Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 07. 2025. 18:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 66  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album pt. II
PostPosted: 11. 08. 2008. 15:10 
Addi wrote:

bolje da su logo obojili u crno i stavili ga iznad tabuta...mocan je cover iako me i dalje podsjeca na picku :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 12. 08. 2008. 14:39 

Burnt iN Effigy wrote:
To si postavio milion puta tikvo :roll:

nije isti kaver papak :roll:

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 15:47 

Opasno mocan uvodni/naslovni riff na Cyanide zasluzio da se pjesma ili bolje razvije na postavljeno trajanje ili, pak, bude kraca... Doduse, odgledah ovu live verziju iz Dalasa, verovatno je dosta i zbog slabog zvuka. Vidjecemo.

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 16:01 

stari kaver im je dobar ko i '91...

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 17:18 

~°~ wrote:
Opasno mocan uvodni/naslovni riff na Cyanide zasluzio da se pjesma ili bolje razvije na postavljeno trajanje ili, pak, bude kraca... Doduse, odgledah ovu live verziju iz Dalasa, verovatno je dosta i zbog slabog zvuka. Vidjecemo.

ma do zvuka je, a kraca sumnjam da ce bit, znas da su gigantske na ovom :-) ma bice to savrseno kad se napuca produkcija neka dobra, distorzija ko na remember tomorrow....
suska se da bi unforgiven 3 mogo bit instrumentala :mrgreen:
konacno instrumentala, kad su prestali njih snimat, poceli su opadat....

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 17:50 

Addi wrote:
~°~ wrote:

ma do zvuka je, a kraca sumnjam da ce bit, znas da su gigantske na ovom :-) ma bice to savrseno kad se napuca produkcija neka dobra, distorzija ko na remember tomorrow....

Tacno, zbog zvuka mora biti losija impresija, slazem se u startu, al' priznaj i ti... Onakva uvodna RIFFCINA zasluzuje bolji razvoj pjesme (citaj: refrena), ovako sve cekah, cekah, kad ono... To ti je isto kao da sinfonicno djelo nema vrhunac, kontas? Al', vidjecemo, dok udje u uho, i ja pocesto kenjam bespotrebno. A znam da nikako nece biti kraca, hahahaha, pa to je jebena Metallica, nego, eto, ne stavih u svrseno vrijeme post, pa se ne razumjesmo. Uh, instrumentala, uh, ja bih bas voljela... Btw., dobro si to zapazio oko instrumentala, da, otkad su ih prestali praviti, da su krenuli ka ispraznoj karini... Vidis, ima ta mjesta, bas. Fakat, jedva cekam ovaj jebeni album, euforija ko pred album malo bandova. JEBENA METALLICA, YEAH!!!

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 19:29 

http://www.myspace.com/metallica

stavili Cyanide za poslušati

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 21:41 

hebote riffcuga ...pa nije lose ovo nikako..jedva cekam album.
a i dolaze svirati ovdje u Iowu kod mene 25.oktobra...tako da bicu na premijeri albuma!
divota

metallica never dies

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2008. 21:45 

ali live "fight fire" sto isto ima na myspace....najezim se kad pocnu blanjati..totalni old school brrrr

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2008. 00:07 
Addi wrote:
~°~ wrote:

prije 2 god su stavili na youtube 2 pjesme od kojih je jedna bila instr a druga je imala neki happy refren:"ooooooo oo wooo oo"

jel to to?

PostPosted: 13. 08. 2008. 15:37 

Burnt iN Effigy wrote:
Addi wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
To si postavio milion puta tikvo :roll:

nije isti kaver papak :roll:

Jok, ti si isti, ista stvar, samo oficijelno lupo c c c :roll:

konjino :lol:
ma jest isti kaver al je ovo zavrsni sa ovim sivim logom na sredini, prije je bio manji i crni i skroz ispod dole :razz:

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2008. 15:38 

~°~ wrote:
Addi wrote:
~°~ wrote:

Tacno, zbog zvuka mora biti losija impresija, slazem se u startu, al' priznaj i ti... Onakva uvodna RIFFCINA zasluzuje bolji razvoj pjesme (citaj: refrena), ovako sve cekah, cekah, kad ono... To ti je isto kao da sinfonicno djelo nema vrhunac, kontas? Al', vidjecemo, dok udje u uho, i ja pocesto kenjam bespotrebno. A znam da nikako nece biti kraca, hahahaha, pa to je jebena Metallica, nego, eto, ne stavih u svrseno vrijeme post, pa se ne razumjesmo. Uh, instrumentala, uh, ja bih bas voljela... Btw., dobro si to zapazio oko instrumentala, da, otkad su ih prestali praviti, da su krenuli ka ispraznoj karini... Vidis, ima ta mjesta, bas. Fakat, jedva cekam ovaj jebeni album, euforija ko pred album malo bandova. JEBENA METALLICA, YEAH!!!

HELL YEAH :D

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2008. 15:40 

Angel Of Death wrote:
http://www.myspace.com/metallica

stavili Cyanide za poslušati

eh ovdje je vec bolji kvalitet dosta....
beton, sad cemo ubrzo docekat i video spot i prvi singl the day that never comes.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2008. 15:44 

SODOM wrote:
Addi wrote:
~°~ wrote:

prije 2 god su stavili na youtube 2 pjesme od kojih je jedna bila instr a druga je imala neki happy refren:"ooooooo oo wooo oo"

jel to to?

nije ni ta prva instrumentala citava, samo je poduga, a da, druga je ta sto si zapjevao hahaha zove se death is not the end ja mislim. samo sto ni jedna ni druga nisu za album, tj nece se pojaviti na albumu, vec mozda pokoji djelic preradjen samo, to je oficijalno potvrdjeno. a jedina instrumentala koju su izdali je studijska "the ecstasy of gold", obrada ennio morricone-a. izasla prosle ja mislim godine, il ove cak, naravno nece bit na albumu vec je za enniov tribute album, ko rt za maidenov.

Profile  

PostPosted: 14. 08. 2008. 10:02 

vagina orginal

Profile  

PostPosted: 14. 08. 2008. 11:44 
sta ja znam...cyanide mi zvuci nekako Loadovski...

PostPosted: 15. 08. 2008. 00:07 

Preslusao sam pjesmu, kompletno je sranje... Ne zelim nikoga uvrijediti, ovo je moje licno misljenje. Pjesma Cyanide je u najmanju ruku "plitka", sastavljena od nekakvih preko kurca sklepanih ofirnih dijelova, ubaceno je malo nekih bezveznih sola, Jamesov vokal je ionako grcka tragedija zadnjih 10 i kusur godina... Jedino je taj riff na refrenu malo upecatljiv, ali nije ni to nesto aman jarabi. :) Nisam cuo nista od toliko najavljivanog "old-school Metallica" sounda. Sami clanovi benda su najavljivali da ce album zvucati u starom fazonu, nesto izmedju Master of Puppets-a i Ride the Lightning-a ako se ne varam. Licno nisam primjetio takve momente u ovoj pjesmi, kao ni momente sa Kill'Em All-a ili And Justice for All-a. Nema tu old school thrash metala ni pod razno. Pjesma totalno vuce na albume koje su izdali za vrijeme Bob Rocka (izuzimam Black). Sto je najbolnije, ko da gledam na ovaj kalup ce biti citav album. Uglavnom, razocaranju mome nikad kraja kad je Metallica u pitanju. Poceo sam ih slusati u vrijeme kada je Black trebao izaci, bili su mi zakletva, ali nije ovo za mene... Jebo ovo... Neko mozda u ovom svemu i vidi neki smisao, ali ja cu se radije baciti na nove albume Exodusa, Testamenta, Destructiona, Megadetha... Slusao sam i jednu pjesmu sa novog Anthraxa, vuce totalno na stari "prijeratni" Anthrax, odlicna je...
Sto se Metalice tice, procitao sam negdje komentar: Bob Rock je ubio Metallicu, Rick Rubin ce ju sad samo sahraniti... Najzalosnije je da se jos uvijek nadam da grijesim...

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 00:29 

eh vako, ko je ocekivao bukvalno kill em all fali mu koja daska u glavi :) mislim to je nemoguce, nemoguce je ponoviti identicno bilo koji album. takodjer ko je ocekivao neki troo old school thrash njemu fali malo vise daski u glavi. metalika najbolje sto moze, sto se tice njih samih (stil, furka bla bla), a i mene isto tako, je uraditi nesto slicno black albumu. ja ne volim metaliku samo zato sto je kill em all obavezna lektira thrash metala, nit samo zato sto su poceli svirat neki moderni rock sa elementima juznjacke muzike, nit sto su stekli abnormalnu slavu black albumom.... to sve cini metaliku, presjek svega toga, zlatno doba and justice for all - metallica (the black album), to je metalika. ko zeli stvarnu i realnu sliku benda, ono sto stvarno ovaj bend jeste, dovoljno je da pogleda oba dvd-a live shit-a. to je to, vrh sami rock n roll muzike. ovo novo je tu negdje oko mog ocekivanja, samo ne zelim ni hvalit ni pljuvat dok ne cujem finalnu studijsku verziju svih pjesama.

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 00:47 

Riot wrote:
za kolekcionare:

http://rapidshare.com/files/132752370/M ... khylys.rar

pass: bunalti.com

izdanje Dave 'Em All, 1983.godina, snimljene demo verzije pjesama, sve sto je Dave Mustaine snimio, nego su ga izbacili, uzivajte

eih, pa fali ovdje dosta demo snimaka... imam ja sve, 6 demo kaseta je snimljeno sa dave mustaine-om (ron mcgovney's garage demo, power metal, no life till leather, metal up your ass, horsemen of the apocalypse, megaforce).
a bez dave-a jos ride the lightning demo, master of puppets demo, and justice for all demo, the black album demo, i par demo snimaka sa load, reload i stanger.
a pored svega toga unikat, prvi demo ikad snimljen, pjesma hit the lights kada je metallica bila trio :-)

tuto kompleto :mrgreen: jebiga ja sam manika sto se tice ovakvih stvari, kad nesto volim, necu se okanit dok ne pribavim svaki moguci napravljeni snimak :-)

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 01:05 

Haha, vid' ovoga sto sebi dize cijenu, ct ct ct ct Mislim, Amera, da zabune ne bude...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]