Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 07. 2025. 13:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Oi Front
PostPosted: 28. 05. 2009. 07:49 

ono kad avdić u vjuu priča je sva poanta, kao dođe on negdje u neku selendru svirat, na gigu 10 običnih malograđana i 10 pankera, on misli ajd nek je tih pankera, bar če imat za koga svirati, penje se na binu, če gevaru na majici preljepljuje selotejpom, pankeri se s zgažnjem kupe van i avdić svira za malograđanštinu koja ga sluša, plješče, i s kojom na kraju valjd i ronda na šanku.
i tko je sad tu panker?:)
poanta? nema istine.

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2009. 21:51 

ejs!? i koji su sad anarhisti u toj prici?

Profile  

PostPosted: 30. 05. 2009. 02:14 

djeco!!! wrote:
ejs!? i koji su sad anarhisti u toj prici?

valjda ti danasnji anarho pankeri koji su otisli sa svirke hehehehehe :D:D

no ajd ko jebe to...oi front je tema..a ne ostali anarhistii i eanarhisti i kvazipankeri i bla bla.....samo OI FRONT!!!!! koji nazalost nee nastupati 5.6. zbog problema s klubom...svirka odgodjena do daljnjeg....pa vidjecemo....bude nesto....makar s probe neki klip uradim ;)

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 01:34 

ma jebes vise bilo koju ideologiju isrkeno, lijevo i desno vise nije ni bitno... jest to da mi se liberalizam u bilo kojem obliku vazda vise svidjao od totalitalrne, desnicarske odnosno konzervativne ideologije, al jebes covjeka koji se drzi politike ko pijan plota. mislim, liberalizam sam po sebi, il kako ga ja shvartam, podraztumijeva mislkjewne svojom gtlavom, a ne morati biti na silu PC samo zato sto to vecina raje oko tebe, ili kako se vec kaze 'istomisljenika', fura jedan fazon iu ti ako se iole ne slazes sa tim, ispadas fasista, nacista, islamofob, anti-cionista ili ne znam ni ja sta vec... hocu da kazem da je glupo, bar po meni ( ne mora znaciti da sam u pravu, sam kazem svoje misljenje ), kada u npr. u Tuzli, gradu u kojem zivim, nema ni deset skinheadsa, od kojih su 90%, ako ne i svi, neobrazovanma dersita koja nemaju veze sa zivotom, a ja da se borim protiv njih jer oni seru protiv onih deset crnaca koji su sae nasdli ovdje u gradu. mislim, ljudi, get a life, prezivili smo nacizam/fasizam, prozivili komunizam/socijalizam, al to je proslost u kojoj vecini nas tad nije bila ni u planu.... dosta vie tih teorija zavjere ( kolko god ja gotivio zeitgeist, michael mooorea ili david ickea, mi obicni ljudi smo obi9cnio posmatreaci koji samo pasiovno gledamo na to, i nista ne mopzemo poduzeti jer je proslo takvo vrijeme, ako ga je ikad i bilo ), pokusajmo iskoristiti zivot kao pojeinci koliko god to mozemo, ako ne uspojemo, boze moj, bar smo pokusali. prvo pocistimo u svom dvoristu pa idemo dalje. nabijem na kurac bilo koje ideale, te su ljudske izdrkotine i dovele do podjela, a samim time i do rata...

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 01:46 

p.s. izivnjavam se na gramatickim greskama, al jaranu bvio rodjendan, pa.... :mrgreen:
p.p.s. - takodjer bi se izvinuo djevojci ckoja je pokrenula temu, jer je u prethodnom postu naglasila da ne zeli nista o politici u ovoj temi, al jbg bilo je jace od mene, uvijek kad sam pijan jednostavno moram srati :D
p.p.p.s. - sto se tice zastava i obiljezja, ne vidim u cemu je problem ( ocito sam se zajebavao kada sam kukca uporedio sa fasistima zbog sahovnice ) ako neko gotivi obiljezja svog naroda... sahovnica, ljiljani i slicni znakovi nikada nisu bili sdimboli mrznje, a ako neko ima suprotno misljenje, folio bih da mi iznese konkretan dokaz. drugpo je to, sto su se ti znakovi klosistili kao oruzje s kojim se moglo mentalno utjecati na ovaj retardirani balkanski narod.
za kraj, navodim pjesmu mopzda najboljeg hardkor benda koji je harao u mom gradu, Ludila... na prvi pogled ovaj text nema veze sa ovom temom, al ko shvata shvata, ko ne, ko ga jebe...

ja sviram stvari od dva minuta
ja sviram stvari na 48 obrtaja
jer one nisu dosadne
jer one nisu usrane

hardcore all destroy x2

svi sviraju narodnjake
svi sviraju uspavanke
nije me briga sto ih vole
nije me briga sto sam dole

hardcore all destroy x2

jebem ja one što me ne vole
fino mi je bez njih, makar bio i dole
za one što vole brze
i za one što nas mrze

hardcore all destroy x2

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 12:14 

tanka je linija izmedju patriotizma i nacionalizma....a jos tanja izmedju dvije krajnosti koje se sijeku u jednoj tacki.....no kad smo kod hard kora ima ona jedna

sedim i razmisljam ko sam sta sam gde sam :D:D mogli bi mnogi ovdje da sjednu malo i razmisle...ja jesam:)

back to oi front :D:D

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 13:28 

e to gogi za ludilo, al onda če ti neko uletit sa spikom ma đe ludilo hc, ludilo metal...nema istine, to je poanta, ak sam ja glup ili fašist što mi ne smeta šahovniva ili 4s više svaka čast, bitno je da je neki balo kojem starci recimo plačaju fax (btw i sam bijah takav otprilike) i koji je kao zabrijio na @ totalno iskren i prav.
eto.

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 15:34 

dobar je gogi. mada liberalizam je ideologija kapitalizma, zasniva se na svetosti privatnog vlasnistva i profita, vise si mislio na libertarijanizam, al ok, previse politike :) zeitgaist i sl ja ne podnosim, bjezim dalje kad neko pocne ozbiljno o tom, odurne sekte koje mame ljude na foru antiglobalizma i jeftine new age "duhovnosti", pa svako ziv zna da svijetom upravlja krupni kapital, what the fuck. nisam bas ni ljubitelj previse gradjanskih opcija, nevladinih udruga i sl, ideologija srednje klase koje je kod nas sve manje, da znam odgovor na to sve - neznam.

neg gera, slusas i ti oi!, onaj jedan album od Provokacije il punk's not dead, gdjes veci oi, hehe. sam ga ne dozivljas tako, tak i treba, dobra mjuza je dobra mjuza, Oi Polloi i rana Nula, anarcho oija kolko os. et malo i pravog zvuka oija i kod nas, ska mi je posto isto studentska parti hipijana, uglavnom, mali mata je jednim djelom i otiso u zg sto ovdje u pozegi nema s kim oi brijat, mi stare metal punk trash prdonje jedini nest pokusavamo, hehe, valjd je naletio na ovu ekipu, hehe.

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 18:32 

to je to, zato i kazem jebo i lijevo i desno. sad, sto se tice zeitgeista i slicnih, ja to vise gledam kroz neku prizmu zabave, po tom mi je npr. interesantniji michael moore, odnosno puno zabavniji. slazem se dea ti filmovi zapravo ni ne otkrivaju nista potpuno novo, sve se to zna.
ok, ovo je posljednji put da spammam necu vise. uglavnom, da makar nesto kazem vezano za ovu temu, bend je pravo dobar :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 18:47 

jep, tako je, a i pretjerasmo sa offtopicom, sori frau :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2009. 23:11 

hehehe neka ajd nek ste istresli s duse :D:D

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2009. 12:30 

gogi_the_bastard wrote:
ma jebes vise bilo koju ideologiju isrkeno, lijevo i desno vise nije ni bitno... jest to da mi se liberalizam u bilo kojem obliku vazda vise svidjao od totalitalrne, desnicarske odnosno konzervativne ideologije, al jebes covjeka koji se drzi politike ko pijan plota. mislim, liberalizam sam po sebi, il kako ga ja shvartam, podraztumijeva mislkjewne svojom gtlavom, a ne morati biti na silu PC samo zato sto to vecina raje oko tebe, ili kako se vec kaze 'istomisljenika', fura jedan fazon iu ti ako se iole ne slazes sa tim, ispadas fasista, nacista, islamofob, anti-cionista ili ne znam ni ja sta vec... hocu da kazem da je glupo, bar po meni ( ne mora znaciti da sam u pravu, sam kazem svoje misljenje ), kada u npr. u Tuzli, gradu u kojem zivim, nema ni deset skinheadsa, od kojih su 90%, ako ne i svi, neobrazovanma dersita koja nemaju veze sa zivotom, a ja da se borim protiv njih jer oni seru protiv onih deset crnaca koji su sae nasdli ovdje u gradu. mislim, ljudi, get a life, prezivili smo nacizam/fasizam, prozivili komunizam/socijalizam, al to je proslost u kojoj vecini nas tad nije bila ni u planu.... dosta vie tih teorija zavjere ( kolko god ja gotivio zeitgeist, michael mooorea ili david ickea, mi obicni ljudi smo obi9cnio posmatreaci koji samo pasiovno gledamo na to, i nista ne mopzemo poduzeti jer je proslo takvo vrijeme, ako ga je ikad i bilo ), pokusajmo iskoristiti zivot kao pojeinci koliko god to mozemo, ako ne uspojemo, boze moj, bar smo pokusali. prvo pocistimo u svom dvoristu pa idemo dalje. nabijem na kurac bilo koje ideale, te su ljudske izdrkotine i dovele do podjela, a samim time i do rata...

evo da ti jedan isfurani belk metalac kaze amin na misljenje. o tome sam ja vama anarhistima trubio kad smo se kacili. sve je to, ljevica, desnica, patriotizam, anarhizam, sve, jedan veliki kurac koji ne rijesava nista za individuu. samo da dodam na tvoj pogled iz tuzlanskog mikrouniverzuma svoje iskustvo, da ni na megaskali, nijedna od tih teorija ne drzi vodu. sve su to kurceve predrasude i instant ubjedjenja. nigdje kljuc. nigdje rjesenje. naravno, kao i ti, naginjem lijevo, ali me taj put toliko razocarao da zaista vise ne vidim poentu.

nazalost socijalizam, bio on nacionalne orijentacije (desnica), ili globalne (lijevica), je opet, neostvariva iluzija. ogavni izmisljeni individualizam kapitalizma koji ljude spaja putem proizvoda je puno jace ljepilo nego ijedno od pomenutih. kako god okrenes, coek je donji. drustvo je neman. pogotovo kad se institucionalizira. zato se ja licno pisam na to sve kolektivno. sve je to ista pizdarija. ideal kao proizvod. proizvod kao kredo. da se nebi slucajno zabrinuti elementi u toru osjecali kompletno iskljuceni. naravno, manipulisani simbolima i arhetipima, vecina onih koji "vjeruju u nesto" se kace za razno-razne gluposti. meni to sve smrdi na suptilni mentalni teror. na nepotrebne elemente bez kojih sam puno sretniji.

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2009. 12:51 

gogi_the_bastard wrote:
p.p.p.s. - sto se tice zastava i obiljezja, ne vidim u cemu je problem ( ocito sam se zajebavao kada sam kukca uporedio sa fasistima zbog sahovnice ) ako neko gotivi obiljezja svog naroda... sahovnica, ljiljani i slicni znakovi nikada nisu bili sdimboli mrznje, a ako neko ima suprotno misljenje, folio bih da mi iznese konkretan dokaz. drugpo je to, sto su se ti znakovi klosistili kao oruzje s kojim se moglo mentalno utjecati na ovaj retardirani balkanski narod.
za kraj, navodim pjesmu mopzda najboljeg hardkor benda koji je harao u mom gradu, Ludila... na prvi pogled ovaj text nema veze sa ovom temom, al ko shvata shvata, ko ne, ko ga jebe...

ja sviram stvari od dva minuta
ja sviram stvari na 48 obrtaja
jer one nisu dosadne
jer one nisu usrane

hardcore all destroy x2

svi sviraju narodnjake
svi sviraju uspavanke
nije me briga sto ih vole
nije me briga sto sam dole

hardcore all destroy x2

jebem ja one što me ne vole
fino mi je bez njih, makar bio i dole
za one što vole brze
i za one što nas mrze

hardcore all destroy x2

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Uvjek sam vjerovao da su Bosanci "zdrava nacija". Tojest, ne da smo ikako bolji od drugih, nego jednostavno da smo dovoljno svoji da ne budemo lako podvodljivi. Da se ne prodajemo za sibice. I taj tekst koji si naveo to prekrasno sumira.

Problem sa simbolima je jednostavan. Pogledaj svastiku. Simbol koji je svima nama duboko u korjenima i krvi. Arhetip vjecno ukaljan mrznjom koji je postojao stoljecima da bi ga neko izmanipulisao i pretvorio u negativ. Isto tako i ljiljan, sahovnica, ili krst sa ocilima... na kraju, jesmo li bogatiji sa njima, ili siromasniji? Jesu li isti teret, ili jos gore, jesu li isti proizvod, marketing... Sami po sebi ne znace nista. Zato mi se gadi upotreba istih. Kao i pentagrama, obrnutih krstova, koja je razlika izmedju istih i korporacijskih logotipa? Nikakva. Svi su tu samo da bude nekakvu emociju i "identifikaciju". Drustvena manipulacija. Kurcev zapad. Do groba.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 00:30 

to je to. kriza identiteta, nebitno da li nacionalna, vjerska ili cak da se tako izrazim 'muzicka' dovodi neminovno do komplexa kod ljudi koji nemaju svoja Ja, i samim time se pokusavaju utopiti u masovno stado, jer znaju da ce tu uvijek postojati vec mogucnosti da se okrivi 'druga ovca, a ne ja'. i bas zato je hardkor, punk, metal iliti uopste rock'n'roll muzika izgubila svoj smisao,kredibilitet i spontanost zato sto vise nema ideje, nego se sve svelo na obicni copy-paste,l iliti ga 'moram pisati textove o cemu pisu i ostali',. ili 'moram se oblaciti kao i drugi, il nisam dio scene'. naravno, to sto nema poente svega toga, to je ,sto nema vise opasnosti u rock muzici, ramisljanja svojom glavom, to je najmanje bitno. po meni, na danasnjoj sceni fali jedan gg allin da batinama i govnima rastjera sve ove majmune i da napravi malo reda u nasem mentalitetu. :D

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 01:01 

usraste curi temu SKROZ!!! otvorite temu za ova naprdjivanja jbvas, a ne skoro svaka tema u punk podforumu ima rasprave tipa ovoga i slicna naprdjivanja. Nisam materijal da se mijesam nit me ista pomenuto zanima ali fkt ste zaista...

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 01:19 

ixxxa wrote:
gnjev deleta ce stici onog ko bude stavio post nevezan za temu.

e jebiga, sad sam moro sebe citirat da bi vidjeli sta sam napiso, jer ni moj post nije imao veze s bendom. et' sta uradiste bezze.

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 02:04 

ixxxa wrote:
ixxxa wrote:
gnjev deleta ce stici onog ko bude stavio post nevezan za temu.

e jebiga, sad sam moro sebe citirat da bi vidjeli sta sam napiso, jer ni moj post nije imao veze s bendom. et' sta uradiste bezze.

HVALA!!!!!

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 10:48 

Usrasmo temu kao da je tema ploca a mi zvecarke u studiju....ajte ba skulirajte niko ne gleda ovaj kurcev forum, osim ako neki od vas ne printaju pa urame teme koje pokrenu...

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 11:39 

neka ba, furam se na autoritet :lol:

Profile  

PostPosted: 04. 06. 2009. 12:54 

haha taj tvoj na displej fotki lici na profesora historije iz dobrinjske gimnazije :D:D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]