Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 15. 08. 2025. 06:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 16:09 

nemam namjeru raspravljat sa amaterima... i "odo vidit sta pise na google-u"...likovima.

pozdrav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 17:19 

bloodflood wrote:
nemam namjeru raspravljat sa amaterima... i "odo vidit sta pise na google-u"...likovima.

pozdrav.

ak chesh se sa mnom raspravljat o gejmanju... ja sam fanatik... pa samo izvoli... 9 godina to radim... od Prethistorika do danas...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 17:43 

Shakhbuurz wrote:

1. q3 jedinu prednost nad UT-om ima jesu te zakrivljene povrshine...

jarane, nisi realan nimalo, to je jos jedan razlog vise da uopste ne raspravljamo...

Shakhbuurz wrote:
2. UT je optimalniji, googlaj pa chesh vidjet, to tvoje iskustvo se ne moze poredit sa testovima koje radi profesionalni chasopisi za gejmanje...

vec sam ti spomenuo zbog cega je "optimalniji"... na osnovu toga ne mozes zakljucivat da ima bolji engine...

Shakhbuurz wrote:
3. UT servera je uvijek i uvijek che bit vishe nego q3 ( http://www.clanbase.com )

mozda UT2004, ali za 99 ne bih reko...

Shakhbuurz wrote:
4. ping nidji veze, prisustvovo sam na mnogim LAN PARTY-ima u BiH gdje je ping na UT-u vjechno bio oko 10-15... a shto se tiche 56k, igro sam u klanu, koji je bio 7. u svijetu, igrali smo na 56k protiv ljudi sa ADSL-om, na bitchnetovom serveru smo imali ping 150-200...

:lol: :lol:

Shakhbuurz wrote:
5. q3 death match je izuzetno dobar, al' q3 CTF je KATASTROFA! UT se uvijek odlikovo boljom timskom igrom...

q3 death match je najbolji. a za ostalo se slazem, mislim da sam i ja to napisao vec...

Shakhbuurz wrote:
6. imaju 3-4 mape na q3 koje su super odlichnu, a za razliku od toga... UT ima preko 1.000 mapa koje su do jaja... jednostavna prednost UT-a nad q3 je ta, shto je svako mogo radit mape, chak i ja imam nekolko svojih mapa shto sam uradio...

jarane, nisu samo mape ono sto engine cine boljim... zato sam i rekao da nemam sta da raspravljam...

Shakhbuurz wrote:
da ti ja ne pricham dalje... prekopaj svoju kolekciju PCPlay-a (ako si ikad uzimo) pa nadji dvoboj izmedju Q3 i UT... a ako nemash... guglaj, pa se uvjeri sam...

pcplay, hacker i slicna sranja, nisam nikad ni pomislio da uzmem. to je toliko smece...da nije ni cudo sto pises, ovo sto pises, ako si vec citao 'pomenute casopise...

Shakhbuurz wrote:
jednostavno UT 99 je i dan danas nenadjebiva igra UT 2003, 2004... su obichna sranja...

ut 99 je dobra igra, meni mozda odma poslije quake-a (u zadnje vrijeme i half-life-a)... ut2003 nisam igro....2004 je smece...

Shakhbuurz wrote:
q2 je predobra igra, i q4 me je odushevio... quake i treba takva igra da ostane... a q3 da se zaboravi shto prije...

na ovo se mogu samo nasmijat, jer neam vise snage da se prepirem, dokazujem i objasnjavam neke, ocite, stvari.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 18:03 

Nemesis wrote:
Keen wrote:
hhaahahahahhaa ajde, 2004 ionako nije nesto bio..... :roll: :lol:

:shock:

khm, :shock: ?

Svijet UT 2004 je toliko spektakularno obdaren svom silinom specijalnih efekata svijetla, boje, magle, LF-ova, a na sve strane izbijaju naboji i zrake oruzja... i tebi NIJE NESTO BIO? WTF? Fakat mislim da treba prvo ubiti svakog ko UT 04 igra bez tekstura, a so called picmicasima najradije noge polomiti, ako budu smanjivali razlucivost, efekte, sjene i ostale graficke divote koje i krase UT... Likovi su djelovali jos vise humanoidno nego u ostalim FPS igrama vidjenim do sad (osim mozda DOOM trojke), a igranje se, na svu srecu, nije razlikovalo previse d starog UT-a... Na mapama su ukinuli one idiotske skokove iz UT '99.e, a jos debilnije su bili izrazeni u Q3A, sva ta hopsavost mi prosto ide na klinac... Iako UT 99 zauvijek ostaje prvi, 04 je samo vidno poboljsanje, nikako ne moze ne valjati... Jedino sto iole moze da smeta je to vece usmjerenje ka timskoj igri, pa cak i u nadmetanju protiv botova. Tjah. Doduse u takvom segmentu, UT 04 je dobio snagu koja je svojevremeno nedostajala, pa cak i otjerala mnoge igrace ka CS-u... UT 04 je uveo tu veliku ovisnost o suborcima i mogucnost prikrivanja manje iskusnih igraca, na koji nacin bi svaki novi igrac vrlo brzo bio upucen u tajne igre i lakse se uklopio... Ne razumijem te, igra apsolutno nije imala neke vece mane, oruzja su jedna od boljih (meni i najbolja) u FPS-ovima, naravno tako detaljna, i trebaju da budu drugi razlog zbog kojeg ne treba sumjnati u uspjesnost ove igre... sjecam se izjave... jednog lika... UT 04 je najusminkanije ubijanje koje postoji... pa sad zamislite kakav je tek UT 06... Ja nazalost nisam jos imala priliku vidjeti UT 06, slaba mi je konfiguracija a i sumnjam da bi mi graficka podrzala, no, za bitne stvari poput UT-a se mora uvijek uspjeti naci rjesenje...

Bez obzira, UT 99 ostaje kult, ali uopste ne mora da znaci da su 04, vjerovatno i 06 losi...

:shock: :shock: :shock:

si žensko ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 18:42 

bloodflood wrote:
Shakhbuurz wrote:

1. q3 jedinu prednost nad UT-om ima jesu te zakrivljene povrshine...

jarane, nisi realan nimalo, to je jos jedan razlog vise da uopste ne raspravljamo...

Shakhbuurz wrote:
2. UT je optimalniji, googlaj pa chesh vidjet, to tvoje iskustvo se ne moze poredit sa testovima koje radi profesionalni chasopisi za gejmanje...

vec sam ti spomenuo zbog cega je "optimalniji"... na osnovu toga ne mozes zakljucivat da ima bolji engine...

Shakhbuurz wrote:
3. UT servera je uvijek i uvijek che bit vishe nego q3 ( http://www.clanbase.com )

mozda UT2004, ali za 99 ne bih reko...

Shakhbuurz wrote:
4. ping nidji veze, prisustvovo sam na mnogim LAN PARTY-ima u BiH gdje je ping na UT-u vjechno bio oko 10-15... a shto se tiche 56k, igro sam u klanu, koji je bio 7. u svijetu, igrali smo na 56k protiv ljudi sa ADSL-om, na bitchnetovom serveru smo imali ping 150-200...

:lol: :lol:

Shakhbuurz wrote:
5. q3 death match je izuzetno dobar, al' q3 CTF je KATASTROFA! UT se uvijek odlikovo boljom timskom igrom...

q3 death match je najbolji. a za ostalo se slazem, mislim da sam i ja to napisao vec...

Shakhbuurz wrote:
6. imaju 3-4 mape na q3 koje su super odlichnu, a za razliku od toga... UT ima preko 1.000 mapa koje su do jaja... jednostavna prednost UT-a nad q3 je ta, shto je svako mogo radit mape, chak i ja imam nekolko svojih mapa shto sam uradio...

jarane, nisu samo mape ono sto engine cine boljim... zato sam i rekao da nemam sta da raspravljam...

Shakhbuurz wrote:
da ti ja ne pricham dalje... prekopaj svoju kolekciju PCPlay-a (ako si ikad uzimo) pa nadji dvoboj izmedju Q3 i UT... a ako nemash... guglaj, pa se uvjeri sam...

pcplay, hacker i slicna sranja, nisam nikad ni pomislio da uzmem. to je toliko smece...da nije ni cudo sto pises, ovo sto pises, ako si vec citao 'pomenute casopise...

Shakhbuurz wrote:
jednostavno UT 99 je i dan danas nenadjebiva igra UT 2003, 2004... su obichna sranja...

ut 99 je dobra igra, meni mozda odma poslije quake-a (u zadnje vrijeme i half-life-a)... ut2003 nisam igro....2004 je smece...

Shakhbuurz wrote:
q2 je predobra igra, i q4 me je odushevio... quake i treba takva igra da ostane... a q3 da se zaboravi shto prije...

na ovo se mogu samo nasmijat, jer neam vise snage da se prepirem, dokazujem i objasnjavam neke, ocite, stvari.

1. nisam realan? ajd nabroj mi josh neshta? texture UT ima bolje da boli glava...

2. optimalnost i jest jedna od odlika boljeg engine-a...

3. check it out -> http://www.clanbase.com i instaliraj sebi ponovo UT, pa otidji na servere, pa chesh vidjet... ne govorim ja ba ofrlje onako...

4. a smijeshno je?

5. ne bi se slozio da je najbolji... meni je josh uvijek drazi UT deathmatch... al' to je moje subjektivno mishljenje... objektivno jest q3 bolji, radi atmosfere... al' se ne moze poredit sa dramatichnoshchu, spretnoschu i brzinom UT DM-a...

6. ovdje je diskusija prerasla koja je igra bolja, pa sam zato to rek'o... mape sa UT-ovim se ne mogu poredit...

7. kako znash da su smeche ak nikad nisi kupovo? nemoj bezze srat po PcPlay-u, kad je to vrhunski chasopis koji postoji dugo godina... a nisu mi oni jedini izvor informacija o gaming svijetu...

8. lichno smo razmijenili mishljenja... tebi q3a meni UT... tu nema diskusije...

9. moje mishljenje... meni se nikad q3 nije svidio... pod prvo mi se gadio zato shto nisam dobio ono shto sam ochekivo ( a to jest nastavak q2 )... pod drugo bilo mi ga je smijeshno igrat poslije UT-a... IQ botova u UT-u i Q3A je neuoporediv... jednostavno su glupi k'o tuch botovi u q3...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 19:37 

dobar engine ne cini igru dobru...inace jedino i igram ut od takvih ...jer je mu u multiplayer fpsovima nema ravna sto se igrivosti tice...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 19:41 

_pancerothrone_ wrote:
dobar engine ne cini igru dobru...inace jedino i igram ut od takvih ...jer je mu u multiplayer fpsovima nema ravna sto se igrivosti tice...

pa da... tako i jest ;) shto se tiche igrivosti UT je daleko nadmashio Q3A...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 19:44 

<Odin> wrote:

si žensko ?

unbelievable or not, I am.

elem...
Sta fali PCPlay.u? Ja se doduse i nisam nesto pretrgla s tim casopisima, ali je rijedak koji radi recenzije igara na 4 str a ne upegla kao neki drugi (prvi primjer, info)... I stim, profesionalno i na vrijeme to rade... a ne, ono, izidje igrica prije 2-3 mjeseca, tek je onda recenziraju... oni bar nabave demo sranja ako nista... PCPlay je zakon...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 19:47 

Nemesis wrote:
<Odin> wrote:

si žensko ?

elem...
Sta fali PCPlay.u? Ja se doduse i nisam nesto pretrgla s tim casopisima, ali je rijedak koji radi recenzije igara na 4 str a ne upegla kao neki drugi (prvi primjer, info)... I stim, profesionalno i na vrijeme to rade... a ne, ono, izidje igrica prije 2-3 mjeseca, tek je onda recenziraju... oni bar nabave demo sranja ako nista... PCPlay je zakon...

PcPlay je izuzetno profesionalna ekipa, koja svake godine shalje svog novinara na sve velike sajmove igri (po Americi, Njemachkoj, Koreji...), prati najnovija deshavanja u svijetu igara, i dobija igre i hardware od samih developera, inache oni su dio VIDI ekipe, a VIDI je jedna od svjetski priznatih informatichkih ekipa...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:46 

Shakhbuurz wrote:

1. nisam realan? ajd nabroj mi josh neshta? texture UT ima bolje da boli glava...

jel' znas uopste sta su texture? na istoj konfiguraciji vise FPSa ces imat u Q3A nego u UT99.

Shakhbuurz wrote:
2. optimalnost i jest jedna od odlika boljeg engine-a...

ali ne ta o kojoj mi ovde pricamo. procitaj sta sam reko za "optimalnost"... hint: prosto receno, za UT99 ti netreba graficka jer ima tzv. "software rendering". samo sa te strane je "optimalniji" UT99. nista vise ga ne cini "optimalnijim"...naprotiv. :-D.

Shakhbuurz wrote:
3. check it out -> http://www.clanbase.com i instaliraj sebi ponovo UT, pa otidji na servere, pa chesh vidjet... ne govorim ja ba ofrlje onako...

neka fala...imam Q3...:-P ok. eto nek ima vise servera za UT99, nebitno... ali u vrijeme kada su izasle obe igrice Q3 je bio u prednosti...

Shakhbuurz wrote:
4. a smijeshno je?

presmijesno...

Shakhbuurz wrote:
5. ne bi se slozio da je najbolji... meni je josh uvijek drazi UT deathmatch... al' to je moje subjektivno mishljenje... objektivno jest q3 bolji

haj se vise odluci...:-).

Shakhbuurz wrote:
radi atmosfere... al' se ne moze poredit sa dramatichnoshchu, spretnoschu i brzinom UT DM-a...

wtf, jesi ti ikad igr'o Q3A???

Shakhbuurz wrote:
6. ovdje je diskusija prerasla koja je igra bolja, pa sam zato to rek'o... mape sa UT-ovim se ne mogu poredit...

da, diskusija je otisla totalno u kurac...jebiga...

Shakhbuurz wrote:
7. kako znash da su smeche ak nikad nisi kupovo? nemoj bezze srat po PcPlay-u, kad je to vrhunski chasopis koji postoji dugo godina... a nisu mi oni jedini izvor informacija o gaming svijetu...

ako nisam kupovo, ne znaci da nisam citao... btw, jebiga, ja na igre vjerovatno malo drugacije gledam nego ti...

Shakhbuurz wrote:
8. lichno smo razmijenili mishljenja... tebi q3a meni UT... tu nema diskusije...

naravno.

Shakhbuurz wrote:
9. moje mishljenje... meni se nikad q3 nije svidio... pod prvo mi se gadio zato shto nisam dobio ono shto sam ochekivo ( a to jest nastavak q2 )...

ok. tvoje misljenje, ali raspravljali smo o engineu. a ne koja se kome igrica vise svida... koliko puta treba reci da je Q3A napravljen iskljucivo radi multiplejera... single je za kurac...

Shakhbuurz wrote:
IQ botova u UT-u i Q3A je neuoporediv... jednostavno su glupi k'o tuch botovi u q3...

jarane, sad fakat sumnjam da si uopste igrao Q3A. probaj na "nightmare", pa ces vidit "IQ-a"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:47 

_pancerothrone_ wrote:

ti si me totalno razocar'o... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:48 

Shakhbuurz wrote:
_pancerothrone_ wrote:

pa da... tako i jest ;) shto se tiche igrivosti UT je daleko nadmashio Q3A...

:lol: nide veze, majstore.... po cemu to?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:48 

@nemesis - idi hrani golubove i gledaj reklame..:-P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 22:39 

Nemesis wrote:
<Odin> wrote:

si žensko ?

elem...

ma nisam nista lose mislio neg mi malo neobicno zensko koje igra UT :D inace sve igraju CS
ma PC plej je odlican magazin jednom prilikom kad sam bio u Zagrebu upoznao sam im bio ekipu ali casopis ne kupujem vec 2 godine,jer sam bio ovisnik o igrama
sreca pa prestao na vrijeme :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 22:56 

bloodflood wrote:
_pancerothrone_ wrote:

ti si me totalno razocar'o... :P

mah, davno sam ti ja nekad bio gamer, sadazaigram tu i tamo koji hit, ali ako mi je tematika zanimljiva i igrivost dobra, do neki dan sam igrao titan quest pa upola igre mi dosadio, radi questova, idi ovdje, ubij onog, nadji ovo i vrati, jebeno monotono...

Meni osobno je najbolja igra svih vremena ATOMIC BOMBERMAN, uspio sam ga emulirati na 64bitnom linuxu :P...to je adrenalin...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 23:03 

heh, ma ja nisam nikad ni bio gamer...zato mi i jesu pcplay i ostali "gamerski" casopisi...karinada....:-). atomic bomberman sam nekad igrao na onoj nekoj konzoli...sega-mega, il kako li vec...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 06:35 

Ha ja ne znam sto raspravljati u detalje o tome kad ne vrijedi nabrajanje tehnikalije i sl.. :)
Ne moze se bas definitivno reci UT je bolji ili Q3 je bolji, moze se samo ici na subjektivni dojam, posto kad se sve sagleda realno tu su negdje, i to ce reci tkogod da je igrao extenzivno i jednu igru i drugu, tako i ja, uz uvjet da je bloodflood upravo sto se enginea tice, jedina stvar je tko sta preferira..
Quake III je igra osjecaja, munjevitih reflexa, ultrabrzog tempa, da ostanes ziv tu neophodno je imati odlican reflex i brzo misliti..
Unreal Tournament je vec manjeg tempa, takticnija, vise pripreme u slijedecem potezu, vise varijacija u 'obrani i napadu'..
Stvar je naravno samo u tome sta ko preferira, a reci da je neka definitivno bolja na globalnom planu kao da je idiom ne stoji bas.. jer gle, istina je primjerice da UT ima bolje 'modove' unutar igre, ali Quake III ima daleko vise i daleko bolje dodatke, modove naknadne, UT daleko superiorniji CTF, ali s druge strane sto se mene tice nista ne moze doci ni blizu osjecaja Quake III multiplayera, ta brzina, atmosfera, a narocito 1V1 sto je meni osobni favorit..
Itd itd.. nijanse, obicne nijanse odredjuju razliku izmedju dvije fantasticne FPS igre, Quake III i jedine prave konkurencije mu toga doba, UT-a..
Sto se mene osobno tice, kao sto gore vec navedoh, nista u FPS svijetu se ne moze mjeriti s osjecajem koji Arena pruza u deathmatchu ili 1V1, nista, bar meni, a UT je milimetar ispod..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 08:04 

mrsko mi opet odgovarat u "stavkama"... al' su mi neke stvari zaparale ochi...

Q3A napravljen iskljuchivo radi multyplayera?!?!?!
a za shta je UT napravljen? za igranje u dvoje na Sega Megi?

Q3A imao vishe servera u dobra stara vremena?!
opet grijeshish... UT je daleko imo vishe servera i tad i sad... shto dovoljno govori kako ovu igru ne moze vrijeme pregazit...

probaj botove na nightmare?!
hahahahaha... e sad stvarno... pa imash botove i u UT-u GODLIKE, koji ti skidaju glavu instantno chim te vidi... al' nije to fol... hahaha... nasmija me podobro... fol je u njihovom kretanju, ponashanju u igri, timski rad, a ne njihovo ciljanje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 17:47 

ja sam za crySIS,definitivno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 08. 2006. 00:20 

<Odin> wrote:
ma nisam nista lose mislio neg mi malo neobicno zensko koje igra UT :D inace sve igraju CS

hahhah, ma navikla sam ja... :D

bloodflood wrote:
@nemesis - idi hrani golubove i gledaj reklame..:-P

sir yes sir :P

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]