Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 09:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 87 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Fitna - kontroverzni anti-islamisticki film Geerda Wildersa
PostPosted: 31. 03. 2008. 20:57 

Mozda je to nesto kao funniest joke od python-ovaca, k'o god cuje instantno umire :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 21:05 

nachTar wrote:
aj ok... a haj mi onda objasni jednu stvar - kako to da se u Bosni nakon rata rasirilo to tkz. vehabijsko tumacenje islama!?

za mene svi su oni obicne pickice

burnt je upravu.za te ljude ma sta bili ne mozes reci da su picke.govna,kurac,djubrad ali picke nikako.ima tu sranja,svasta,nasi lopovi su mnoge stvari svalili na njih,ide mi na kurac sto ameri i zapad takodjer svaljaju na njih i sta treba i sta ne treba.meni licno niko ne smeta.musliman sam ne zbog toga sto sam imao vjeronauku u skoli,ne zbog toga sto sam tako rodjen ili ne zato sto su me hajmo reci roditelji odgajali u tom duhu,vec sto sam nasao neku logiku,snagu i nesto zdravo u bogu kakvim ga islam propovjed.inace,postujem sve monoteistiske vjere osim modernog judaizma-cionistickog judaizma sto nema nikakve veze sa onim sto je prava njihova vjera.novi zavjet sam nekoliko puta procitao i nasao lijepih stvari uz nekoliko kontradiktornosti.protestantizam mi se jako svidja i ima logike,kao hereticko ucenje nase crkve.
na kraju,bio bih najsretniji kad bi svi na neki nacin medjusobno ugledali jedni na druge,prihvatajuci ljepotu onog drugog,jer mislim da je u car.u razlici.bez radikalizma i tako tih stvari.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 21:09 

nachTar wrote:
jbg libija, ali danas ti je tako... pa ne mozes porediti ove danas "muslimane" sto okace mjesec i zvijezdu oko vrata, blamazaju samo o vjeri i bogu, gdje god treba i netreba, uvjeravaju druge da rade ono sto i oni rade, nepodnose drukcije i razlicito, te im islam jednostavno, glavni pokretac..

i one muslimane koje nije briga je li neko pravoslavac, a jel neko katolik, koji svoje vjersko ubjedjenje ne ispoljavaju javno, koji postuju drugo i drukcije i sl.

Ne znam, al ja to ne mogu porediti i logicno je da su to dva razlicita pristupa religiji, od kojih jedan jeste radikalan, fasisticki, kako zelite, a drugi normalni (pravi, ispravni, kako god)....

a Enes Karic i svi ovi "profesori" sa tih islamskih univerziteta, medresa i slicnih pizdarija su z amene obicne karine - udaraju u prazno + pobijaju sami sebe i ono sto zastupaju, seru sa tim "Bosanskim turskim porijeklom" i sl... "inteligencija" stas'

Ako je vjera privatna stvar - tako treba i da ostane i nema problema!

I da, ono je uradjeno u Moviemakeru, sudeci po jednostavnim sablonima efekata :mrgreen:

Pravi, ispravni, normalni...Sta vas toliko ubjedjuje da je Hanefijsko pojmanje pravo, ispravno, normalno? Vasa kulturoloska sfera i sustav vrijednosti koji ste naslijedili od roditelja i okoline? Indoktrinacija je kucka...

Vehabije (Salafisti) vide svoj nacin upraznjavanja vjere kao ispravan. Nisam vidio nijednu naznaku da tu ima nekih fundamentalnih devijacija od svetih spisa (ma koliko Enes Karic & Co. pokusavali na nacine da nas ubjede da je to bolest, neman, dzahilijet po sred carsije u kolu sa Sejtanom, jer, nedo bog necemo dobro izgledati u ocima Evrope, za koju mi se toliko jebe da je to neopisivo). Niti sam igdje vidio da ti ljudi pokusavaju nametnuti svoju filozofiju drugima, osim ako nametanje filozofije ne vidimo kao prodaju kojekakvih vodica i udzbenika. Znam ih par, i nijednom niko nije pokusavao da mi trubi o dinu i imanu, dok naizgled sasvim normalni prosjecni BiH munje stalno o tome vaze i zasto ne ides na dzumu kenjazama. Na zalost, ja sam bio u vise dzamija neg sto su oni vidjeli na slikama, al jebat ga.

Na kraju, ljudi imaju pravo da zive kako hoce i da se oblace kako hoce. Ako to znaci salvare i duge majce u Amsterdamu, koje tu da im to sprijeci? Paranoicni Izraelofili iz zemalja gdje je homoseksualizam prihvacen na svim nivoima?

U Americi sta god da si rekao protiv Jevreja odmah si obiljezen kao Nacista, Anti-Semit, Fasista, Dzihadlija, Terorista. Nekako se protiv represije i ti neuki, nepismeni, musavi Muslimani moraju boriti. Sad sto su pod ideoloskim i realnim vodjstvom karijernih revolucionara i "shitstarter-a" je samo pravedno, imajuci u vidu apsolutnu nesposobnost i impotentnost Arapskih rezima u zadnjih 50 godina.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 21:11 

:lol:

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 21:13 

Stargazer wrote:
Mozda je to nesto kao funniest joke od python-ovaca, k'o god cuje instantno umire :mrgreen:

bice da je tako, ko YHWH :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 22:11 

Da se ja pitam, nijedna monoteisticka religija po mom ne bi bila ispravna, al dobro sad...

Naveo sam tu "ispravnost" i "normalnost", jer ne vidim preseravanja ni ekstremizma.. Ne znam, mozda se meni tako cini, ali ovdje svakako da postoji normalni, umjereni, pravi, blagi (kako hocete) islam i ovaj novi - posljeratni, uvezeni radikalni...

A ne znam koliko si upoznat, ali ti vehabosi dakako da sire svoju filozofiju na sve moguce nacine: propagandni leci, plakate, konferencije, privatni razgovori sa poznanicima, otvoreni sukobi sa nepristalicama, pa do zasretanja, otimanja i premlacivanja osoba koje im ne odgovaraju iz ovih ili onih razloga (to kako se oblaze, da li se momak i djevojka vode za ruku, ljube i sl.).. A poznato je da ko se pokrile, tj. ko skrati pantole i pusti bradu, ima mjesecno primanje od po 500 KM...

Poznat je slucaj i prije godinu-dvije sta se desilo na Vilsonovom (djevojka odvedena, momak pretucen), kao i to sta se desilo sa jednom djevojkom koja je oteta od tih istih, te se nakon 2-3 mjeseca traganja za njom javila roditeljima, da bi ih se javno odrekla i otisla sa njima, tj. vehabosima. (jel potrebno govoriti da se data djevojka naravno pokrila).
Medjutim, zbog straha, ljudi ostaju pasivni, pa cak i roditelji od gore pomenutih...
Onda, pronalazenje naoruzanja po Sandzaku, hapsenje istih po Sarajevu prije par dana...

Slucaj u mom gradu, neka "rupa" gdje vehabije klanjaju je posjecenija od
(tako sam barem cuo, a i vjerujem, jer bas kad je dzuma i sl.) vidim vise ljudi kako odlaze iza trga negdje, zajedno sa tim vehabosima, nego prema dzamiji. Oni koji idu prema dzamiji pretezno su stariji ljudi.
Ispod moje zgrade nalazi se KD "Preporod", ciji je predsjednik vehabos, koji je prosle godine samo djevojcice odveo u Tursku (da se upoznaju sa "nasim" islamskim-Turskim korijenima)...

Ima jos primjera, al ne mogu ni da se sjetim, a i mrsko mi...

Najbolje bi bilo da se svi ovi medjusobno fanatici izubijaju, popale i pokolju i kad se to sranje iskorjeni da onda mi ostali zivimo kako treba!!!

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 22:27 

tu se radi o nekoj toboze istinitosti i ispravnosti, a sve monoteisticke religije su zapravo nebuloze ljudske maste, straha od nepoznatog copy-paste starih paganskih vjerovanja, kao i ideje za univerzalnoscu objedinjena gore navedenim koja se ocitovala u namjerama pojedinaca da zavladaju svijetom, te kontrolisu mase...

biblija koja se mjenjala od kralja do kralja - u namjeri da se prilagodi kraljevom misljenju i dokaze kako je on poslat od boga, tora koja govori o spasenju jevrejske nacije i jevrejima kao bozijim narodom (spoj narodnog vjerovanja sa nacionalizmom.. i pitaju se sta su jevreju skrivili.. a sta nisu, nazivati sebe svetim narodom po knjizi, koja je nastala u teskim vremenima, kako bi unijela snage i optimizma medju jevreje, isto kao i famozna apokalipsa u bibliki, ta knjiga otkrivenja koju je pisao tamo neki ivan da bi ohrabrio krscane), do kurana koji je copy-paste sveg navedenog, samo malo bolje pjesnicki obradjeno, te dodane jos pojedine pricice starih vjerovanja, zbog cega danas imamo "najvjerodostojniju" knjigu u kojoj jedna se jedna sura moze tumaciti na 10000 nacina, ovisno o tome kako kome odgovara, a u cilju dokazivanja neke istinitosti i sl.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 22:40 

hajmo realno; i vjernicima je, kao i nama "nevjernicima" um ogranicen.. Dakle, ni oni, kao ni mi, ne mogu znati jel bog postoji ili ne, vec samo VJERUJU...
Samim tim, oni vjeruju da je sve to stvorio neki Bog, a jel to znaju? Kkao znaju da je to istina? Ako zaista smatraju da znaju samo zato sto im to kaze jedna knjiga (zavisi koja, po vjerskom izjasnjavanju), koja je, da stvar bude jos apsurdnija, napisana od samog boga, onda.. bez komentara stvarno...

Bas zbog nase ogranicenosti uma, vise ga ogranicava i zatupljuje cinjenica da vjerujes u nesta sto ne znas je li ispravno ili ne, nego da um slobodno luta i trazi odgovore!

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:00 

Burnt iN Effigy wrote:
Eh sad apsurd, ako po religijskim zapisima kraj svijeta dodje, i ako zaista bog postoji logicnim zakljuckom vjernicima ce biti zagarantovan raj ili ljepsi svijet na drugom svijetu, dok ce nevjernici vjecno patiti u paklu . . .

1. po kojoj ovo "logici", majke ti? AKO postoji bog, (a ne postoji, bar ne onako kako ga ljudi dozivljavaju), po kojoj onda logici mora postojati "raj" i/ili "pakao"? to nema veze sa logikom, nego sa onim sto su ti pricali nana i dedo... a opet izmislio neko tamo prije xxxx godina... upravo zbog toga sto nije mogao objasniti neke stvari i zato da bi sebe utjesio i dao si "snage" u teskim, ocajnim trenutcima svoga mizernog postojanja...lol.

Burnt iN Effigy wrote:
A ako u drugom slucaju bog ne postoji i nikada ne dodje do kraja svijeta, vjernici nista ne gube, barem su imali u teskim trenucima u zivotu neku utjehu u religiji . . . Pomalo smijesno, ali je tako :razz:

haahahhaa, pa nide veze, do kraja svijeta moze doci i bez boga... ccc... vjernici nista ne gube? naravno da gube - vrijeme, a vrijeme je, kako svi znamo, novac...prema tome, gube itekako.. :D
btw, "utjehu u teskim trenucima u zivotu" ima neko u sexu, alkoholu, drogi, muzenju krava, skupljanju meda, branju sljiva itd...tako da po tome, vjernici nisu nista vise na "dobitku", nego bilo koji nevjernik... naprotiv, ovi urade, usput, mozda i nesto korisno.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:04 

kako svi ima da gorite :twisted:

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:07 

Ne smatram ovaj film prenapuhanim, ovo se jeste sve desilo i desava se i danas, a nece me zacuditi ni da se ovakvo poimanje religije desi i kod nas. Vec ste imali primjer vehabija kad su napadali parove u autima...Jedino me nervira citiranje Kurana pa onda kao tumacenje slikama sto nema veze jedno s drugim.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:09 

hah da, al, po meni, opet bolje je zivjeti zivot svim raspolozivim kapacitetama i uzivati u njemu maksimalno, a ne tamo se slijepo pokoravati i cekati smrt, jer kao i sto sam kazes, mozda se tu neko i zajebo (pa makar to bilo i sa moje strane) :D
A da je sva ta stvar tacna, sta ti dobijes rajem kad nemozes tamo cugat, pusit, ludavat, fatat trebe i sl... :D
Ha ja... JEDNOM SE BA ZIVI (i to pravo, jer dzaba ti zivot u raju bez gore navedenog)

Al haj malo sad, sva ta prica o zagrobnom zivotu, et primjerice i to je preuzeto jos iz paganskih vjerovanja, al realno.. koliko je to djetinjasto, bajkovito i banalno, ravno onom "ako budes dobar, dobit ces cokoladu"....
Eh isto i ovdje, a s obzirom da se ljudi jos od pamtivjeka plase smrti, kao necega tamnog, mracnog, neistrazenog sto sije strah (a i danas je situacija ista), sve se to sjajno iskoristilo za ta vjerovanja (pocev od paganskih, pa do danasnjih) i kontroliranje masa putem straha

A sad, ne znam zasto, al paganska vjerovanja o smrti mogu sazvakati, al ova monoteisticka ne...
Logicnije mi je da cu se nakon smrti vratiti prirodi, stopiti sa njom i sl. nego da ce moja dusa tamo otici u kraljevstvo nebesko i sl., jer mi je ta prica puna nelogicnosti.
Tako sam cuo da recimo u islamu, ko je sehid (ko pogine na allahovom putu), ceka ga nagrada u dzennetu 70 zena :lol: :lol: :lol: :lol:
eh, plus sto je to opet diskriminacija zenskog roda (nist anovo za islam), plus sto je to nelogicno, jer, ako u zagrobni zivot (ahiret) idu duse, po cemu ce se znati da je dusa zensko ili musko, kad nije u svoj tijelu... I da, islam kaze da ce se na ahiretu moci odabrati starost u kojoj zzelis da tamo budes (npr. ako si umro sa 62 ti izaberes da tamo izgledas onako kako si izgleda u 30.godini)
eh sad, ako su tamo samo duse, kako to da se govori o poprimanju oblika tijela, ako je tijelo samo "ljuska", koja ostane na ovom svijetu, a dusa ide na onaj... i sl.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:11 

btw, "utjehu u teskim trenucima u zivotu" ima neko u sexu, alkoholu, drogi, muzenju krava, skupljanju meda, branju sljiva itd...tako da po tome, vjernici nisu nista vise na "dobitku", nego bilo koji nevjernik... naprotiv, ovi urade, usput, mozda i nesto korisno

Ti stvarno mislis da se neki trenuci u zivotu mogu prevazici branjem sljiva i ostalim sto si nabrojao? Ne vuci me za jezik da ne skrenem s teme i ne provaljuj se.

Last edited by Reflection on 31. 03. 2008. 23:13, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:17 

Burnt iN Effigy wrote:
nachTar wrote:
hah da, al, po meni, opet bolje je zivjeti zivot svim raspolozivim kapacitetama i uzivati u njemu maksimalno, a ne tamo se slijepo pokoravati i cekati smrt, jer kao i sto sam kazes, mozda se tu neko i zajebo (pa makar to bilo i sa moje strane) :D
A da je sva ta stvar tacna, sta ti dobijes rajem kad nemozes tamo cugat, pusit, ludavat, fatat trebe i sl... :D
Ha ja... JEDNOM SE BA ZIVI (i to pravo, jer dzaba ti zivot u raju bez gore navedenog)

Al haj malo sad, sva ta prica o zagrobnom zivotu, et primjerice i to je preuzeto jos iz paganskih vjerovanja, al realno.. koliko je to djetinjasto, bajkovito i banalno, ravno onom "ako budes dobar, dobit ces cokoladu"....
Eh isto i ovdje, a s obzirom da se ljudi jos od pamtivjeka plase smrti, kao necega tamnog, mracnog, neistrazenog sto sije strah (a i danas je situacija ista), sve se to sjajno iskoristilo za ta vjerovanja (pocev od paganskih, pa do danasnjih) i kontroliranje masa putem straha

A sad, ne znam zasto, al paganska vjerovanja o smrti mogu sazvakati, al ova monoteisticka ne...
Logicnije mi je da cu se nakon smrti vratiti prirodi, stopiti sa njom i sl. nego da ce moja dusa tamo otici u kraljevstvo nebesko i sl., jer mi je ta prica puna nelogicnosti.
Tako sam cuo da recimo u islamu, ko je sehid (ko pogine na allahovom putu), ceka ga nagrada u dzennetu 70 zena :lol: :lol: :lol: :lol:
eh, plus sto je to opet diskriminacija zenskog roda (nist anovo za islam), plus sto je to nelogicno, jer, ako u zagrobni zivot (ahiret) idu duse, po cemu ce se znati da je dusa zensko ili musko, kad nije u svoj tijelu... I da, islam kaze da ce se na ahiretu moci odabrati starost u kojoj zzelis da tamo budes (npr. ako si umro sa 62 ti izaberes da tamo izgledas onako kako si izgleda u 30.godini)
eh sad, ako su tamo samo duse, kako to da se govori o poprimanju oblika tijela, ako je tijelo samo "ljuska", koja ostane na ovom svijetu, a dusa ide na onaj... i sl.

greska, u raju po islamskim predanjima ce ljudi imati tijelo, dakle formu, starosti 40 godina :mrgreen:

:o onda se moj hodza iz osnovne skole zajebo :evil: :lol:
i jos par njih (ne hodza) od kojih sam cuo kako je to svijet gdje idu nase duuuuse, a tijelo ostajeee... auuu

eh da, svi se vracaju na pocetak, ja tu smatram da je to zapravo priroda.. svi se njoj vracamo, jer ona je stvoritelj svega, pa i nas ;)
jer, recimo - ona ima moc regeneracije, kreacije i unistenja (a mozemo vidjeti i prakticno)

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:23 

Svaka religija je sama po sebi apsurd. Osim ako osoba zaista nema nimalo samokontrole ili nemoze obuzdati svoj strah od smrti. Onda shvatam kakve bi svrhe za pojedinca imala. Ali dalje od toga, sve je to malo smjesno.

Mi smo samo incidenti hemije.

Ne volim posezat za izrekama Nacional Socijalista, al fakat, kako god izracunas, vazda je jebeni Jevrej kriv...

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:26 

Burnt iN Effigy wrote:
A odakle priroda, je li priroda izbacuje ljude iz svoje utrobe ? Sta ti smatras prirodom ? Priroda je unistiva materija, priroda je 0 u elementarnom sistemu, prirodu covjek moze unistiti jednim potezom, i kako onda da se vracamo prirodi ?

Jednostavno. Ti kao Musliman (ne nuzno Mumin) ces bit pokopan u cefinima, drito u zemlju. Da jos brze istrunes i da te crvi prozderu i poseru, da bi na tebi izrasli maslacci i korov, koje ce necija krava pobrstit, i onda postat snicla na necijem tanjiru...

I tako u nedogled...

Pravi mizantropi zavrse kao pepeo. Cak potrose energije da nestanu. Nikakve vajde od njih \m/

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:29 

Burnt iN Effigy wrote:
covjek moze unistiti jednim potezom, i kako onda da se vracamo prirodi ?

da, da, da.... a vidi sli kako priroda unistava nas? ;)
posjeci biljku - opet ce narasti.. iscupaj joj korijen, ostat ce cestice koje se opet regenerirat i stvoriti plod, tako nekako :mrgreen: (samo je to duza procedura)

priroda je presirok pojam... al pazi na citav tok evolucije - o tome govorim.. znaci od vode... Sta ono kazu, koliko % vode im au nama? oko 80? Ako ne i vise...
Pa onda pogledaj karakteristike biljaka, zivotinja i ljudi - svi imaju zajednickih, dodirnih tacaka... a dok je u utrobi, covjek prelazi citavu fazu evolucije, dok se nerazvije u formiranu bebu :P

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:30 

Reflection wrote:
btw, "utjehu u teskim trenucima u zivotu" ima neko u sexu, alkoholu, drogi, muzenju krava, skupljanju meda, branju sljiva itd...tako da po tome, vjernici nisu nista vise na "dobitku", nego bilo koji nevjernik... naprotiv, ovi urade, usput, mozda i nesto korisno

Ti stvarno mislis da se neki trenuci u zivotu mogu prevazici branjem sljiva i ostalim sto si nabrojao? Ne vuci me za jezik da ne skrenem s teme i ne provaljuj se.

Zasto ne? Ajd nam objasni. Bar kad uberes sljive mozes iste i pojest. Il jos bolje ispec rakiju pa zaboravit na gluposti. Al priznajem, od svih babskih lijekova za depresiju "vjera u Boga" je najjebeniji recept...

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:35 

Odoste vi daleeeko u epistemoloske rasprave.

Ovo postaje gore od citanja Richarda Dawkinsa...

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 23:36 

Riot wrote:
kako svi ima da gorite :twisted:

ponosno, cuo sam da u dzehennemu djele besplatne pive i promo diskove...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 87 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]