hah da, al, po meni, opet bolje je zivjeti zivot svim raspolozivim kapacitetama i uzivati u njemu maksimalno, a ne tamo se slijepo pokoravati i cekati smrt, jer kao i sto sam kazes, mozda se tu neko i zajebo (pa makar to bilo i sa moje strane)

A da je sva ta stvar tacna, sta ti dobijes rajem kad nemozes tamo cugat, pusit, ludavat, fatat trebe i sl...

Ha ja... JEDNOM SE BA ZIVI (i to pravo, jer dzaba ti zivot u raju bez gore navedenog)
Al haj malo sad, sva ta prica o zagrobnom zivotu, et primjerice i to je preuzeto jos iz paganskih vjerovanja, al realno.. koliko je to djetinjasto, bajkovito i banalno, ravno onom "ako budes dobar, dobit ces cokoladu"....
Eh isto i ovdje, a s obzirom da se ljudi jos od pamtivjeka plase smrti, kao necega tamnog, mracnog, neistrazenog sto sije strah (a i danas je situacija ista), sve se to sjajno iskoristilo za ta vjerovanja (pocev od paganskih, pa do danasnjih) i kontroliranje masa putem straha
A sad, ne znam zasto, al paganska vjerovanja o smrti mogu sazvakati, al ova monoteisticka ne...
Logicnije mi je da cu se nakon smrti vratiti prirodi, stopiti sa njom i sl. nego da ce moja dusa tamo otici u kraljevstvo nebesko i sl., jer mi je ta prica puna nelogicnosti.
Tako sam cuo da recimo u islamu, ko je sehid (ko pogine na allahovom putu), ceka ga nagrada u dzennetu 70 zena
eh, plus sto je to opet diskriminacija zenskog roda (nist anovo za islam), plus sto je to nelogicno, jer, ako u zagrobni zivot (ahiret) idu duse, po cemu ce se znati da je dusa zensko ili musko, kad nije u svoj tijelu... I da, islam kaze da ce se na ahiretu moci odabrati starost u kojoj zzelis da tamo budes (npr. ako si umro sa 62 ti izaberes da tamo izgledas onako kako si izgleda u 30.godini)
eh sad, ako su tamo samo duse, kako to da se govori o poprimanju oblika tijela, ako je tijelo samo "ljuska", koja ostane na ovom svijetu, a dusa ide na onaj... i sl.