ISK WEBZINE
KRV - SILNA VOLJA SREBRA
30.01.2006.
(malo domaće recenzije

)
Kažu ljudi da smo skrivali KRV ko zmija noge. Pa nije istina, nego smo svi mi Äekali da izdaju viÅ¡e taj crni jebeni album! I napokon, Silna Volja Srebra je tu, spremna da svojom black snagom sruÅ¡i Äitav svijet na koljena i natjera ga da moli za milost.
Nisam nikako znao Å¡ta da oÄekujem od ovog albuma, iz prostog razloga Å¡to nikad nisam imao prilike da Äujem demo snimke KRVi, nego su nas odmah napali sa albumom. Ovaj album je u suÅ¡tini MCD izdanje, koje donosi 5 autorskih pjesama, 1 obradu (''Pakao'' - Bombarder, legendarna stvarka) i 2 live snimka pjesama ''Nesanica'' i ''Krv''. (kasnije sam saznao da sam u posjedu rare primjerka kasetnog izdanja, a da je izaÅ¡ao i CD, po veoma niskoj cijeni, go check out
http://www.walkrec.tk )
Ekipa iz Krvi je jednostavno rasturila na ovom izdanju - sirovi, nezaustavljivi black metal će vas jednostavno požderati. KRV svira ono o Äemu smo povazdan imali snage zbijati Å¡ale - to je true, kvlt, necro, grim, zajebani black metal, ujedinjen pod svetim imenom: Crni Jebeni Metal. Iako sviraju muziku koja je u svjetskim metal krugovima Äesto predmet parodije, oni to rade u najboljem maniru svjetskog black undegrounda. Gitare zuje kao roj osa, bubnjevi su reski, sa nekakvim Äudnim zvukom, koji odaje miris podruma iz svakog tona.
Mislim da nema smisla priÄati o produkciji ovog albuma, koja kad bi se morala Å¡ematski predstaviti slovima, predstavila bi se ovako: ''Å¡ljkÅ¡lkzÅ¡lkššljÅ¡lkjÅ¡lkÅ¡jlÅ¡jkÅ¡lÅ¡kjÅ¡lkÅ¡jÅ¡kllkj''. U suÅ¡tini, Äitav album zvuÄi kao Å¡uÅ¡tanje i Å¡iÅ¡tanje, ali to je Äista atmosfera. KRV je atmosfera. KRV je zlo. KRV je smrt. Crni Jebeni Metal.
Šesto izdanje Walk Recordsa je CD izdanje ovog albuma, a postoji i limitiran broj kaseta sa ovim albumom. CD nisam poslušao, ovo je recenzija kasetnog izdanja, ali sumnjam da se nešto promjenilo.
Isti fini osjećaj me zaokupio kad sam SVS prvi put posluÅ¡ao, kao kad sam Äuo ''Fields of Dream'' Silent Kingdoma. Ovo je, ljudi moji, ludilo. Dajte nam vize, mi smo kolonija NorveÅ¡ke!
ARGHHHHHHHHHHHH!!!