IZUDARAGA wrote:
A jest jebi ga, npr. napoli i atletico madrid. Vi imate sreću što ste se pojavili u pravo vrijeme na pravom mjestu i cijela hercegovina stoji iza vas. Široki fakat više ulaže ali bojim se da ćete pasti kao neki bivši prvaci (leotar i brotnjo) zato što nemate veliki grad iza sebe. Druga stvar, ja vas nikad neću priznati ko prvaka dokle god budete imali šahovnicu u grbu!
Cuj, brojni najavljuju pad istog eto vec 7 godina najmanje, samo sto se ja sjecam, a Å iroki svake godine u samom vrhu i u nogometu i u kosarci.. Leotar i Brotnjo su pali odmah poslije te sezone, a evo i Modrica je odmah ove osjetno slabija..
Å iroki je pak i ove godine uz Sarajevo i Zrinjski glavni kandidat za titulu, a igra u Europi konstantno vec pet godina.. brate budi realan.. kad dodje pad, ako dodje, dodje, ali ga usporedjivati sa slucajem Brotnja ili Lea ne mozes, jer smo iznad njih i organizacijski i financijski.. istina ne stoji veliki grad iza njega, ali stoji Hercegovina, ljudi..
A osim toga, dokaz ozbiljnog rada i stabilnosti bi bile i mlade kategorije gdje su vec takodjer duzi niz godina sami vrh, tako i ove, kosarkasi juniori prvaci BiH (recimo kompletna prva petorka su svi mladi hrvatski reprezentativci), nogometasi juniori viceprvaci (prije dvije sezone i prvaci), kadeti osvajaci kupa, itd. itd..
A ne vidim sta ti ima smetati sahovnica na grbu kao, dolazeci iz grada u kojem je 99 posto hrvatska vecina, a ista ionako simbol Hrvata kao naroda vec stoljecima..
Quote:
1948? A reci mi gdje je bio široki do sad?
Stvari nisu na svom bolan, vidiÅ¡ i sam Å¡ta se deÅ¡ava, zna se da će prvak ove godine biti hercegovaÄki (neću reći hrvatski) klub, samo je pitanje hoćete li to biti vi ili zrinjski. Jedine poÅ¡tene utakmice na naÅ¡im terenim možeÅ¡ gledati samo u euro kupovima. Hoću da ti kažem, vidio sam na Grbavici proÅ¡logodiÅ¡njeg "prvaka" modriÄu - pomeli smo ga ko praÅ¡inu, zar je to prvak, leotara nabijemo 3:1...

!
Ne bi nam trebali davati bodove bože saÄuvaj, al budimo realni, da nije bilo rata ne bi bilo ni vas! Al dobro, to su stvari proÅ¡losti, sad je situacija da je Željo down i da mu treba kran da ga digne.
Gdje ce biti, bio cetvrta i treca yu liga, al se igralo, borilo, vrlo rijetki su bili primjeri malih sredina u tako velikoj drzavi i ligi da se nesto moglo vise napraviti, sami sustav je bio takav da se vodio regionalizam, naravno, a tko se mogao nositi s priljevom novca i podrski Velezu kao klubu iz jedine velike sredine (a skoro svi ti klubovi su bili iz gradova koji su centri cijele jedne regije mahom, zar ne) i jednom 'po volji' najvisih yu vlasti (da ne imenujem) u Hercegovini tad.. pa ljudi su nekad morali cijele place svoje izdvajati za potrebe tog kluba, recimo moj stric, obicni radnici, jer im je tako bilo naredjeno.. mislim, halo..
Uostalom, to bitno nije, takvo vrijeme bilo, naravno, takva drzava, takav sustav, takve vrijednosti, a naravno velika je i politicka uloga u svemu tome.. to se ne moze usporedjivati s danasnjom situacijom, manjim izborom, manjom drzavom, kapitalizmom, i sl.. ja necu teoretizirati sta bi bilo kad bi bilo, no ono sto hocu da kazem je da nema nista od tog 'a kad smo mi 80 i neke'.. a cuj, svaka cast, ja postujem sve te klubove, kao sto postujem i bilo koji drugi koji to necim zasluzuje, al brate ako ces danas ista postici, radi, trudi se, ulazi, inace od toga nista pa da si ne znam sta.. i naravno, opet cu reci, nista krivi nisu oni koji ustvari sute, rade, i ostvaruju neke rezultate, a ne sjede samo i zugaju i prisjecaju se nekih minulih doba..
Ne mozes brate ni u Europi pratiti postenu utakmicu.. eto pogledaj Fener protiv Partizana, dva su im cista gola ponistili, eto stavim link kasnije.. presmijesno.. pa i Besiktas je nama zabio neregularan drugi pogodak na Pecari, sto je smijesno, zaboga, zar im je potrebno, pa prosli bi i tako i tako sigurno..
A sad, sto ti se tice primjera Grbavice, ne mozes brate usporedjivati sve prema Zeljeznicaru, bez uvrede ikakve al nije on mjerilo kvalitete po kojem se ravnaju svi klubovi u ligi.. jel ta ista Modrica uzela Sarajevo usred Koseva te sezone, recimo.. kad ste vi to zadnji put napravili..

nema to veze.. vidio sam ih i ja na Pecari, porazeni su 4:1, al boze moj, zavrsili su ispred na kraju..
Quote:
A što odmah pljuješ po Veležu? Velež je nešto što ni zrinjski, ni široki, ni posušje, ni brotnjo nikada neće biti - institucija! Velež nikad neće umrijeti i koliko god bili na dnu opet će biti veći od svinjskog.
Ne pljujem, nemam nikakvo specijalno misljenje o istom niti me zanima, koristim ga u vidu analize ovog 'bogovskog' izdizanja klubova koji su, eto, zaboga, igrali ex-yu ligu koja je izgleda jedino mjerilo kvalitete sta li.. :/
Pa brate Zvezda je bez te iste osvojila LP.. Hajduk je igrao cetvrtfinale LP.. itd. itd.. zar ce jedino BiH sve promatrati kroz tu prizmu cisto jer njihovi najveci klubovi, tj. oni sa najduzim stazom hajmo reci, tradicijom, nisu na toj razini jer ljude unutar doticnih gradova zaboli neka stvar za istim pa ih i dan danas puca nostalgija i kontaju od toga vjecno zivjeti..

stani brate malo..
Moja poanta je, ponavljam, propadali su puno veci klubovi od jednog eto Veleza u tom primjeru da se sad kao stvori fama oko toga.. eto mu instituciju i sve ostalo, svaka im cast, no, to isto ce biti u derbiju protiv Podgrmeca i ostatka i cista logika i realnost je reci da nisu na razini gradskog im rivala, i tesko da ce i biti u doglednoj buducnosti, a sad, tko za sta smatra jedne, a sta druge, je neko deseto pitanje..