Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 14:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 21:37 

ma joj nikad ne mozas znati ko je ustvari iza nekakve duge kose,martinki,majica s natpisom...Mozda se tu bas nalazi neki Sinan

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 21:05 

Meni garderoba nema apsolutno nikakve veze. Ne kazem da nisam imala takav stil, i danas ga na neki nacin imam, ali blaga varijanta. Kada vidim ko sve ima onaj ekstremniji oblik dodje mi da prodjem nezapazeno. Taj izraz thrue, ili true mi je na klincu odavno. Doma btw. mozda bi bolje prosao da odrezes kosicu :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 22:00 

Za mene je najvaznije sta slusas i da li shvatas ovu muziku onako kako mislim da je treba shvatiti, a ne slusati samo zato sto je fora biti obucen u crno i nositi majicu Blind Guardian.
Nikad nisam izgledao onako kako se nejcesce pomisli da metalci izgledaju.
Slusam metal vise od 10 god i ako ja nisam metalac ne znam ko jeste.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2006. 22:29 

ma ok je nekad se obuci normalno, nije po meni ok sa killerima i dimmu borgir majicom otici nekom na zalost i sl.

ali sto mi vadi zivce je slucaj ovog tipa: prije jednu god. dana idem kroz grad i vidim klinca mozda oko 12 god star i nosi majicu slayera. ja mu dobacim "svaka cast jarane, najmladji si metalac u gradu" mali me blijedo pogleda i rece "ne idem u rudarsku skolu, josh idem u osnovnu" i eto ti metal oblacenja.

ima dosta raje koja nosi majice nekih bendova a nemaju pojma o cemu se radi kontaju da je slayer, megadeth, cannibal corpse i sl. neki slogan ili moto za slike. kad vidim tako nesto dodje mi da udaram glavom u nesto tvrdo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2006. 00:49 
Tako i ja imam jednog frenda koji je do prije manje od godinu dana sluso sinana i posluso je od mene justice for all.na kraju je poceo oblacit martinke,vojnicke hlace i sl. ljudi misle on je pravi metalac da ga nema veceg.on u svojoj zbirci cdova ima jedan album bodoma i jedan od systema.dakle jebo oblacenje.

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2006. 12:39 

a ima puno takvih ljudi..................cure recimo misle da su ok, i da su metalke ako se obuku u crno,nasminkaju isto tako,i jos plus ako namazu nokte u crno.................... :}
to je samo dokazivanje pred drugima,ja znam masu ljudi koji slusaju to sto slusaju vec godinama i godinama....a opet oblace se sasvim normalno......te seme oko oblacenja rede samo pocetnici,da bi se znalo da su oni sad kao neki zaboga metalci.....a ostali ljudi koji slusaju to od kad znaju za muziku.....oblace se tako jer to vole i jer je njima prijatno da se tako oblace........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2006. 13:19 

to je ono sto se naziva potreba za pripadnoscu ili kako ja volim da to zovem dementia praecox ili cak i "metalac za raju"...zasto?
jer takvih ljudi ( bar u tz ) ima kamaru i uvijek se pojave na jednu godinu ( ljeto ili zima najcesce) i vec sljedece ih jednostavno nema vise da bi ih poslije vidjali kako izlaze iz mozarta ili rome ili nekog tamo lijevog kluba...dakle pubertetski metalci su jednostavno smijesni....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 00:56 

sertes wrote:
istina je da vecina curica nakon nekog vremena prijeđe na britney i te stvari, ali opet ima i deckica koji su neko vrijeme mracni, zli i tko zna sto jos, a onda tamo nakon nekog vremena neke narodnjake slusaju. ovo je sve viđeno. tako da nije takva stvar samo kod cura.
ima i nas starijih koje jos uvijek slusamo metal. istina je da se tokom vremena mijenjamo (ali mijenjaju se i decki), a kako se i mi same mijenjamo, mijenja se i nas glazbeni ukus, otkriva se nova muzika, bendovi - tek se s vremenom glazbeni ukus izkristalizira. neki ljudi otkriju da im metal zapravo ne pase, neki obrnuto, a neki samo otkriju da ima pase neka druga vrsta metala.
ali ne mislim da je to samo kod cura..
i ja mozda nemam preko 25 god, ali imat cu uskoro, a evo i dalje volim poslusati dobar metal bend, pjesmu.. sve zapravo ovisi o osobi. a da neki zele biti zli i drugaciji pa zato slusaju metal, to je istina. na zalost to zna biti smijesno.
i malo serem jer sam umorna, ali eto..

fino ka'e cura... samo shto pripadnici mushkog roda svu svoju pazhnju usmjere na ljepsi spol, tako da pojavu primjete , dok se neki tamo peshnesti haver mozhe jebat', njega to ne interesuje. ok To ih najvjerovatnije interesuje, al skuzhili ste poentu. il... ?
I shta ja znam, na prste mozhes prebrojati osobe koje znash da sa 45 god . slushaju metal... prelaz se mora desiti, samo je pitanje kada :) a iskreno... da mi stara sa svojih pedesetak slusha neki zheschi metal, zabrinula bih se za nju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 14:08 

ama ne mora to bit prelaz da ostavish sve shto si dosad slusho...
ja u zadnje vrijeme poslusham neshto alternative, nekog stranog folka, keltièke muzike, atmosferika poput Enigme... al' opet slusham ono shto sam slusho i prije 5 godina, metal prije svega :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 14:25 

Prelazi su sasvim normalni vremenom, mada ne mora znaciti. Samo sto mene nervira to sto kada nekolicina vec dozivi isto negira i stidi se onoga sto je slusala prije. To je vec govnarija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 01. 2007. 20:33 

'Promjene su dobre za srecu.'
prof. Hajrudin Zagora

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2007. 02:17 

djevojke se fkt vise furaju tim oblacenjem..slusam,al se oblacim gotovo normalno(cudnije od ostalih..hehehe) jer sta koga boli uvo sta ja slusam.crnina-vecina-fejkanje..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2007. 02:33 

kako god okrenes,mtl ima neki kvalitet-ljudi sviraju i pjevaju,a ne ko ovi novi fejkeri..slusas jer cijenis i svidja ti se..a mene bi,iskreno,bilo praaavo stid zavijat se u crninu i furat neki tako stil zbog starijih ljudi koji mtl slusaju puuuno duze nego ja,i sta im ja imam izvodit sejtana kad u poredjenju s njima veze neam..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2007. 22:06 

the pilgrim wrote:
kako god okrenes,mtl ima neki kvalitet-ljudi sviraju i pjevaju,a ne ko ovi novi fejkeri..slusas jer cijenis i svidja ti se..a mene bi,iskreno,bilo praaavo stid zavijat se u crninu i furat neki tako stil zbog starijih ljudi koji mtl slusaju puuuno duze nego ja,i sta im ja imam izvodit sejtana kad u poredjenju s njima veze neam..

Problem je samo u tome sto u tom momentu misle da su pametnji i opasniji od onih koji to godinama slusaju... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2007. 00:29 

ma ima ih vala svakakvih.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2007. 14:10 

buwahahahhah

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2007. 23:15 

za početak, osobno mišljenje o rocku i metalu - napokon nešto normalno što postoji u trenutnom trendu glazbe - mnogo melodije i nema previše sranja o štatijaznamčemu. da bi se prvo pokazalo koliko je kvalitetniji skoro bilo koji metal ili rock, dovoljno je usporediti neku pop grupu i neku metal grupu a da su obje trenutno u toku slušanja sa svih strana, dakle u kratko rečeno, da su popularne. sad kad čovjek, koji ima imalo mozga i sluha jer to je ono što je bitno, posluša takve dvije grupe sigurno će zaključiti da je metal bogatiji i čak mogu reći i "veličanstveniji" od neke takve siromašne, bijedne, blijede i mršave pop glazbe.
budući da se bavim i ozbiljnom glazbom (sviram sax u glazbenoj već 8 godina), neki sam vrag valjda naučio da mogu procijeniti što je kvalitetno a što ne, a tu na prvo mjesto obavezno ide metal.
dalje sad, koji metal tu ide, to je stvar osobnog izbora.
eto, toliko o tome.

e sad, da nešto velim o tim "metalkama", "metalcima", "gotima/gotičarima/gotičarkama", "darkerima/darkericama" i sličnima.
ovi navodnici nisu bez razloga napisani jer se odnose na onu većinu koja je navedena još u uvodnom postu.
s obzirom da za sebe mogu reći da sam alternativac (barem su mi tako rekli da je to to jer se ne oblačim kao metalac/darker/gotičar, a opet slušam gothic i slično i to je jedino što volim i želim slušati) onda sam nadalje i naučio neke stvari.
idem do srednje koja je 10 metara od osnovne u koju sam išao, hodam ulicom do ulaza u školu kad ono kraj mene prođe 5 cura u crnome i kao furaju neki metal, a malo poslušam što slušaju, kad ono "strašni" HIM i Green day. reko, ajde dobro, valjda će napokon biti toga i kod mene u gradu pa se neću osjećati ko "crna ovca" među svima ovima ovdje. prođu dvije godine kako sam ih vidio, evo njih u srednju školu, kadli one sve u minjacima a na ušima mp3 i krešti sve na glas "uporedi me...".
mislim si sad, što sad raditi, ali reko, nek im bude, njihov izbor, nisu one krive što nemaju pojma što je PRAVA STVAR.
i tako sad u srednjoj mogu naći oko 10 cura koje još uvijek slušaju i ne miču se od metala i oko 15-ak dečki među kojima sam i ja.
s obzirom da znam kakvi su ti koji slušaju metal (pritom mislim na ove iz moje škole), od nas oko 25 će nas ostati najviše 10 da slušamo metal do kraja života pa i poslije.

eto, čini se, kao što su već mnogi tu naveli, ljudi metal smatraju fazom, "mračnom fazom", kako bi rekli moji roditelji, jer su me već više puta pitali "u kakvoj si ti to mračnoj fazi, Bojane? imaš li ti nekih problema? pa razgovarat ćemo..." i sl. a u biti nitko od njih ne kuži da zapravo to doista volimo. eto, mogu se pohvaliti sa sestrom koja zna slušati i žešće od mene a mlađa je 2 godine. :D

NE, metal NIJE faza u životu, metal je nešto što voliš i obožavaš i dio je tebe!

uf, al sam se raspisao.
nadam se da ste uhvatili što sam htio reći... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2007. 23:57 

fuck,ja fkt ne znam kako ti nije bilo mrsko sve ovo ispisat,al ugl svidja mi se sve..al to vise nije problem u nasim starcima i nasim tzv "mracnim fazama" vec u globalu-ljudi koji slusaju mtl,a pogotovo oni na kojim se to vidi i danas su od strane mnogih gledani ko sejtani,sotone,narkosi tako da nije cudo sto vlada misljenje mracnih faza..jbt ljudi moraju shvatiti da ako smo black ne znaci da uzimamo kojesta i da nije doba 80ih i malo prije i malo poslije kad su takvi ljudi uzimali gluposti-mada nije iskljuceno..
eee,a znate onaj most na cobaniji u sarajevu,kad se prema obali krene-zbog mtlaca se nekad zvao SEJTANIJA..
mracne faze furaju fejkeri,a oni koji fkt slusaju i zive to,inace su open mind ljudi,ljudi koji vole zivot i koji obavezno i vazda ili sviraju ili pjevaju il imaju neku prekul zanimaciju drugog tipa..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2007. 13:28 

ajde ti meni reci neki lijek kako da ja prestanem stalno pjevati pjesme koje slušam, nikako da mi izađu iz glave... :D

u biti, neka ostanu, šta me briga, barem nešto lijepo... 8)

kako mi nije bilo mrsko sve ono pisati?
pa, mislio sam da sam manje napisao pa sam čak htio i još napisati jer mi se učinilo da sve što sam napisao nema baš neku fabulu i razrađen kraj, ali vidim da ima ljudi koji shvaćaju.

u biti, najteže je ljudima objasniti da metal nije sotonistička glazba, iako neki za sebe kažu da su sotonisti, neki pišu tekstove za koje kažu da ih povezuju sa sotonizmom ili su već povezani na neki način sa sotonizmom, ali opet, ne možemo reći da je to sotonistička glazba jer onda bi ispalo da su kršćanski metal bendovi zapravo sotonistički a s time da su kršćani sotonisti, mislim, ljudi sami sebi "skaču u trbuh".

a sad, tko je pravi metalac?

sigurno, da bi netko mogao "pristupiti" nekoj sub-kulturi onda mora biti na neki način povezan s njom, a u ovom slučaju je to u najmanju ruku da sluša metal i to mu/joj je glazba koju voli. dakle, metalac je onaj tko sluša metal? ne, nije točno. metalac je onaj koji doista sluša, koji ipak se malo kuži u to što sluša, pa makar ne imao/la pojma o svim tim instrumentima koje sviraju članovi grupa koje slušaju. znanje o bilo čemu ne ovisi o tome koliko je netko upoznat s nečim u detalje nego koliko shvaća to što radi. na kraju, metalac je onaj/ona koji je prema drugima "hladan" iako mu/joj kažu da je ono što sluša sranje.

pošto sam siguran da ovdje ima hardcore metalaca, ne bih se žalio da i oni nešto kažu za ovo pa da znam da nisam otišao u krivome smjeru, hvala. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2007. 14:21 

SYMPHONY wrote:
Prelazi su sasvim normalni vremenom, mada ne mora znaciti. Samo sto mene nervira to sto kada nekolicina vec dozivi isto negira i stidi se onoga sto je slusala prije. To je vec govnarija.

pa to je to, prelaze iz jedne extreme u drugu...
npr. prije godinu je furala crninu, shminku crnu, ama sve je to bilo metal do jaja, a sad odjednom, sve bijelo na njoj... pa nema smisla...

ostani djubre do kraja :D

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]