Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 08. 2025. 16:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Tekst himne
PostPosted: 26. 02. 2009. 19:36 

za titina vijeka...30 miliona kredita godisnje - strani kapital...(samo se kamata vracala)
umro 80' - evropa povukla crtu i rekla - gamadi dugujete 2.5 milijardi samo kamate...
dakle - to sto je tito radio je imalo cijenu - koju cu placati i ja i moja djeca nekad - jer mi cemo vazda biti zemlja u tranziciji...evrope nikad necemo vidjeti (abd - ko ce kilu banana placati 5-6 KM??)

@ acronian...bolje bit posteno govno - nego ljubiguza bilo koje vrste...toliko o tome i tome slicnom

elem, opet ovo nije tema da se seremo jedni po drugima - koliko primjetih ima dosta uber alles stavova

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 20:09 
Moderator

Joj vidi ih rodla majka, "sve se zna" :lol: Acronian je tako sočno u pravu.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 21:46 

_MisericorD_ wrote:
@ acronian...bolje bit posteno govno - nego ljubiguza bilo koje vrste...toliko o tome i tome slicnom

da ti samo znas kako je nama pola danasnje evrope ljubilo guzove tada... kad su madjari, rumuni i sl. na nasim pijacama prodavali sve za 10 din. za "chrvenu" si mogo dobit i guzice od njih :razz: .
vjerujte, ja vam ovo govorim na osnovu onoga kako je bilo - niko nije morao biti clan partije niti se lizati s komicima da bi bolje prosao. kod mene u prorodici niko nije bio u partiji. cak mi je djed bio SS-ovac u II Svjetskom (silom prilika :) ) , pa ni njemu ni meni nije falila dlaka s glave.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 21:49 
Moderator

e ako si imalo na djeda, onda si ljudina :D

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 21:50 

nekrodemon wrote:
e ako si imalo na djeda, onda si ljudina :D

slika i prilika, jedina razlika izmedju nas sto sam ja ziv, on nije :razz:

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:06 

_MisericorD_ wrote:
za titina vijeka...30 miliona kredita godisnje - strani kapital...(samo se kamata vracala)
umro 80' - evropa povukla crtu i rekla - gamadi dugujete 2.5 milijardi samo kamate...
dakle - to sto je tito radio je imalo cijenu - koju cu placati i ja i moja djeca nekad - jer mi cemo vazda biti zemlja u tranziciji...evrope nikad necemo vidjeti (abd - ko ce kilu banana placati 5-6 KM??)

elem, opet ovo nije tema da se seremo jedni po drugima - koliko primjetih ima dosta uber alles stavova

ima,ima...samo sto ovaj nedzad hoce diktaturu opet i ako nije po njegovom onda je fasizam.
ma zaduzio nas,stari moj,kao niko nas je zaduzio...
ovaj decko je ateista.hajd dobro.u redu.neko je vjernik i patriota i taj isti zivi za buducnost sebe,svog naroda i za potomstvo.taj sistem mom narodu nije garantovao buducnost.tacno je islo ka tamo da sve bude srpsko,na kraju krajeva zasto su nasi isli na referendum!?kazem sad,jebem ja ovu drzavu,ali to ne znaci da moram voljeti komunisticki sistem.poserem se i na jedan i na drugi.

to sto ljubiguza sere za hodze...haha...pa te iste hodze i popovi su radili u njegovoj slavnoj udbi...samo danas lazu i zaglupljuju ionako glup narod.tako da ja nekro,miseri i slicni ne vjerujemo hodzama,nismo toliko glupi.

Uglavnom,poserem se ja njemu na UDBU i marsala i masonsku lozu!!!

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:09 

Hedon wrote:
Acronian wrote:
Juga bila peta vojna sila u svijetu, najniza stopa kriminala u evropi, skoro bez nezaposlenih, sa pasosem si mogao gdje hoces a moglo se, imalo se para, zivjelo se extra.

Bez uvrede ikome, od ovog se polazi i ovo apsolutno stoji. Bez ovoga smo danas robovi, zatocenici, osudjeni na propast. Jbg tako je kako je!

Jebo danasnji i identitet i nacionalni ponos kad zivimo ko misevi, treba se okanit kojekakvih iluzija i drzat sranje realno!

ma nemozes to govoriti.i ja zivim u kapitalizmu,na ledjima osjetim koliko je tesko zaraditi marku...zajebano je...ali ne zelim da odbacujem vrijednosti iz hiljadugodisnje tradicije koje je neko htio unistiti!!!!

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:14 

ma ja

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:14 

jah...

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:28 

Bogomilian wrote:
_MisericorD_ wrote:

ima,ima...samo sto ovaj nedzad hoce diktaturu opet i ako nije po njegovom onda je fasizam.
ma zaduzio nas,stari moj,kao niko nas je zaduzio...
ovaj decko je ateista.hajd dobro.u redu.neko je vjernik i patriota i taj isti zivi za buducnost sebe,svog naroda i za potomstvo.taj sistem mom narodu nije garantovao buducnost.tacno je islo ka tamo da sve bude srpsko,na kraju krajeva zasto su nasi isli na referendum!?kazem sad,jebem ja ovu drzavu,ali to ne znaci da moram voljeti komunisticki sistem.poserem se i na jedan i na drugi.

to sto ljubiguza sere za hodze...haha...pa te iste hodze i popovi su radili u njegovoj slavnoj udbi...samo danas lazu i zaglupljuju ionako glup narod.tako da ja nekro,miseri i slicni ne vjerujemo hodzama,nismo toliko glupi.

Uglavnom,poserem se ja njemu na UDBU i marsala i masonsku lozu!!!

hehe... veze s vezom... kakav si ti tupan :lol:

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:35 
sramoti dzaba ove legende na avataru

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:43 
Moderator

jah lako je reci da je neko tupan i ostaviti neki glup komentar, niko postene da progovori i ako vec misli suprotno objasni covjeku svoj stav...

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 23:52 

nekrodemon wrote:
jah lako je reci da je neko tupan i ostaviti neki glup komentar, niko postene da progovori i ako vec misli suprotno objasni covjeku svoj stav...

Pa kad lupeta. u Jugoslaviji su sve masonske loze bile zabranjene :) Momak je jebena zrtva i instrument 8)

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 00:06 
Moderator

heh pa znam i ja da su bile zabranjene, ali ko ce ga znati, veca je vjerovatnoca da su bile nego da nisu, al jebaji ga dok se ne dokaze...a on jest zrtva kao i svi mi nazalost pa htjeli priznati ili ne.

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 00:10 

Nadji onaj sajt masonske loze u BiH pa pogledaj gdje su bili kad je bio onaj sistem. Pa i i Izrael je bio proglasen teroristickom drzavom od strane Jugoslavije. Sta mislis kako smo se tako brzo raspali ? :razz:

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 00:48 

što je bilo, bilo je. sad valja tjerat jovo nanovo, il kako već...

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 08:37 

ja iz prve ruke znam da SI MORAO biti - fur tito und die partie -
tacnije - osoba koja je dozivjela tesku sudbinu apoliticnosti u ta doba... (a nema razloga da mi laze) - mozda je samo 1 od milion...al cisto sumnjam

bilo kako bilo, sve nesto kontam da u biti nema loseg pol. ubjedjenja - samo je kiks u nacinu na koji se ista interpretiraju...

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 10:56 
Moderator

Nisi MORAO biti u partiji. U Partiji si morao biti ukoliko si želio napredovati na društvenim i poslovnim ljestvicama tj. biti prvi među jednakima. Ljudi su krili ( pouzdano znam) krunice i tespihe ko zmija noge jer bi u protivnom ostali bez funkcije i bili izopćeni iz Partije.

Partija, s druge strane, nije bila politička stranka današnjih pojmova nego skup socijalista u socijalističkom državnom režimu. Partija je bila država i ako nisi volio Partiju, nisi volio ni državu ni državnika što je bilo fatalno.

Jedan, odavno pokojnik, završio je u zatvoru jer je javno opsovao Jovanku Broz.

Komunizam, kao potpuno bezklasno društvo u ex yu nikad nije ni zaživio, bila je to jedna prelazna faza socijalizma, i imala je elemente ugnjetavanja, posebno za političke prijestupnike. Ali to je bio jedini način da se mi, kao zadnja bagra, ne poubijamo. Kao što će i biti desetak godina poslije Titove smrti.(Prvi nacionalistički ispadi u Srbiji počinju već 1987.)

Tito je zadnjih godina svog života živio kao car i diktator i sin naroda i bla bla, i vjerovatno je znao da će se Srbi, Hrvati i Muslimani i Albanci uskoro početi ubijati, ali nije mogao ništa učiniti jer je bio MRTAV.

Čudno je jedino da je socijalizam u Yu umro s jednim čovjekom, dok nacionalizam npr, sa smrću Slobodana Miloševića ili Alije Izetbegovića nije. Očito je onda šta je Balkancima u krvi.

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 10:59 

Da ne bih ponavljala sve ovo što je već rečeno, ja bih samo da kažem da se apsolutno slažem s Acronianom i Hedonom.
A što se same himne tiče, prekosutra bih je trebala pjevati, ali koliko god se trudila da nešto osjetim, u meni nema nikakvih emocija - tekst bezveze, sklepan, izvještačen, sve nešto na silu, a da ne ulazim dublje u problematiku i analizu kakva nam je država i gdje sve ovo ide... Ne znam, koliko god se trudila da budem pozitivna meni je sve ovo nekako... pomalo gorko, otužno i LAŽNO.
Žao mi je što većina nije osjetila makar malo bivše Juge :mrgreen: Ali svjesna sam da mnogi imaju svoju sliku o bivšoj nam državi. Meni je ostala u najljepšem sjećanju, a sjećam se toliko toga. O politici nisam znala ništa, bila sam dijete, ali još osjećam slatkoću onog života, sreću mojih roditelja i komšija, živo se sjećam naših druženja i totalne neopterećenosti nečijom nacijom ili vjerom. I bila sam ponosna i na državu i na himnu, i dan danas me trnci prođu kad je negdje čujem. Dobro su nas zajebali i zavadili.
Bilo je časno živjeti sa Titom! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 18:31 

Evo da kazem jos par rijeci. Moja zadnja generacija je polagala pionirsku zakletvu 1989. S obzirom da sam do rata uspio zavrsiti 4 razreda u osmogodisnjoj skoli pa moze se rec u relativno ruralnoj sredini, moja skola se zvala Braca Ribar. Kako su se navodile stvari u pionirskoj zakletvi zaista smo mnoge stavke i ispunjavali u potpunosti, bili tolerantni, pomagali jedni drugima, cestitali praznike jedni drugima (ove vjerske) i posjecivali jedni druge, imali djeda mraza koji je bio najveca radost za svako dijete. U tom periodu ucitelji nas nisu tjerali na plac nego nas izvodili pred tablu da pjevamo, da se iskazujemo u stavrima koje volimo. Ja do rata tj polovine rata nisam znao za pojam Srbin Hrvat Musliman... Znao sam samo za pojam Jugoslaven...U takvoj sredini u kakvoj sam zivio imali smo specijalne casove, kupljenje otpadaka i naucili smo da iste bacamo u kante za smece, sadnje drveca, pravljenje cvijetnjaka, uljepsavanje sredine...Roditelji su se nakon zavrsene skole zaposljavali u velikim firmama bez stela, dobivali stanove, gradili vikendice, bez problema se putovalo, sigurnost zagarantovana, toliko manifestacija, kulturnih desavanja, znate vjerovatno za predratni Dom mladih i koji su bandovi iznikli iz istih. Ne bih vise da navodim jer apsolutno nisam poznavao te neke negativne karakteristike i politiku kao i mnogi drugi normalni gradjani cija je glavna preokupacija bila zivot, rad, stvaranje, privredjivanje. Ljudi su dobivali unaprijedjenja, nagrade, zahvalnice ukoliko su se pokazivali kao kvalitetni radnici. Krenite samo vozom do Ploca po pogledajte te silne probusene tunele i izgradjeni zeljeznicki sistem saobracaja kao jednog od najatraktivnijih prevoznih sredstava tog perioda, toliko dobrovoljnih radnih akcija, gdje su se ljudi druzili upoznavali, radili, gradili sve s pjesmom...Eto samo da navedem neke pozitivne stvari iz te vase diktature...

Jednostavno ne razumijem kada neko pomene taj sistem, odmah nastoji da izvuce samo one negativne karakteristike i prosipa svoj neki novopeceni ponos kurac palac. Ne znam kome je to bila ugrozena sloboda kad kazu diktatura. Svi su imali mogucnost, slobodu i pravo na vjeroispovijest. Nacionalna pripadnost mozda i nije bila najbolje regulisana ali koga je briga. Od toga su patili samo kompleksasi i drkadzije.

Politicki gledano

Arinoe wrote:
Komunizam, kao potpuno bezklasno društvo u ex yu nikad nije ni zaživio, bila je to jedna prelazna faza socijalizma, i imala je elemente ugnjetavanja, posebno za političke prijestupnike. Ali to je bio jedini način da se mi, kao zadnja bagra, ne poubijamo. Kao što će i biti desetak godina poslije Titove smrti.(Prvi nacionalistički ispadi u Srbiji počinju već 1987.)

Čudno je jedino da je socijalizam u Yu umro s jednim čovjekom, dok nacionalizam npr, sa smrću Slobodana Miloševića ili Alije Izetbegovića nije. Očito je onda šta je Balkancima u krvi.

Elma fino navela...

Evo uporedimo danasnju situaciju i sve zivotne segmente i skontajte u kakvom drustvu zivimo. Rat je sve preokrenuo. Podjimo od socioloskih pojmova horizontalne i vertikalne pokretljivosti koja je u najvecoj mjeri unistila ono kljucno narocito u vecim gradovima, pojam gradjanin. Svaki dan na televiziji i u novinama moram da gledam Reisa, Tihica, Dodika i ostale drkadzije. Imam s pasos s kojim jedva u HR odem i ponekad imam i srece da me ne trkeljaju i provociraju, omalovazavaju na granici kao firauna samo zato sto sam Bosanec... I da se onda ponosim nekom smjesnom himnom, drzavom a tako i zastavom, koja je takodje izmisljena i nametnuta. Samo mi je zao ovih malo jadnih i nemocnih dobrih ljudi!

U ovoj zemlji nece nikada biti prosperiteta zbog kljucnog problema (sasvim nepotrebnog) NACIONALIZMA!

Stvari su takve kakve jesu i nece se nabolje ni promjeniti a zbog dominacije istog tolerancije nece nikad ni biti, poznavajuci mentalitet 90% ljudi...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]