Arinoe wrote:
Soja-sos volim samo sa sushijem,a i on,wasabi,ginger i nori alge za sushi se mogu bez problema nabaviti (Mercator i ona cool prodavnica preko puta poÅ¡te na ÄarÅ¡iji), jedino morska riba problem, treba uganjati i praviti i pojesti u roku jednog dana-jebem ti kopno.
da al je bahato skupo:/
kad izraÄunaÅ¡ koliko ti treba za standardni sushi roll bez da prethodno imaÅ¡ potrebne stvari ispadne 250kn (60 i neÅ¡to km),s ribom se nije zajebavat a sa konzerviranom/suÅ¡enom je usran sushi:(
ja najviše volim standardni sushi bez nori alge i povrća(
http://wwff.files.wordpress.com/2007/05/sushi.jpg),
sushi rižu skuham na pari,ako nemam spravicu za parenje obiÄnu skuhanu rižu stavim desetak minuta na paru,ribu (tunu obiÄno,toro tuna je za prste polizat al skupa:(,ni sa pakiranim lososem nije loÅ¡e) narežem na Å¡nitice kao na slici,kad je riža gotovo grabim rižu i pritisnem ju dlanom (doÄ‘e toÄno takav oblik otprilike),uzmem Å¡nitu ribe,prstom namažem tanak sloj wasabija i stavim na rižu,ponovno jako pritisnem dlanom da ne ispada,and voila.onda jedem sa soja umakom većinom.ukiseljeni Ä‘umbir je awhsm prilog.
volim ovu kombinaciju više od standardnog nori-povrće-riba sushija,a i jeftinije ispadne upola,iako volim i kombinacije nori sushija sa sezamom,kavijarom i tim sranjima.
inaÄe se i tempura jako lako može napraviti doma od sastojaka koje već imaÅ¡,neću pisat kako ima recepata na bacanje online

na
http://www.coolinarika.com/recepti se mogu naći razni recepti iz cijelog svijeta,ne znam kakvi su though,ja sve azijsko nauÄih preko youtube tutoriala,meksiÄko sliÄno

chilli je inaÄe prefin,a jako lak za napravit,ja punim tortille njim,većinom to radim za viÅ¡e ljudi i svi su uvijek prezadovoljni rezultatom:)