@Punkbeg
Cinjenica je da je Pape nas najbolji igrac svih vremena. Meni je i drag kao osoba i nemam nista protiv njega.
Kao trener nije apsolutno nista pokazao do sada, rumune smo slomili zato sto su oni trenutno u totalnoj krizi, a ne zbog Susicevih poteza i slicnih nebuloza. Jedini pravi ispit je bio protiv francuza i pali smo k'o s kruske. Prijateljske utakmice se ne pikaju previse, pa bih zanemario pobjede protiv Slovacke i Gane ali i poraze od svaba i sveda.
Ciro je bio odlican manipulator & motivator, ali takticki prilicno zastario, da ne kazem zaostao, tako da mi se nikad nisu svidjale njegove 3-5-2 formule sa varijacijama. Raspolagao je sa solidnim igrackim kadrom i to nas je i dovelo do baraza. Da je usla ona nevjerovatna sansa na kraju u Portugalu vjerovatno bi drugi film gledali i sad bi Ciro ni kriv ni duzan mozda imao i kip u Sarajevu. U loptanju cesto puno toga zavisi o jednom jedinom detalju.
Igracki kadar kojim raspolaze Pape je jos bolji, jer su u medjuvremenu mnogi igraci stekli vazna iskustva, minutazu u evropskim kupovima, pobjednicki mentalitet. Sve faktori od ogromnog znacaja, jer sad ne ulazimo u nijednu utakmicu podredjeni. Cinjenica je da istinski i svim silama zele da se plasiraju na neko veliko takmicenje, znaju da to mogu ostvariti i mislim da ovo objasnjava preokret protiv rumuna. Osjetis da si jaci od protivnika na terenu, a gubis. I onda se malo poprica u svlacionici, svi su svjesni da je preokret moguc, podrska publike fantasticna. I bilo je sta je bilo. Pape gledaoc kao i ostala raja na Bilinom Polju.
Koje smo to utakmice gubili na poluvremenu pa preokrenuli, pod Susicevim vodstvom? Ja znam samo za ovu od neki dan, sa Ganom i Slovackom smo bili 1-1 na poluvremenu, cini mi se. A to su prijateljske i kako rekoh, nisu previse relevantne u ocjeni rada jednog selektora, zbog velike doze eksperimentisanja i uigravanja na obje strane. Toliko o znanju znanja.
Posjed lopte je mlohav kurac. Benitez je u svojoj srecom kratkoj avanturi u Interu imao obicaj govoriti: "Istina, izgubli smo, ali smo imali posjed lopte od 60%".

Spominjem cesto Inter zato sto je meni domaca liga i istinski i sa strascu pratim samo ovaj klub i BiH reprezentaciju. Za sve ostalo tu je teletekst.
Ja naravno u potpunosti podrzavam rad Papeta (zato sto je trenutni selektor) i nevjerovatno bih volio da se napokon kvalifikujemo na kakvo prvenstvo, ali ne vidim taj zig koji je Susic stavio na igru nase repke. Uvjeren sam da bi isto, ako ne i bolje napravili i Kodro, Barbarez, Halilhodzic i ostali, da spomenemo kojeg hercegovca.