Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 09:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 142 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: Bugojno, napad vehabija, novi zivot u BiH?
PostPosted: 30. 06. 2010. 17:06 

Quote:

Kakve veze ja imam sa tim? Argument ti je sofizmat i ima za cilj neko moraliziranje o prirodi dobra i zla u nekoj opet zapadnjackoj strukturi vrijednosti. Ne vidim kakve veze ista od toga ima sa onim sto sam rekao.

Ma to ja samo izrazavam sumnju u tvoje pridrzavanje moralnog nihilizma koji propovjedas :razz:
Drugim rijecima, ne vjerujem ti. Ne vjerujem da bi ukrao pare nekoj starici na ulici, ili nekoga ubio iz ekonomskog interesa, cak i da mozes proci nekaznjeno. Inace smatram da je takvo ponasanje za svaku osudu.

Ja licno nikad nisam upoznao nekoga na osnovu cijeg bi ponasanja mogao zakljuciti da je u potpunosti odbacio "univerzalni" moral (barem u vidu zlatnog pravila). Srecom.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:22 

Nisam ja moralni nihilista. Samo ih znam jako puno. I velika vecina ih je na puno visim i jacim pozicijama. Neznam sa kakvim si se ti ljudima susretao, ali svjet je daleko od diznilenda.

Jel zaista neophodno da upoznas recimo jednog Zeljka Raznjatovica recimo? Kad cemo se vec koristiti sofizmatima da ljude utjerujemo u laz onda je otvorena sezona lova...

Nameless wrote:
Ah, tako gledano stoji...
Ipak je bolje imat nešto, koliko-toliko, i ne pitat se, nego ne pitat se i još uz to biti na samom samcatom rubu egzistencije.

A sta to uopste znaci "imati"? Budimo realni ba, sve su to ciste kule od karata, vjetar puhne i imas kurac. To bi bar ljudima u BiH trebalo biti jasno.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:27 

Oho, ovo nije naivno uopste... Snima se situacija sa obezbjedjenjem...

http://www.vijesti.ba/hot-news/15055-Ve ... jedor.html
Quote:
BANJALUKA - Pripadnici radikalnog islamskog pokreta vehabija u BiH prate kretanje predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, upozorili su nadležne u RS obavještajne agencije iz regiona.Prema operativnom izvještaju od 26. decembra 2009. godine, u koji je Srna imala uvid, petorica vehabija, jedan civil bez brade i jedna žena pokrivenog lica u tradicionalnoj islamskoj odjeći tog su dana nadzirali i snimali dolazak Dodika u Prijedor gdje se održavao stranački skup SNSD-a.

U izvještaju se precizira da su osobe izvršile snimanje dolaska kolone vozila sa premijerom, raspored pratnje i ulazak Dodika u objekat. Petorica vehabija bila su raspoređena na parkingu iza hotela Prijedor gdje se održavao skup i na svim prilazima do objekta, dok je viši muškarac u smeđem odijelu i bez brade snimao kamerom, a kasnije mu se pridružila i opisana muslimanka.

Quote:
Ova vehabijska grupa koju su registrovale obavještajne službe koristila je kombi transporter registarskih oznaka 423-Ј-164 zelene boje, vlasništovo Fahrudina Selimovića.

Prema operativnim saznanjima, ova vehabijska grupa koristi i kombi sa registracijom T37Ј761 čiji je vlasnik Ibrahim Mišić, a kreće se na prostoru Tomašice u naselju Sasne opštine Sanski Most u Federaciji BiH, kao i na relaciji Zenica- Prijedor- Tomašica -Bihać.

Taj Prijedor je fascinantan, vrvi od nacista a okolina od Vehabija. Kud se ne istrijebe medjusobno, eh, eh...

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:31 

Ionako su isti kurac, al to ljudi ne kontaju.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:32 

Suti, pusti ih da se medjusobno izjedu ;)

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:35 

E'o jedan umjetnicki o moralu...

http://www.dailymotion.com/video/x17pb5_seul-contre-tous-morale-justice

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:40 
Moderator

stari serator wrote:
Nameless wrote:
Ah, tako gledano stoji...
Ipak je bolje imat nešto, koliko-toliko, i ne pitat se, nego ne pitat se i još uz to biti na samom samcatom rubu egzistencije.

A sta to uopste znaci "imati"? Budimo realni ba, sve su to ciste kule od karata, vjetar puhne i imas kurac. To bi bar ljudima u BiH trebalo biti jasno.

Imaš popit, pojest, pojebat, imaš par maraka u džepu za drinu i dvolu, bar jednom sedmično i kutiju kurtona uzet, nekad bogami i za taksija do kuće, svaki dan piješ kafe s ekipom po gradu, imaš fin i topao stan/kuću, frižider nije prazan, imaš kompjuter i internet, kablovsku tv, sređen stan, stari/stara/oboje ti voze kakva-takva auta, imaš otić u godinu dana na more, dat para za koncert, majicu, kuracneki...
E sad, nekome je normalno sve ovo, nama ovdje je TO luksuz. Onda skontaj kako je onom jadniku što prima 120 maraka penzije, a režije same mu 150 maraka. i nije to nikakva krajnost, ovo je sad malo iskarikirano, al skonto si šta ti želim reć

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:52 

Kontam ja tebe al ne kontas ti mene jarane nikako. Ja ti malo pokusavam neke ideje objasnit a ti to malo plebejanski sve shvatas.

Nemas ti ba jarane nista.

Te pare u dzepu...sta su one? Papir. Drzavna obveznica. Instrumentalni dug. Kojim se drzava obavezuje da taj prljavi tariguz ima neku vrijednost. Ti si malo premlad ili mozda nisi bio ni rodjen da se sjetis kako su se nule dodavale na novcanice prekonoci u bivsoj drzavi.

Taj fin topao stan, to mogu proglasiti drzavnom imovinom kad im kurcu cejf. Mogu ti ga uzet, otet, srusit i bez rata. Ako je taj stan u Istocnom Jeruzalimu nemoze nikad bit tvoj jer bog to neda.

Otkad je ono sto jebes imovina? Osim ako ne mislis na ruku to je bas tvoje istina.

Opet ti kazem to su kapitalisticki, zapadnjacki pojmovi imovine koji su apsolutno tu radi njih a ne tebe ili nas.

Ovo je njihov svjet, mi samo u njemu zivimo.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 17:55 

as_the_sun_sets wrote:
Suti, pusti ih da se medjusobno izjedu ;)

tesko, odlike takih su inace da raznose neke bjednike/mrave, da biju neke cigancice do smrti, i jedni i drugi imaju na kraju krajeva istog neprijatelja, bar na papiru...

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 18:01 
Moderator

Ne pričam ja tebi o tome, nego o luksuzu kao takvom i situaciji ovdje.
To da imamo a nemamo svi dobro znamo.

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 20:37 

Quote:
Nisam ja moralni nihilista. Samo ih znam jako puno. I velika vecina ih je na puno visim i jacim pozicijama. Neznam sa kakvim si se ti ljudima susretao, ali svjet je daleko od diznilenda.

Jel zaista neophodno da upoznas recimo jednog Zeljka Raznjatovica recimo? Kad cemo se vec koristiti sofizmatima da ljude utjerujemo u laz onda je otvorena sezona lova...

Izgleda da se bas ne razumijemo. Haj ja cu jos jednom, od pocetka pokusati da objasnim sta sam htio reci.

Cijela prica je krenula mojom replikom da se vrijednost covjeka ne treba mjeriti novcem(koji placa drzavi, koji posjeduje itd.). Ja uopste ne sporim da je novac pokretna sila svjetske politike, i da se se zbog toga na svijetu desavaju strasna sranja. Nemam nikakvih iluzija. Njihov svijet, mi u njemu samo zivimo.

Ipak, to ne znaci da se i sami moramo ponasati kao da je novac mjerilo svega, a pogotovo ljudi. Zeljko Raznjatovic bi onda bio hvale vrijedan. Ili razni ruski naftni tajkuni, sponzori ratova u Iraku, eksploatatori latinske Amerike i slicno. Zar iko u to vjeruje?

Ja odbijam ideju vrijednovanja ljudi novcem. Gadi mi se, i zalim jer je tako ucestala (pogotovo kod zena :? ). Srecom, svi sami biramo prijatelje, pa je obicno moguce naci ljude koji gaje slicne vrijednosti. Uvjeren sam da vecini ljudi sa kojima se druzim novac nije primarni cilj u zivotu, i to me cini opustenijim 8)

Pa zar nije tako? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 21:02 

Stargazer wrote:
Quote:

Izgleda da se bas ne razumijemo. Haj ja cu jos jednom, od pocetka pokusati da objasnim sta sam htio reci.

Cijela prica je krenula mojom replikom da se vrijednost covjeka ne treba mjeriti novcem(koji placa drzavi, koji posjeduje itd.). Ja uopste ne sporim da je novac pokretna sila svjetske politike, i da se se zbog toga na svijetu desavaju strasna sranja. Nemam nikakvih iluzija. Njihov svijet, mi u njemu samo zivimo.

Jest tako , slazem se . Najgore zlo svijeta su pare , pare i pohlepa su uzrok svemu , svim sranjima koja je covjek izmislio . Trudim se naci sebi prijatelje kojima novac nije vazan , i koji ne gledaju ko ima nove patike , majice i ostale kurce a ko ne . Nekih sam se rjesio kojima je novac sve u zivotu a neki ce tek doci na svoj red , oholi gadovi ......

Ipak, to ne znaci da se i sami moramo ponasati kao da je novac mjerilo svega, a pogotovo ljudi. Zeljko Raznjatovic bi onda bio hvale vrijedan. Ili razni ruski naftni tajkuni, sponzori ratova u Iraku, eksploatatori latinske Amerike i slicno. Zar iko u to vjeruje?

Ja odbijam ideju vrijednovanja ljudi novcem. Gadi mi se, i zalim jer je tako ucestala (pogotovo kod zena :? ). Srecom, svi sami biramo prijatelje, pa je obicno moguce naci ljude koji gaje slicne vrijednosti. Uvjeren sam da vecini ljudi sa kojima se druzim novac nije primarni cilj u zivotu, i to me cini opustenijim 8)

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 21:13 

Jest, to je ona logika, hajmo suknut sugovorniku, bez da se upustimo u bilo kakvu raspravu ;-)

Nisi bas potrefio, al' drago mi je sto si se ipak potrudio :razz:

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 21:49 

Tek sad vidim kolko ovo sto sam maloprije napisao zvuci gay :lol:

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 21:56 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

još mu i namigno hehehe

vidi se da živiš na zapdu, obuzela te seks revolucija, nema priče, odma akcija :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 30. 06. 2010. 23:49 

shitpifter wrote:

još mu i namigno hehehe

vidi se da živiš na zapdu, obuzela te seks revolucija, nema priče, odma akcija :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2010. 00:35 

Stargazer wrote:

Ne kontas ti mene od pocetka. Koga bre, realno, boli kurac za moja, tvoja, osjecanja i misljenja. To je sustina onoga o cemu trubim vec dvije stranice. Izgleda da se slazemo. Problem je u tome da ljudi nekad ne vide realno rasudjivanje i misle da se radi o nekom licnom ubjedjenju. Budimo ba malo iskreni sebi. Istina boli znam. Nisam ni ja o takvim stvarima razmisljao dok me nije teski crnjak puk'o i onda malo bolje poslozio ono sto sam vec znao i prije al me je bolila neka stvar za neke Induse koji su u nekakvom Bopalu zaginuli prije dvaespet godina il sta ja znam.

Nadasve i sam vidis da je u postmodernom drustvu bilo kakvo ispoljavanje takvih humanistickih/antimaterijalistickih poriva GEJ. Znaci perverzija i to ona kukavicka, mekana. Nije li to samo po sebi dobar odraz stadija sociopatije?

Ja licno pare prezirem. Jedini razlog sto mi je iole stalo do nekih suma novaca je zelja da radim ono sto ja hocu i da usput prezivim neko vrijeme, idealno u sto vecem stanju autonomije, sto znaci STO DALJE OD SVIH VIDOVA SRANJA. Negdje na brdu sa vjetrenjacom i geotermalnim grijanjem. Ne zato sto sam ekolog, dabogda svi pocrkali, nego da nemoram ni po benzin. Da ne moram da se jebem sa sefovima i nekim repetitivnim mucenjem za neke seronje koji ionako imaju vise para nego pameti ili ciji ciljevi su mi u najmanju ruku gnusni (90% radnih mjesta su takva, osim ako ne radis u obrazovanju, humanitari il nekoj nevladinoj organizaciji ali i tu ima djubra i lopovluka svakavog), i da imam alat za svoje zajebancije (do toga barem nije toliko tesko doci ako si preman zrtvovat godinu/dvije).

Za te osobe suprotnog pola kojim je do novaca stalo, serem se na njih i ne zelim ih u svojoj blizini nikako. Nek idu i nek same zarade, kao kurve il kao doktori nauka svejedno meni, meni faktor nece bit nikad (uostalom cak ima ona jedna sto je blog vodila pa knjigu napisala...zene, al dobro ja priznajem da patim od blage misoginije, uz zescu mizantropiju). Svakako sam ubjedjen da su Raznjatovici, Gertleri, pola onih Ruskih razbijaca guzili, popili, i zajebavali se des puta jace nego sto cemo ti il ja i svi ti ljudi oko nas ikad. Meni nije krivo, nisam zavidan, nebi njihov suplji zivot i strah da ce mi kad tad neko vratit tamte za kukuriku nizasta. Samo sto za razliku od njih ja moram da se jebem i sa ovim malim majmunima, sitnim piranicama kojih je BH leglo.

Poenta je da moja teza o relativnoj vrijednosti ljudskog zivota stoji. Samo pogledaj kako se reaguje na jednog mrtvog zapadnjaka i na jednog mrtvog coeka iz treceg svjeta. U biti to je najapolitickije i agnosticno po pitanju genetike i ubjedjenja/vjerovanja moguce. Dakle jedno PK razlaganje, a vjerujem i da je uvelike na mjestu. Zastrasujuce je koliko ljudi pati od kognitivne dizonance, i to zdravih, sposobnih, obrazovanih.

I samo da ti kazem, ti ljudi oko tebe, il oko mene, sve je to kao sto rekoh prije fukara. Nisu miskini, al jesu fukare. Uvjek ce biti podredjeni hirovima, a bogami i zajebima mocnika. Koje sve odlikuju; bezobrazluk, nonsalantnost, umisljenost, osiljenost. Takvi uspjevaju u kapitalizmu i liberalnoj demokraciji, prosto cvatu. Genijalci sa dobrim idejama i altruistickim ubjedjenjima, prije ili kasnije im se stane u kraj. Mozda neki od nas nemaju cjenu, al uvjek postoji ucjena.

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2010. 10:03 

Hajmo ljudi, IZBORI, IZBORI, jos malo pa nestalo....

Kako li samo u nasoj drzavi najveca sranja krenu tri-cetiri mjeseca pred izbore, pa to je nevjerovatno. Odjednom mediji puni vehabija, cetnika i ustasa... i to se castimo bas ovim nazivima. "Ako ne pobjedi nasa stranka na izborima, narode moj, najebali ste, jer ce vas ________(umetnuti pogrdni naziv druga dva naroda) zaklati, sunetiti na zivo, silovati vam zene, ukrasti 'senicu i ku'ruz, pokrstiti/poislamiti". "Oni nas SPIJUNIRAJU (jos se valjam od smijeha onom "izvjestaju" sigurnosne Dodine sluzbe), ovi nam postavljaju auto bombe, oni hoce otcjepljenje, a oni najgori mlako pivo".

De ba iscoolirajte vise, jebali vas i Hare i Dodo i TIhi i Bake i Radon i one silne podfrakcije HDZ-a i Nasa stranka i Njihova stranka i svi ini kurci-palci! I vehabije narocito... pa ja sam ih vise vidio kao turist u petodnevnom boravku u sred Londona, Brisela i slicnih "kosmopolitskih" metropola nego za svo vrijeme od rata na ovamo u BiH. Eto trebam se brinuti zbog sacice od 1000 ljudi, od kojih svakako 700 zivi u nakom izoliranom selu na kraju horizonta. Jasta cu...

U ovoj drzavi treba uvesti pravilo da su izbori svakih 25 godina. Taman da i ovi sto kradu malo razgode i razmisljaju dugorocno. A i da sitna raja poput nas malo dahne dusom od tih silnih parola i okrenemo se sebi i svojoj sudbini. Pa da bude kao u normalnim zemljama... "koliko radis, toliko ces i imati".

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2010. 10:47 

Quote:
Svakako sam ubjedjen da su Raznjatovici, Gertleri, pola onih Ruskih razbijaca guzili, popili, i zajebavali se des puta jace nego sto cemo ti il ja i svi ti ljudi oko nas ikad. Meni nije krivo, nisam zavidan, nebi njihov suplji zivot i strah da ce mi kad tad neko vratit tamte za kukuriku nizasta. Samo sto za razliku od njih ja moram da se jebem i sa ovim malim majmunima, sitnim piranicama kojih je BH leglo.
...
I samo da ti kazem, ti ljudi oko tebe, il oko mene, sve je to kao sto rekoh prije fukara. Nisu miskini, al jesu fukare. Uvjek ce biti podredjeni hirovima, a bogami i zajebima mocnika. Koje sve odlikuju; bezobrazluk, nonsalantnost, umisljenost, osiljenost. Takvi uspjevaju u kapitalizmu i liberalnoj demokraciji, prosto cvatu. Genijalci sa dobrim idejama i altruistickim ubjedjenjima, prije ili kasnije im se stane u kraj. Mozda neki od nas nemaju cjenu, al uvjek postoji ucjena.

Ne sumnjam ni ja da su Arkani, ruski tajkuni i slicno zivjeli i zive veoma intenzivno i razvratno. Medjutim, kakav covjek moras biti da bukvalno gazis preko drugih, da radi tebe djeca umiru od gladi, sve radi licnog uzitka, ili sigurnosti? I da imam sansu da krenem tim putem, ne bih to uradio zbog licnih moralnih vrijednosti, za koje sam ubjedjen da ih dijelim sa ogromnom vecina svjetske populacije. Pa da sam 100 puta fukara. Srecom, i kao fukara mogu da zivim slobodan i ugodan zivot, a ponekad mogu i da ujedam kad mi se stane na zulj.

Novac se moze koristiti kao mjerilo necije sposobnosti, ali isto tako i mjerilo pohlepe. U principu me ne odusevljavaju likvi sa puno para - dovoljno je samo zamisliti se na tim kako su do njih mogli doci.

Quote:
Nadasve i sam vidis da je u postmodernom drustvu bilo kakvo ispoljavanje takvih humanistickih/antimaterijalistickih poriva GEJ. Znaci perverzija i to ona kukavicka, mekana. Nije li to samo po sebi dobar odraz stadija sociopatije?

U danasnje vrijeme je posjedovanje i otvoreno pokazivanje bilo kakvih drustvenih vrijednosti postalo gay. Lakse je biti cinican, i svemu nalaziti zamjerke. Ja takav cinizam mrzim. Kad Bono organizuje humanitarni koncert i posalje pare u Afriku to je cool. Oni sto kazu da je sve to dio dobro osmisljenog PR-a sa ciljem prodaje narednog albuma mozda jesu u pravu, ali nemaju pravo ni da se jave dok i sami ne urade nesto slicno.

I ne mislim da je ispoljavanje "humanistickih poriva" patoloska pojava, odnosno perverzija. Mislim da su ti porivi sasvim normalni i prirodni, i moguce ih je pronaci u gotovo svim ljudskim drustvima u zadnjih par hiljada godina. Bolesna su drustva u kojim ovakve ideje nailaze na cinicne reakcije.

Quote:
Ja licno pare prezirem. Jedini razlog sto mi je iole stalo do nekih suma novaca je zelja da radim ono sto ja hocu i da usput prezivim neko vrijeme, idealno u sto vecem stanju autonomije, sto znaci STO DALJE OD SVIH VIDOVA SRANJA. Negdje na brdu sa vjetrenjacom i geotermalnim grijanjem. Ne zato sto sam ekolog, dabogda svi pocrkali, nego da nemoram ni po benzin. Da ne moram da se jebem sa sefovima i nekim repetitivnim mucenjem za neke seronje koji ionako imaju vise para nego pameti ili ciji ciljevi su mi u najmanju ruku gnusni (90% radnih mjesta su takva, osim ako ne radis u obrazovanju, humanitari il nekoj nevladinoj organizaciji ali i tu ima djubra i lopovluka svakavog), i da imam alat za svoje zajebancije (do toga barem nije toliko tesko doci ako si preman zrtvovat godinu/dvije).

Ovdje se uglavnom slazem sa tobom. Cinjenica je da nas drustveno uredjenje podstice da se ponasamo kao male masine za pravljenje para - treba razmisljati kako ce zivot izgledati i za 30 godina, a covjek se u divljim kapitalistickim drustvima moze osloniti jedino na sebe.

Last edited by Stargazer on 01. 07. 2010. 10:53, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 01. 07. 2010. 10:50 

stari serator wrote:
Zastrasujuce je koliko ljudi pati od kognitivne dizonance, i to zdravih, sposobnih, obrazovanih.

najrasprostranjeniji poremećaj u BiH definitivno :)

PROVOKATOR wrote:
Hajmo ljudi, IZBORI, IZBORI, jos malo pa nestalo....

Kako li samo u nasoj drzavi najveca sranja krenu tri-cetiri mjeseca pred izbore, pa to je nevjerovatno. Odjednom mediji puni vehabija, cetnika i ustasa... i to se castimo bas ovim nazivima. "Ako ne pobjedi nasa stranka na izborima, narode moj, najebali ste, jer ce vas ________(umetnuti pogrdni naziv druga dva naroda) zaklati, sunetiti na zivo, silovati vam zene, ukrasti 'senicu i ku'ruz, pokrstiti/poislamiti". "Oni nas SPIJUNIRAJU (jos se valjam od smijeha onom "izvjestaju" sigurnosne Dodine sluzbe), ovi nam postavljaju auto bombe, oni hoce otcjepljenje, a oni najgori mlako pivo".

De ba iscoolirajte vise, jebali vas i Hare i Dodo i TIhi i Bake i Radon i one silne podfrakcije HDZ-a i Nasa stranka i Njihova stranka i svi ini kurci-palci! I vehabije narocito... pa ja sam ih vise vidio kao turist u petodnevnom boravku u sred Londona, Brisela i slicnih "kosmopolitskih" metropola nego za svo vrijeme od rata na ovamo u BiH. Eto trebam se brinuti zbog sacice od 1000 ljudi, od kojih svakako 700 zivi u nakom izoliranom selu na kraju horizonta. Jasta cu...

U ovoj drzavi treba uvesti pravilo da su izbori svakih 25 godina. Taman da i ovi sto kradu malo razgode i razmisljaju dugorocno. A i da sitna raja poput nas malo dahne dusom od tih silnih parola i okrenemo se sebi i svojoj sudbini. Pa da bude kao u normalnim zemljama... "koliko radis, toliko ces i imati".

evo sve fino lijepo reko čovjek :)

@Stargazer - libijac govori kako jeste, ti govoriš kako bi trebalo biti. slažete se da je sada sve u kurcu jer su ljudi govna.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 142 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]