za poÄetak, osobno miÅ¡ljenje o rocku i metalu - napokon neÅ¡to normalno Å¡to postoji u trenutnom trendu glazbe - mnogo melodije i nema previÅ¡e sranja o Å¡tatijaznamÄemu. da bi se prvo pokazalo koliko je kvalitetniji skoro bilo koji metal ili rock, dovoljno je usporediti neku pop grupu i neku metal grupu a da su obje trenutno u toku sluÅ¡anja sa svih strana, dakle u kratko reÄeno, da su popularne. sad kad Äovjek, koji ima imalo mozga i sluha jer to je ono Å¡to je bitno, posluÅ¡a takve dvije grupe sigurno će zakljuÄiti da je metal bogatiji i Äak mogu reći i "veliÄanstveniji" od neke takve siromaÅ¡ne, bijedne, blijede i mrÅ¡ave pop glazbe.
budući da se bavim i ozbiljnom glazbom (sviram sax u glazbenoj već 8 godina), neki sam vrag valjda nauÄio da mogu procijeniti Å¡to je kvalitetno a Å¡to ne, a tu na prvo mjesto obavezno ide metal.
dalje sad, koji metal tu ide, to je stvar osobnog izbora.
eto, toliko o tome.
e sad, da neÅ¡to velim o tim "metalkama", "metalcima", "gotima/gotiÄarima/gotiÄarkama", "darkerima/darkericama" i sliÄnima.
ovi navodnici nisu bez razloga napisani jer se odnose na onu većinu koja je navedena još u uvodnom postu.
s obzirom da za sebe mogu reći da sam alternativac (barem su mi tako rekli da je to to jer se ne oblaÄim kao metalac/darker/gotiÄar, a opet sluÅ¡am gothic i sliÄno i to je jedino Å¡to volim i želim sluÅ¡ati) onda sam nadalje i nauÄio neke stvari.
idem do srednje koja je 10 metara od osnovne u koju sam išao, hodam ulicom do ulaza u školu kad ono kraj mene prođe 5 cura u crnome i kao furaju neki metal, a malo poslušam što slušaju, kad ono "strašni" HIM i Green day. reko, ajde dobro, valjda će napokon biti toga i kod mene u gradu pa se neću osjećati ko "crna ovca" među svima ovima ovdje. prođu dvije godine kako sam ih vidio, evo njih u srednju školu, kadli one sve u minjacima a na ušima mp3 i krešti sve na glas "uporedi me...".
mislim si sad, što sad raditi, ali reko, nek im bude, njihov izbor, nisu one krive što nemaju pojma što je PRAVA STVAR.
i tako sad u srednjoj mogu naći oko 10 cura koje joÅ¡ uvijek sluÅ¡aju i ne miÄu se od metala i oko 15-ak deÄki meÄ‘u kojima sam i ja.
s obzirom da znam kakvi su ti koji slušaju metal (pritom mislim na ove iz moje škole), od nas oko 25 će nas ostati najviše 10 da slušamo metal do kraja života pa i poslije.
eto, Äini se, kao Å¡to su već mnogi tu naveli, ljudi metal smatraju fazom, "mraÄnom fazom", kako bi rekli moji roditelji, jer su me već viÅ¡e puta pitali "u kakvoj si ti to mraÄnoj fazi, Bojane? imaÅ¡ li ti nekih problema? pa razgovarat ćemo..." i sl. a u biti nitko od njih ne kuži da zapravo to doista volimo. eto, mogu se pohvaliti sa sestrom koja zna sluÅ¡ati i žešće od mene a mlaÄ‘a je 2 godine.
NE, metal NIJE faza u životu, metal je nešto što voliš i obožavaš i dio je tebe!
uf, al sam se raspisao.
nadam se da ste uhvatili što sam htio reći...