Avenger wrote:
ok buraz, postujem fakat tvoje misljenje.. ali pravi hXc i Black Flag nemaju niti jedne jedine zajednicke tacke.. u pocetku je to bilo sve zajedno, taj hardcorepunk ili punk/hardcore, ali danas je to drugi svijet sigurno..
punk je dao zivot hardocreu, zivio i UMRO.. danas je hardcore pravac za sebe, ideologija za sebe i sil zivota za sebe.. rodio se iz punka i to je to..
i to je ono sto meni upravo smeta, cinjenica da ljudi bendove tipa Black Flag, Circle Jerks i ostale svrstavaju u hXc.. bilo nekad, dok hardkor nije zazivio kao sasvim drugi svijet..
ALI, opet postujem svacije misljenje i ne zelim da nekom namecem svoje..
to je samo moje neko vidjenje cjelokupne te ideologije, i svega toga..
zivjeli vi meni jos 1000 godina..
hXc
Jao ne, jos jedna "true-nije true" rasprava. Uz prilicnu dozu prosipanja.
HC je prefiks, nista vise. Koji se dodaje glagolu PUNK. HC bez PUNK ne znaci AMA BAS NISTA. Jer HC kao prefiks moze biti i za Trance, i za House...HC Punk je od prvog dana bio pravac za sebe i ideologija za sebe.
Ono sto ti vidis kao "hXc" kao i mnogi u Bosni, je NYHC. BF i CJ su puno vise HC nego bilo kakav Hatebreed, Biohazard i vazda ce biti. To sto mnogi koji slusaju NYHC ekskluzivno ne jebu ni Boston, ni Portland, ni Texas, ni Finsku, Svedsku, Japan, Brazil i pogotovo moderni Americki zvuk tipa Tragedy ili World Burns to Death je do njih. I ja sam bio pod ubjedjenjem dok sam zivio u Bosni da je HC od AF do Warzone i nista vise. Al jebiga, iskopas pa nadjes, cak i stvari koje su ti daleko bolje

Tojest, niko mi nemoze reci da Severed Head of State nisu HC. Njihova ideologija i AF-ova ne mogu biti vise suprotne.