nekrodemon wrote:
eee moj ti. nema vama smire dok ne napravite jos jedan rat. ja da mogu sve bi vas izbacio, protjerao, dok ne skontate koga boli kurac odakle si ili ko ti djed bio, ti zivis tu, ti si bosanac ili hercegovac nema ti druge. ne svidja ti se-siroka ti hrvatska.
Kako ti ne kontas.. pa ljudi su upravo ginuli za takvo jedno odredjenje, tvoji djedovi, ocevi, braca, da smiju biti ono sto jesu i to jasno i glasno bez straha reci konacno, da bi ti danas to sve jednostavno odbacio, jer ti/vam/nam tako danas odgovara/ne odgovara, i opet ispocetka krenuo po istoj retorici kao srbi u jugi, npr..
Kako ti ne kuzis da je upravo to sto gore propagiras fasizam jer se kosi sa temeljnim povijesnim pravima ljudi na samoodredjenje i samosvijest i da si samim time veci nacionalist i ne znam sta vec ne nego brojni drugi koje time etiketiras kontajuci to iskljucivo negativno predstaviti (zanemarujuci socioloske utjecaje svega toga)..
Eto ti bi protjerao, tsk tsk.. brate ako se TEBI ne svidja, TI seli, ovo je moja drzava, ja sam ovdje rodjen, nista meni iznad Hercegovine moje nije, ali nitko i nista meni nece diktirati sta da ja budem, kako da se ponasam, i zasto.. nikad.. to ovaj narod, ni bilo koji drugi, trpjeti nikad nece, niti ima razloga jer bi samim time izgubio svoj visestoljetni identitet, a za sta..

ni za sto.. ti upravo i ne kontas poantu.. mene i ne zanima odakle si, i sta si, apsolutno mi nebitno, imam rodbine i prijatelja svugdje i svagdje, i ponosan sam na to, mene zanima jedino jesi li covjek koji je u stanju postovati tudje odredjenje bez sranja kakve pises i pojmova koje brkas, i moje apsolutno postovanje i uvazavanje svatko imati moze.. a to i jest bit BiH..
Quote:
a to za dijete, ako se bude rodilo u norveskoj bice norvezanin, iako ga naucim i tradiciji i jeziku nasem, opet ce biti norvezanin.
Hoce, u pravu si, imati ce drzavljanstvo, voditi ce se kao takav.. no hoce li biti etnicki Norvezanin..

ima li u sebi ono sto cini taj narod tim datim narodom ukoliko ga ti naucis vlastitoj tradiciji, obicajima i naslijedju, s inheritnim balkanskim mentalitetom, samo zato sto ima njihove papire..

e da ne bi.. isto k'o i Ibrahimovic.. 'ja lepo i dobro govorim nas i volim najvise narodnjake da slusam.. al ja sam Svedjanin'..