam kako sam u bijelom carsafu, idem preko nekog mosta, i kad dodjem na kraj mosta, bacam se u prljavu vodu, a pritom carsaf zapne za neku granu i ja gola padam u tu prljavu vodu....taj san mi se pravo cesto ponavlja...

kad sam trebala doci ovdje, kad sam se jos dvoumila sta da radim, sanjala sam nanu svoju (s kojom sam odrasla i koja je bila jedina osoba za koju mogu reci da sam je pravo voljela i da sam bila vezana sa nju) i u snu mi je rekla da dodjem ovdje i da slijedim intuiciju...na kraju me je poljubila i pozeljela sretan put i poslije tog je vise nikad nisam sanjala :(

inace cesto sanjam, i vecinom se sjecam snova....nekad su to bezveze snovi, repriza onog sto se desilo tog dana, a nekad snovi koji nemaju veze sa onim sto se desavalo...nekad mi ostanu osjecanja iz sna i kad se probudim...ti snovi su mi najgori...strah koji sam osjecala u snu, ima isti intenzitet i na javi i drzi me cijeli dan....

a najbolje mi je kad mjesecarim, a mislim da sanjam, pa mi ujutro kazu kako sam hodala i sta sam radila i pricala :lol:

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2006. 09:15 

Sion wrote:
ee, fakat ne znam kako da pocnem...rijetko sanjam, uglavnom... ne nisu neki horor il' trip jadi, sta ja znam, nako... "deveti san koga se stravicno dobro sjecam.. devet broj uspjeha i nekad prijestola".. otprilike tom mislju je zapoceo san, kao ja to kontam i onda otvaram neku knjigu, sta znam, crna je il' siva... u njoj neka goruca slova (kazu da je Toru tako pisao Jahve, onaj kome se ime ne izgovara, prim.), neka potpuno nerazumljiva slova, nelogicna..... nestaju, pojavljuju se nova... da ne davim poce neka muzika, toliko glasna da ne mozes izdrzat, neki poznat glas, a ponovo ga nikad nisam cula... zvuci sablasno, mislim odlicno sablasno, otprilike k'o kakv guttural sound, sta znam... i onda mi neko potpuno anrogeno bice, ciji je ono glas (to cu otkriti kasnije), prilazi i s lijeva i desna, svih strana, sa hiljadu nekih ruku dodiruje moje sljepocnice... eee ljudi, fakat sam prvi put osjetila da neko/nesto potpuno vlada mnome... uglavnom, knjiga se zavori uz stravicno "tup", ja pogledam i citam, citam, a to endrogeno bice me tjera da procitam, da shvatim to...... pisalo je, otprilike, HKAZRAB... ja to pricitam, a onda..onda se uzburkase nekakve tamne sjene, pocece se otvarat nekakvi grobovi, sta znam...

Vrhunac dolazi.... mislim taj androgen mi gura jebene ruke u sljepocnice, aaaa ljudi sto vise boli to bolje i bolje i kad je bilo nabolje... Nista, probudim se...
uglavnom, moracu se nafurat da taj san sanjam ponovo...k'o da sam gledala sebe u tom androgenom bicu...

...

da ti nije muzika bila upaljena dok si spavala, pa ono o cemu se pjeva, tebi se pojavljuje u snu..meni desavalo da mi je radio bio upaljen dok sam spavala i onda sve sto se pusta na radiju, ja sanjam....

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2006. 11:37 

^^el^^ wrote:
da ti nije muzika bila upaljena dok si spavala, pa ono o cemu se pjeva, tebi se pojavljuje u snu..meni desavalo da mi je radio bio upaljen dok sam spavala i onda sve sto se pusta na radiju, ja sanjam....

a na radiju Cannibal Corpse - I Cum Blood :D

Sion, kako se ipak sjećaš svih detalja??

Profile  

PostPosted: 28. 06. 2006. 13:38 

Sion wrote:

...

Nemoj vise citat Dana Browna pred spavanje....;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 13:55 
Moderator

@ Sion
Sviđa mi se tvoj san. :D Da ima bar takvih horor filmova, ili nešto slično, sviđaju mi se ti detalji pravo. :)

E da, Enita zaboravila sam ti reći da sam te sanjala, napila si se pravo! :mrgreen: Poslije si se pretvorila u nekakvu ćelavu vampiricu ( :lol: ), pa si me ganjala po sobi, tačnije, ganjala si moj vrat. :) E, onda se i ja pretvorim, i tako smo ganjale jedna drugu. :lol: Mislim da si se nekoliko puta i onesvjestila iz čista mira. :? Hehehe. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 15:02 

'Aj, redom cu...

Striker: @sion kako se sjecas svega toga?

Ovo ne mogu sa sigurnoscu rec jer je empirijska dokazivost mozdanih radnji opasno upitna... Vrlo, vrlo rijetko sanjam, al' kad sanjam... onda, jarane, kvalitetno...

Sion (citat):
HKAZRAB...
...

SCAR: rješi anagram, možda se prosvjetliš

možda...BH ZRAKA ILI neka AZRA K. I ŽIVI U BH

ha ha haah
Mislis da ja ne bih zeljela da se pro/dosvijetlim :wink: ...mozda i nije rijec o anagramu... jbg, probala mnoge jebene kombinacije, nista logicno i meni shvatljivo... zato ste vi tu da pomognete :wink: ...evo, prva dva moguca rjesenja su tu

SCAR: ...a šta si ono pila te noći :?:

eeeeeee, zacudo i neuobicajeno nisam se sredjivala nicim... inace, alkohola ne uzimam puno...

ja nisam normalna! ja bih se zapitala da sam na tvom mjestu
nesto bilo sta

Ma, reci ba, slobodno... dovrsi se.. sta se ustrucavas...ne ujedaju vaki sajber psi k'o ja... zapitala da l' sam udure u glavi :?: Ma, jok, odavno

^^el^^: da ti nije muzika bila upaljena dok si spavala, pa ono o cemu se pjeva, tebi se pojavljuje u snu..meni desavalo da mi je radio bio upaljen dok sam spavala i onda sve sto se pusta na radiju, ja sanjam....

muzika mi, naravno, pici konstantno, pa i kada spavam... no, tu noc su derala Rahmanjinova sranja... iako taman (ne koliko Vagner il' Shostakovic, al' ipak taman) ipak nije dostojan takvog guttural stravicnog, odlicnog muzickog haosa...

KoldVoid:Nemoj vise citat Dana Browna pred spavanje....

Ma, jok... Ne citam Jevreje koji nisu svrsili cin inicijacije... ne otkrivaju nista, samo plagiraju (npr. "Sveta krv, Sveti Gral)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 15:38 

jadi moji

rijesio sam tvoj anagram

kao i tvoj san :D

HKAZRAB=BARZAKH

Boziji jezik se pise s desna na lijevo, tj. prema srcu.

incidentalno, probaj na metal archives-u pregledati rezultate pretrage "barzakh" :)

imas li jos specificnih pitanja? o androgenom bicu? o orgazmu spoznaje?

Nista. Odi hodzi. Il bolje mojim komsijama u tekiji u Talirovica. Da bih ti ista konkluzivnije rekao treba mi bar hefta istrazivanja referenci, implikacija i opisa.

Andjeli su androgeni. U "njihov svjet" kao i "ostalih bica" ljudi mogu stupiti samo u aktu sna ili u samoinduciranom transu. Toliko od mene...jesam li rjesio zagonetku? Jesam li najveci balija na forumu? Jupi, ole, ura!!!

Last edited by stari serator on 28. 06. 2006. 15:49, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 15:47 

ah shit, evo i tvog androgena!

Azrael (Arabic: عزرائیل‎) is typically known as one of the names of the angel of death, and is an English form of the Arabic name Izrail, the name traditionally attributed to the angel of death in Islam, although the name Malaikat Maut (which is a direct translation of angel of death) is usually used in the Qur'an. It is also spelled Azrail, Ashriel, Azaril, and Azriel. The name literally means whom God helps.

Azrael was first known as Azra, the descendant of the high priests of Aaron and scribe of the Babylonian exile and second Temple Jerusalem period. During the early Christian period he became known as Esdras, the prophet who bears witness to the coming of Christ. It was this early Christian story that claimed Azrael ascended into heaven without tasting death. He was also mentioned in the Christian heretic Marcion's records concerning the "Angel of Law" - these records became the foundation for some of the Muslim tales about him that followed. Azrael was supposedly resurrected from death and this may have influenced Muhammed's accusation in the Quran that claims the Jewish people had named him the Son of God. Azrael was named the "Angel of Death" in the Quran, who severs the soul from the body.

He is generally depicted as an archangel under the command of God and usually not in a fashion similar to those associated with darker incarnations of Death personified. Depending on the outlook and precepts of various religions in which he is a figure, Azrael is portrayed as residing in the third Heaven. He has four faces and four thousand wings, and his whole body consists of eyes and tongues, the number of which corresponds to the number of people inhabiting the earth. He will be the last to die, recording and erasing constantly in a large book the names of men at birth and death, respectively.

jer...

Barzakh is a sequence that happens after death, in which the archangel Azrael or his helper angels will separate the soul from the body, either harshfully or painlessly depending on how righteous the person was before his death. Three events make up Barzakh:

* The separation of the soul and the body.

* Nakir and Munkar's interrogation of the soul.

* Finally, the "Waahash" or the horror of the grave, the pressure of the grave depending on whether the person was righteous or not.

The soul rests in peace or torment until Judgement Day, based on whether the soul answered the three questions correctly or falsely.

As claimed by the prophet Muhammad, "These are the worst hours of a man's life".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 15:50 

ili, to mozda samo bjese....

Al-A'raf 7:17:

"Then I will come to them from before them and behind them, from their right and from their left, and You will not find most of them as thankful ones (i.e. they will not be dutiful to You)."

Rece Iblis Allahu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 15:51 

daj ne jebi, ovo postaje strasno...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]