SapunKemal wrote:
Ev sad gledah snimke iz gaze! Pitajte tamosnju djecu ima li djeda mraza! Pu picka vam materina sebicna zaboravljacka! Sta ste zapeli oko jebenog djeda mraza! Dabogda crko! Kapitalisticka tvorevina, usrani atavizam, arhaizam sta ja znam sta je! Fakat se zamarate glupim stvarima! Dabogda nas sve zbombala jebena amerika i tjerala nas da se tucemo oko nekog starca sa bijelom bradom kojeg su izmislili da bi narodu zamazala oci! A oko te religije u vrticima!? Jebo ga svak zar to postoji? I to pogotovu u vrticima nekakvim! Pa tu se upisuju djeca koja zele itd! Ti kazes ja cu da mi ovo ucis dijete i tako ti ga uce! Koji jebeni kurac? Pa ni u osnovnoj nisam morao na vjeronauku ako nisam htio. Koji jebeni kurac? Cime se to mi zavaravamo? Cime nam to mazu oci? Halo nevini ljudi ginu a citav svjet drka kurac!? Hajd citav svijet al zar i mi? Koji jebeni kurac! Ne znam sta da kazem bas je jadno ovo sve! Ma gonite se svi u sto picki materina! I nabijem ja ovaj grad na dvjesto kuraca kad svaka druga osoba nosi palestinku a pet ljudi zaboli kurac zbog palestine!
Ginuli su ljudi i ovdje na stotine tisuca, pa nitko mrdnuo nije niti su stali u kakvu solidarnost i sveopcu zalost, stoga ne znam sta ocekujes od ljudi da naprave u vezi 'tudjih' primjera u tom slucaju..
Preozbiljno si ovo shvatio, a fulao poantu.. ovo se tice
naseg drustva, i postavljena je iskljucivo kao takva, i simptomaticno je jednog veceg problema, iako naravno samo po sebi nije neki ultimativni problem kao sto su neki ovdje samu temu shvatili pa postavili neke 'vece sveopce probleme', koji, opet kazem, nemaju veze sa ovim.. to sto se palestini dogadja, i drugdje u svijetu, se dogadjalo i ovdje pa, kao sto rekoh, nitko nista, stoga, neka, hvala, na globalnoj skali, ionako nije poanta u komercijalizaciji ili amerikanizaciji, nego obicnom priustavanju malo veselja toj djeci,
nasoj djeci, koja su nesvjesna apsolutno svega sto si ti gore naveo, pa taman na taj jedan amerikanizirani ili komercijalizirani, ili kako ga vec da hoces nazvati, ali i ocekivani i lijep humanitarni nacin.. kao..