Addi wrote:
barsa je najsugaviji tim. mesi jest igrac za 10+, ima ih jos, al tim ne moze bit gori.
znam da united ako prodje nema neke sanse u finalu protiv njih, ALI molicu boga/sotonu (da se metalci ne uvrijede

) da vidić bar slomije nogu il kicmu mesiju, nek dobije crveni, nek ode sve u kurac...
jos jedna stvar, da mesija nema u barsi, oni ne bi mogli bolton pobjedit. sto se moze vidjet iz svake tekme. i gdje su sad, ove sezone, oni sto su govorili jebo united, kad jedan igrac, rooney, cini tim i daje golove. evo runija, sa sasvim novim zadatkom, ne daje golove. a evo i uniteda u finalu vjerovatno.
Ja se nadam da ce Giggsa i Rooneya satrat kola kad budu izlazili iz kafane i da ce prvom noge amputirati, a drugom crijeva na usi izaci.
Naravno zajebavam se, a nadam se da si i ti za Messija. Prosto ne mozes ne voljeti tog igraca, svako ko voli fudbal uziva kad ga gleda na terenu. Iako mislim da je Barcelona savrsen habitat za njega, tesko bi se uklopio u nekom drugom prvenstvu, poput italijanskog i engleskog. Bas zato i mislim da nije najbolji igrac svih vremena, npr. Maradona je maltene sam nosio Napoli, Messi nema toliku moc na terenu. Iz ovog razloga se ne slazem s tobom da Barça ne bi mogla meda bez njega. Ljudi su uspostavili svoj sistem igre, razvili ga do savrsenstva i rijetko kad su podredjeni protivniku. I sa nekim drugim vrhunskim igracem umjesto Messija bi osvojili Ligu i dosli do kraja LP-a. Istina je da su iritantni, simuliraju i valjaju se k’o pickice po travi, sudije ih poguraju kad zatreba i ja ih licno ne volim i navijao sam za Real kao sto cu za Manchester u finalu. Ali treba priznati da su prejaki, i to ne zahvaljuci iskljucivo Messiju, vec kolektivu: onaj Pique zna iznijeti loptu k’o slabo koji odbrambeni danas, bekovi uvijek ofanzivno igraju, Puyol slusa death metal

, Xavi i Iniesta su savrseni igraci, kao tim uvijek drze konce igre u svojim rukama i bez suludog pressinga, maksimalnog zalaganja svakog protivnickog igraca i cvrste/grube igre ih je skoro nemoguce pobijediti. Mislim da Manchester ima potencijal da izvede sve navedeno i u jednoj utakmici je sve moguce, tako da ima neke nade za tvoje miljenike.

Ali i bez Messija bi Barcelona bila favorit.