Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 09. 2025. 11:15

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 111 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: "Muzičko stanje" u manjim bh. gradovima
PostPosted: 29. 12. 2009. 19:03 
nikad nisam shvatao te likove sto pljuju pu turbacu i osjecaju se ugrozeno zbog istog...jebo vas bog nemojte trosit vrijeme na nesto sto ne volite,e

PostPosted: 29. 12. 2009. 21:47 

Arinoe wrote:
Lebowski wrote:
Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Nije tačno.

Ima boljih koncerata, ima više bendova, velik je grad (šire područje Beograda broji milion i pol stanovnika) pa metal svirke samim time okupljaju veći broj fanova...ali nema SVAKO veče. Također, ima bendova i bendića koji kurcu ne valjaju, itd...

Sarajevo i Beograd (a i Zagreb) ne možeš porediti nikako. U mnogo čemu... tako da uopšte ne vrijedi počinjati.

slažem se da ne vrijedi porediti, ali sam to naveo kao primjer u vezi turbo-folka (koji je nastao i cvjeta tamo)... vjeruj mi, bio sam tamo duže vrijeme, i to što nema svako veče se koriguje kada nastupe 2 grupe zajedno :D hehe, bit je bio da kažem kako kod nas ne dođu ljudi i kada ima nešto, pa pogotovo zato što je to nešto urijetko, a na kraju dolazimo do poente da svirke (konkretno u sarajevu) su došle na neki balans sa posjetama, tako da se nemamo šta žaliti ako ih nema koliko to neki od nas žele.

pozz

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 21:48 

SODOM wrote:
nikad nisam shvatao te likove sto pljuju pu turbacu i osjecaju se ugrozeno zbog istog...jebo vas bog nemojte trosit vrijeme na nesto sto ne volite,e

ha-ja, kakav narod takva vlast, muzika, kultura, umjetnost itd. :D

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 21:59 

Lebowski wrote:
U Maglaju (grad u Bosni i Hercegovini :D) je poprilično ista situacija kao i u ostalim gradovima. Trenutno svira jedan bend koji ima probu jednom sedmično od 2 sata :S u jednom nazovi omladinskom klubu (koji je, usput rečeno, trenutno na godišnjem od mjesec dana). Kriza je žešća ako si bilo šta drugo osim mainstream "meraklije". Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi. Da ne postoji tf ko da bi oni slušali Amon Amarth (oni bi ga izmislili :D). Postoji jedan festival zvani "Studentsko ljeto" na kome se pjevaju folkovi i popovi i to je proširena verzija svega što se dešava. U posljednjih 10-ak godina imali smo 2 "koncerta" koje smo, naravno, sami organizovali. Tu smo zvali komšijske bendove (Zavidovići, Žepče, bilo je i iz Gračanice) alkoholizirali se, a neki su čak i svirali.

Štaš, tako je, turobno vrijeme pa hajd. Nema kafića koji ne pušta folk, no uglavnom su svi tzv. pop-rock, ako čuješ metallicu recimo, poslušaj bolje, sigurno ti se učinilo. Ova grupa što trenutno svira, su djeca oko 95' godišta, sviraju neki rock i tako. Prije njih je bila grupa u kojoj sam ja vukao, ali interes je 0. Svirali smo na zadnjem spratu zgrade i orio je čitav grad ali NIKADA niko nije došao da nas makar vidi kako sviramo, a kamoli da pokuša nešto sam svirati.

Jedno veliko razočarenje mi je bilo kad sam došao studirati u Sarajevo, jer vidim da frankly ni ovdje situacija nije onakva kakvu sam zamišljao. Na metal svirke dođe 40 ljudi (tipa na Agonize-u u AG-u prije neki dan) i to pola iz drugih gradova. Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Eto toliko od Maglaja do Beograda :D

ja ne znam da je neki band iz Zavidovića svirao kod vas. Malik,jesil to ti ?

Profile  

PostPosted: 29. 12. 2009. 22:17 

Striker wrote:
shaban wrote:
U Žvinicama nema ništa...osim babaaaje, naravno...

hahahaah

pa ja...zadnja svirka (za koju ja znam) u Zivinicama gdje su svirali ljudi svoje autorske pjesme je bila 2007-e, kad su svirali Punkart, Marginalac MArgarin, Sado Mazo i Rapa Nui :D
a ima ovih repera, koji su nako dobri, al realno nije zahtjevna muzika ko metal il hardkor...

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 00:36 

Mostar !!uh ovdje je kriticno bilo!Ima ibre,naramak bendova koji rade obrade rokerije stare i to se fura...metal im je bio pantera metalika -vecini...sad eto pokrecu se metal bendovi jbg, ima onaj KRYPT ...Forensic Clinic koji sviraju fino, pa Bilok koji svira cudnu muziku,al uglavnom ide pod core i tako to...bilo je prije nekakvih benedova; Majcina motorka kao i MONOLIT koji i dan danas postoji,al u Kanadi :)...sace se cut i za nove thrashere(2 benda su upitanju) koji jos nemaju ime,al imaju pjesme!!!Daj dinko kakav zafrkan naziv al da ima Weed u sebi...ima i nekakav black metal ,nemam pojma staj ono...unikatni su sto jest jest:)
Phasmatismortis...valjda su skoro nastali ..stali

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 00:46 
Likvidator...eto ti ime za te tresere...nema ga niko

PostPosted: 30. 12. 2009. 00:49 

TO jare!!!

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:07 

dinko wrote:
Lebowski wrote:
U Maglaju (grad u Bosni i Hercegovini :D) je poprilično ista situacija kao i u ostalim gradovima. Trenutno svira jedan bend koji ima probu jednom sedmično od 2 sata :S u jednom nazovi omladinskom klubu (koji je, usput rečeno, trenutno na godišnjem od mjesec dana). Kriza je žešća ako si bilo šta drugo osim mainstream "meraklije". Glupo je žaliti se na turbo-folk jer nije do te muzike, nego do ljudi. Da ne postoji tf ko da bi oni slušali Amon Amarth (oni bi ga izmislili :D). Postoji jedan festival zvani "Studentsko ljeto" na kome se pjevaju folkovi i popovi i to je proširena verzija svega što se dešava. U posljednjih 10-ak godina imali smo 2 "koncerta" koje smo, naravno, sami organizovali. Tu smo zvali komšijske bendove (Zavidovići, Žepče, bilo je i iz Gračanice) alkoholizirali se, a neki su čak i svirali.

Štaš, tako je, turobno vrijeme pa hajd. Nema kafića koji ne pušta folk, no uglavnom su svi tzv. pop-rock, ako čuješ metallicu recimo, poslušaj bolje, sigurno ti se učinilo. Ova grupa što trenutno svira, su djeca oko 95' godišta, sviraju neki rock i tako. Prije njih je bila grupa u kojoj sam ja vukao, ali interes je 0. Svirali smo na zadnjem spratu zgrade i orio je čitav grad ali NIKADA niko nije došao da nas makar vidi kako sviramo, a kamoli da pokuša nešto sam svirati.

Jedno veliko razočarenje mi je bilo kad sam došao studirati u Sarajevo, jer vidim da frankly ni ovdje situacija nije onakva kakvu sam zamišljao. Na metal svirke dođe 40 ljudi (tipa na Agonize-u u AG-u prije neki dan) i to pola iz drugih gradova. Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Eto toliko od Maglaja do Beograda :D

ja ne znam da je neki band iz Zavidovića svirao kod vas. Malik,jesil to ti ?

jock, nije Malik. Mislio sam na Proces al oni su iz Žepča :) bili su SIN iz Tuzle i Wrath (tada se tako zvao sada ne znam)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:25 

Lebowski wrote:
Arinoe wrote:
Lebowski wrote:
Bio sam u Beogradu i dosta samo da kažem da tamo SVAKO veče ima barem jedna metal svirka (od thrasha do death, speed, technicala, ima svega) i što je najvažnije ne svira svako, neki oni koji to znaju raditi.

Nije tačno.

Ima boljih koncerata, ima više bendova, velik je grad (šire područje Beograda broji milion i pol stanovnika) pa metal svirke samim time okupljaju veći broj fanova...ali nema SVAKO veče. Također, ima bendova i bendića koji kurcu ne valjaju, itd...

Sarajevo i Beograd (a i Zagreb) ne možeš porediti nikako. U mnogo čemu... tako da uopšte ne vrijedi počinjati.

slažem se da ne vrijedi porediti, ali sam to naveo kao primjer u vezi turbo-folka (koji je nastao i cvjeta tamo)... vjeruj mi, bio sam tamo duže vrijeme, i to što nema svako veče se koriguje kada nastupe 2 grupe zajedno :D hehe, bit je bio da kažem kako kod nas ne dođu ljudi i kada ima nešto, pa pogotovo zato što je to nešto urijetko, a na kraju dolazimo do poente da svirke (konkretno u sarajevu) su došle na neki balans sa posjetama, tako da se nemamo šta žaliti ako ih nema koliko to neki od nas žele.

pozz

Odakle ti to da cvjeta tamo.. po mom iskustvu daleko vise im je izvozni materijal u ove samoproklamirane nazovi ''ne-balkanske'' metropole tipa Zagreb u kojima zaista isti vlada i cvjeta.. Beograd, u vrijeme sto ga ja upoznah, toga ima manje nego doticni, nego lijepo to puno vise plasira ostalima..
Mislim, svejedno mi s obzirom da me se ne tice, al nekako mi ne stoji to..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:27 
Archangel wrote:
[ nego lijepo to puno vise plasira ostalima..

to je to

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:40 

Archangel wrote:

Odakle ti to da cvjeta tamo.. po mom iskustvu daleko vise im je izvozni materijal u ove samoproklamirane nazovi ''ne-balkanske'' metropole tipa Zagreb u kojima zaista isti vlada i cvjeta.. Beograd, u vrijeme sto ga ja upoznah, toga ima manje nego doticni, nego lijepo to puno vise plasira ostalima..

Ne znam šta tačno predstavlja tvoje iskustvo, moje je nešto više od mjesec dana, za vrijeme čega sam bio na 15-ak jako dobrih svirki pretežno domaćih bendova.... ovo za plasiranje mi nije jasno, ne znam na šta aludiraš

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:41 

No, tema je "Muzičko stanje" u manjim bh. gradovima so.. moja greška

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 01:54 

Lebowski wrote:
Archangel wrote:

Ne znam šta tačno predstavlja tvoje iskustvo, moje je nešto više od mjesec dana, za vrijeme čega sam bio na 15-ak jako dobrih svirki pretežno domaćih bendova.... ovo za plasiranje mi nije jasno, ne znam na šta aludiraš

Limitirano iskustvo od dva zasebna boravka od tjedan dana.. s obzirom da ne znam nikoga kao ni samu scenu, svodilo se na obicno upoznavanje s gradom i sl., ''obicnih'' kafica, lokala.. uopce ne vlada neki turbo-folk u razini u kojoj vlada Zagrebom, npr.. nije da ga nema, ali to cisto usporedih sa nekim drugim metropolama koje se dice svojevrsnim europeizmom i manjkom balkana iako ga u najvecoj mjeri imaju.. pod plasiranje mislim na pakiranje tog gotovog turbo-folk proizvoda i plasiranje na trziste BiH, Hrvatske, i sl., dok toga u Beogradskim kaficima u takvom sundu bas i nema.. vise ga ''pakiraju'' i ''salju'' drugima, to je bila poanta..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 02:03 

Archangel wrote:
Lebowski wrote:
Archangel wrote:

Limitirano iskustvo od dva zasebna boravka od tjedan dana.. s obzirom da ne znam nikoga kao ni samu scenu, svodilo se na obicno upoznavanje s gradom i sl., ''obicnih'' kafica, lokala.. uopce ne vlada neki turbo-folk u razini u kojoj vlada Zagrebom, npr.. nije da ga nema, ali to cisto usporedih sa nekim drugim metropolama koje se dice svojevrsnim europeizmom i manjkom balkana iako ga u najvecoj mjeri imaju.. pod plasiranje mislim na pakiranje tog gotovog turbo-folk proizvoda i plasiranje na trziste BiH, Hrvatske, i sl., dok toga u Beogradskim kaficima u takvom sundu bas i nema.. vise ga ''pakiraju'' i ''salju'' drugima, to je bila poanta..

sad smo se baš zapetljali :) ja sam govorio o rock, metal svirkama a ti o folku :)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 02:11 

Pa boldao sam ti dio o turbo-folku ccc.. :p svjestan sam da imaju metal scenu.. :)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 02:35 

meni ovaj jedan jaran,koji hoce da sviram sa njim,kaze: U turbo-folku ti je para , a para ti je nova lupam-death metal distorzija i gitara!!!neka turbo folka,nek ljudi imaju o cemu raspravljat...

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2009. 02:41 

e_salkic wrote:
meni ovaj jedan jaran,koji hoce da sviram sa njim,kaze: U turbo-folku ti je para , a para ti je nova lupam-death metal distorzija i gitara!!!neka turbo folka,nek ljudi imaju o cemu raspravljat...

pa i jeste tako...ko zamjera vlasnicima diskoteka, "pjevačima" i "pjevačicama" nek siluju narod....dobro je nietzsche rekao ko pada, treba ga gurnuti još dublje :D

Profile  

PostPosted: 03. 01. 2010. 12:29 

Muzicko stanje u mom gradu CAZIN = SHIT

Turbo-folkeri na svakoj ćoši , sve kafici tipa Ceca , Brena bla bla , vecinom koncerti narodnjaka mile , zeljko seratori neki , znaju ovi nashi klubovi da puknu neki tehno party , 2 puta u godini mozda , odes tamo a ono DJ mixa narodnjake mislim se ....... sve vas u usta pogana
Ima nekih bandova koji pokusavaju nesto postici npr. Mohatra imate ih na my space-u , pogledajte jer necete sekunde zaliti , imaju svoje pjesme , tu je i De De Putra sviraju nesto tipa Zoster i tako to , uglavnom odite na my space ( pjesma Majmun - provokacija politicarima :D ) ,tu je i Disengegament tako nekako xD u njemu svira Prod ja mislim sa foruma , sviraju nesto Godsmack tipa , nadje se i Metallice , uglavnom nakolonjeni nekom underground zvuku koji slusaju , eh ima band koji sam ja osnovao ali trenutno ne sviram tamo ( za ime nisam tacno siguran mijenjalo se od Oralne Hijene , Hrmež - to su dlake oko supka , Soul , Nihility i cini mi se da je sad Delirium Tremens xD ) , tu vam pjeva lik sa foruma aDo , imaju dvije gitare , bass , i bubnjeve svira Morrison sa foruma , sad kad ode na faks trebam ga zamijeniti , svira se za sad neki hard rock ali vecini su uzor thrash/ metal bandovi tipa Slayer , metallica - ne volim ih jebem im sve xD eto to je to

Uglavnom sve se svodi na te bandove , ima tu josh bandova necu lagati ali to su bandovi koju u svom nazivu sadrze imena tipa Hari , Besko i josh jedan tako , sviraju vecinom Divlje jagode , Dugme , Corbe nekakve xD takvih bandova ima dosta ali na njiih vecinom niko ne obraca paznju vec samo kad treba sta slaviti pa se pozovu za ove wanna be rockere i tako to , takvih bandova je mnogo

uglavnom scena u Cazinu je nikakva , slabo se koncerata ima , ako ih i ima to je nesto malo , jbg malen grad a i vecinom SAD folkerski kako je invazija pocela :S , reci cu vam samo hrvati dolaze u cazin u te klubove narodnjacke , shvatate kako je to uzelo maha :S

Pozdrav vas razocarani istomisljenjik xD

Profile  

PostPosted: 03. 01. 2010. 13:13 
oralne hijene je bezze, znas i sam zbog cega tj.zbog koje serije...a delirium tremens brisi jer ima bendova s tim imenom...

Post new topic Reply to topic  [ 111 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]