Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 22:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 66  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album pt. II
PostPosted: 09. 11. 2008. 22:22 
lord krvolok wrote:
trip(er) odlucio haman jebavat,svakog redom :lol:

pa zato i ima triper :mrgreen:

PostPosted: 09. 11. 2008. 22:28 

SODOM wrote:
koji si ti pacenik...sta ti ovo treba hljeba ti? :roll:
Ti se našo meni psovati Bogove,jelde....primitivni covjece...nisam ja s tobom goveda i ovce cuvao,pastiru....pomješao si me sa nekim iz svog djetinstva.
Nemoj se sa mnom raspravljati...treba ti zabraniti pristup ovom forumu...ko ti kupi uopšte racunar...pa nije za tebe ovo.

Last edited by TRIP on 09. 11. 2008. 23:22, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 09. 11. 2008. 23:09 

HAHAHAHA

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 04:40 

triper il je zestoki zajebant sa malo previse slobodnog vremena, koji je odlucio napravit account da zajebava raju, il je fakat pacenik nesretnik :D

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 04:54 

Stvarno previse o ovome Magneticu...ovo je prehvaljeno , davljenikovo hvatanje za slamku
nisam posluso ovaj album ima 3 sedmice garant i da ih ne pustaju na radiju ne bi ni to sluso....nije TO TO....barem ja nisam nesto odusevljen mada je na pocetku bilo nesto al me sad totalno odbija(neam pojma je Dzemo il produkcija il Kirkovo drkanje po gitari il zvuk bubnjeva il sve pomalo)...ovo je nazor snimljeno (ko drkas i nece a onda ti BAS hoces :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 08:34 

Addi wrote:
triper il je zestoki zajebant sa malo previse slobodnog vremena, koji je odlucio napravit account da zajebava raju, il je fakat pacenik nesretnik :D
Ma oboje...ali sad cu povuci rucnu...samo me onaj domorodac Sodom povukao za jezik sa svojim uvredama i psovkama iz cista mira...odoh se sad sam kazniti...bičovati po ledjima i klacati na kukuruzu ko jezuit.

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 13:45 
Samo da kazem (posto je neko makno posotve sa slejerove teme) da ja nisam nikog prvi povuko za jezik.ovaj trip je iz citog mira napo uriela pa potom i mene :cry: :mrgreen:

et sad da i ja povucem rucno.dosta ba vise.

a album je odlican.ne bi reko da je nazoor jer cini mi se da je hetfild sav u duhu osamdesetih,osjeti se da mu je stalo da zegaci.jedino je mozda kirku bilo dosadno (moje vidjenje)...
a najveci primjer nazoor snimljenog albuma je EVILE - Enter the grave smao sto ce to neki tek kasnije shvatit i zasto.

PostPosted: 10. 11. 2008. 14:14 

dada, močna je ta metalika, ljepo se rokerišu i alternativišu 20tak godina i onda snime onaj video gdje ne mogu rif napravit i onda iz čistog mira snime novi oltajm TREŠMETAL klasik??
pa i za holivud bi bilo previše.
nisam slušo, odo na arhive vidt šta oni tamo kažu.

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 14:16 

prosjek 74%, 17 ocjena, samo jedna od 7%, znači čitaj 80% realno, pa očekivao sam manje:).

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 15:11 

evo recenzije sa http://www.allmusic.com
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... zqkldje~T1
Natjerao se da ga preslušam citavog...nije ni loše toliko koliko sam mislio...ali meni je Metallica odavno dubrovacki trubadur

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 16:12 

pa dobro zar album mora da ne valja zato sto predhodna 3-4 nisu valjala? jer su izdali video komercijalni i jer su svirali rok muziku 15tak godina? koga boli kurac za holivud. sad da je libijac na mom mjestu bi vam reko da ste pozeri sto mlatite praznu slamu, sto i dodje tako jebga... cim se ljudi zamaraju, a vidi mu frizure, a komercijalni su, a svirali rok bla bla... upravo radi takvih stvari velika vecina nece rec da im valja album (razumijem da ima i onih kojim nikako ne valja), jebiga metalika je postala "ofirna", dje ce valjat novi album... e ako to nije pozeraj nije nista na svijetu...

novi album naravno da nije old school bla bla thash metal klasik iz 80-tih. nit je ijedan thrash album vec dugo vremena, tako da sigurno nije ni metalika koja je bila krenula nekim dosta blazim putem. al je zato album zestok, "treši" pravo i vuce na stare dane na momente, i to je to, izdali su odlican album za ovo vrijeme i oni su prezadovoljni, napokon su uradili nesto sto hoce, ne osjeti se ni sekund onog "napetog" i "na silu" u albumu kao recimo na stangeru... meni je isto album pravo lego, simpatican dosta album...

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 17:45 
zivi govornik.bravo

e za one koji nisu preslusali: ako nista zar vam 80% (ne racunam onog debila koji dade sedmicu) na archivsima nije dobar razlog da preslusate album.zna se kolko tamo mrze metliku a prosjek na kraju vakav :mrgreen:

PostPosted: 10. 11. 2008. 17:51 

addi:
fala bogu ima zike na bacanje sad, pa ako mi je neki band antipatičan što bi ga slušao?
isto mi je stari exodus odličan, a nove albume ne slušam i tojto.
za sodoma, i njemu se ne sviđa novi darkthrone koji se meni eto sviđa pa prdi po darkthrone topicu, reko šta ne bi i ja napiso isto tako na ovom da se meni ne sviđa?? svaka čast ako vam je metalika ok i ak imate želudac, btw volim i staru metaliku al brate ako je nešto precjenjeno onda je to stara metalika (vidi pod dark angel ili exodus npr.), ajd sad što su bili prvi treš ali neb reko da je taj kill em all baš i treš totalni.
btw ne kužim ni kak je metalika tolki metal a ni na jednom metal festu ne svira več zadnjih 20 godina??
u stvari me boli kiki al danas je free day na poslu pa nemam kako pametnije utuči vrijeme hah ha.

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 18:11 

Addi wrote:
pa dobro zar album mora da ne valja zato sto predhodna 3-4 nisu valjala? jer su izdali video komercijalni i jer su svirali rok muziku 15tak godina? koga boli kurac za holivud. sad da je libijac na mom mjestu bi vam reko da ste pozeri sto mlatite praznu slamu, sto i dodje tako jebga... cim se ljudi zamaraju, a vidi mu frizure, a komercijalni su, a svirali rok bla bla... upravo radi takvih stvari velika vecina nece rec da im valja album (razumijem da ima i onih kojim nikako ne valja), jebiga metalika je postala "ofirna", dje ce valjat novi album... e ako to nije pozeraj nije nista na svijetu...

novi album naravno da nije old school bla bla thash metal klasik iz 80-tih. nit je ijedan thrash album vec dugo vremena, tako da sigurno nije ni metalika koja je bila krenula nekim dosta blazim putem. al je zato album zestok, "treši" pravo i vuce na stare dane na momente, i to je to, izdali su odlican album za ovo vrijeme i oni su prezadovoljni, napokon su uradili nesto sto hoce, ne osjeti se ni sekund onog "napetog" i "na silu" u albumu kao recimo na stangeru... meni je isto album pravo lego, simpatican dosta album...
Pa nije loš ovaj zadnji album,ima ritmike,ima kombinacija...ustvari,daleko je bolji od predhodnih albuma...ali nije to to jbg...valjda je to sve gledam kroz prizmu starih albuma iz 80 tih.

Profile  

PostPosted: 10. 11. 2008. 19:12 

Daj ba sta vise polemisete bezze, ovo ono,.. O metallici se vec dovoljno zna da svako za sebe donese odluku hocel slusat il ne. Prije svega se radi o tome sta je pojam "thrash" za pojedinca. Za mene to definitivno nije skupocjeni spot sa budžetom od cca 300 000$ sa nekom ofirnom "osvješćenom" (valjda se tako pise) porukom; a jos manje album koji jednostavno ne mogu da slusam iz hiljadu razloga, prvi od njih da MI je muzika nidje veze.

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2008. 04:53 

opet vi o parama... :-)
i opet kazem, koga boli kurac koliko je para kostao spot, i valjal spot, itd...? i jos kazem, ok je da se nekom ne svidja album, al nemojte da vam je razlog sto spot kosta toliko i toliko, i sto ne sviraju na metal festovima. metalika i da snimi identican album kill em all (sto je nemoguce, vjerovatno zato se mnogi i razocaravaju u metaliku jer nesto tako ocekuju, to ti je isto da od kanibala ocekujes novi tomb, suffocationa effigy itd...) opet ne bi nastupala na festovima "true" metala. iz prostog razloga sto njih boli kurac za to. svirace gdje im plate koliko traze i to je to. boli njih kurac svirali sa popisanim amon amarthom il sa nekim pop rok bendom. ljudi su postigli sve sto se moze postic u muzici, prosli sve moguce faze, od izgladnjele djece po garazama, preko metal zvjezda, najpoznatijeg rok benda svih vremena itd... i sad rade nesto za sebe onako. jebiga ovaj bend ne mozete poredit s metal scenom, nije to isti film. najpopularniji bend na svijetu, ne moze se od njega ocekivat da nesto ciganisu, ovo je posao tim ljudima. rade sto vole, a rade jer to mogu. jebiga il ih slusajte il ne, manite se suplje price o parama, porukama spotova, metal festovima, ukidanju downloada nekog demo snimka i ostalih stvari koje nemaju veze s vama...

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2008. 06:03 

Ne rade oni sto nesto vole nego rade ono sto ce ih pustat na radio stanicama...ja licno ne podnosim one osobe koji su culi za Metallicu sa Black albumom i kji se kunu u Metalicu s tim i od tad albumima
Pa jebote i seljaci znaju za Unforgiven :shock:
Ja bi se kladio da kad bi bilo glasanje u svjetu za prva 4 albuma i Black s ostalim poslje da bi ovi prvi ubjedljivo izgubili jer za mene kad sam cuo Crni kad je izaso metallica je umrla za mene (Sad But True)

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2008. 16:07 

pa ja prvi vise volim neuporedivo vise prva 4 od bilo cega ostalog. i black mi je dobar cak. a iskreno znal svaki seljak za unforgiven to me ne interesuje. i ipak bi rekao da sad rade sto vole, osjeti se to, vidi na njima... pa uporedi one stanger turneje i ono nesto, vjestacko sve, bas se na njima vidi da je preko kurca bilo sve... isto ko sto se sad vidi koliko su ponosni na novi album... mislim lud je ko je ocekivao da ce se metalika vratit u 100% starom izdanju, nema sanse, ni priblizno, ali ovo je sasvim super za novu metaliku.

Profile  

PostPosted: 11. 11. 2008. 16:55 
pa svaki seljak je cuo i za Hammer smashed face pa nista :mrgreen:
treba bit realan i rec da bolje od ovog nije moglo.
nije svega mi.death magnetic je ko neki best of metallicae.
slabo koji bend SMIJE napraviti album od 75 min.cak ni upola od toga ne snimaju.
a na death magneticu imas najmanje 65 minuta dobre mjuze koja nosiii.

ovo vam je justice novog doba

PostPosted: 11. 11. 2008. 17:20 

SODOM wrote:
pa svaki seljak je cuo i za Hammer smashed face pa nista :mrgreen:
treba bit realan i rec da bolje od ovog nije moglo.
nije svega mi.death magnetic je ko neki best of metallicae.
slabo koji bend SMIJE napraviti album od 75 min.cak ni upola od toga ne snimaju.
a na death magneticu imas najmanje 65 minuta dobre mjuze koja nosiii.

ovo vam je justice novog doba

Dobro si rek'o druže,mada moj pogled na Metallicu jednostavno rijetko ko shvata.Nakon što sam pogledao onaj dokumentarac Some Kind Of Monster,stvarno su mi se zgadili.Najviše zbog Jamesa,koji,eto ne zna koga će jebavat,pa ide u Rusiju ubijati jadne medvjede.Asshole.A bogme ni Lars nije daleko.Kirku svaka čast,on je jedini član ovog banda kojeg gotivim;a za onog Roba ne znam,on se vazda drži sa strane.Što se tiče Death Magnetica,jedno od osvježenja ove godine,kolko-tolko su isplivali iz proljeva.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]