Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 16:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 462 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 23:05 

Tyr wrote:
JEDINA MI JE UTJEHA STO SAM SE U BACKSTAGEU SLIKAO SA AMONOVCIMA.

Backstage? :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 00:24 

Herr Kaufmann wrote:
Tyr wrote:
JEDINA MI JE UTJEHA STO SAM SE U BACKSTAGEU SLIKAO SA AMONOVCIMA.

Backstage? :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa dobro sad. :lol:

Livadastage?
Njivastage?

Kako god hoces. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 00:26 

Iako sam imao akredatciju, mogao si i bez nje uchi kud god te voda odnjela heheh

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 00:31 

Ma znam. Imao sam i ja presicu, al kad sam vidio ono sranje pred kraj odmah sam otisao na plazu.
Vise ni privilegija nije privilegija kad svako moze glumit novinara.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 01:02 

fuuuuuuuuk, hellhammer je znaci bio super organizovan fest u odnosu na ovo, brrrrrrrrrrrrrrr

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 01:03 

Došla sam na MMS tri puta:

Prvi put
Zadnji put
i nikada više!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 01:31 

Bomber+ wrote:
fuuuuuuuuk, hellhammer je znaci bio super organizovan fest u odnosu na ovo, brrrrrrrrrrrrrrr
Pa Hellhammer je nesto najiskrenije sto se ikad desilo kod nas(meni ona sranja u organizaciji uopste nisu smetala),hrvati treba bar da se ugledaju na nase Hellhammerovce :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 01:33 

Sta da se kaze nego TOTALNI KRIMINAL !
Ovaj kretencina Stipe nas je tako zajebo da nema sanse da ne najebe kad ga vidimo negdje. Mada mislim da cemo na to morat u redu da cekamo...
Bolje mu je da se objesi ili da ga neko upuca, mamu mu jebem prevarantsku....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 04:48 

NO COMMENT

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 12:14 
Administrator

Maloprije se probudih nakon 13h spavanja :)
Nazalost MMS je propao, fest je bio totalna katastrofa.
Mogli smo vidjeti Amon Amarth, Noctiferia i jos par demo bendova koji su super odsvirali posebno Amon Amarth koji su rasturili.

Sve u svemu meni je bilo SUPER!!!

Evo jedna slika raje na plazi u iscekivanju pocetka MMS-a.
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 12:24 

hahahhhaha jao slike hahhahaha

ma jest ovo sve propalo i zao mi je i bendova koji su se naguzili bezze dolazivsi i troseci lovu na putne troskove, a i ljudi koji su putovali satima da bi vidjeli "spektakl"
zao mi je i gosp.Stipe... nece mu biti lako ostati vitalan i normalan

sve u svemu, meni bilo pravo dobro... definitivno najbolji vikend zadnjih nekoliko godina

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 12:41 

Zao mi je ljudi koji su prevalili preveliki put nizasto, a najvise mi je zao tri nasa benda koji su ga spusili momacki. Stipe Jurasa mi nije zao nimalo, jer je covjek nesposoban za organizaciju veceg koncerta i nije smio krenuti u nesto za sto nije bio siguran de ce upaliti. Trebao se jadnik drzati organiziranja puteva na Maiden koncerte i to je to. Ovo u sto se upustio je pokopalo njega ali je dosta i nastetilo organizaciji HM koncerata u Hrvatskoj, nazalost.

Ja jos uvijek nemogu da povjerujem kakav je luzer ispao, koja je to neprofesionalnost i nemar. Tuzno, jadno, smijesno! Ako nista ovi koji su bili, cuo sam da su se fino zabavili i napili a cuo sam da su i Amoni ispali ljudi i pol i da su jako dobro odradili nastup (za 0 kuna), iako je bio dosta kratak.

U Zadru je na vidjelo izasao problem broj jedan na Hrvatskoj metal sceni - previse ljudi se uhvatilo posla organiziranja koncerata, promoterstva itd. Kad ce ljudi shvatiti da je organizirati koncert ozbiljan posao i da ga ne smiju raditi nezreli i/ili nesposobni ljudi!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:48 

Pa evo.. mislim prevalili smo debel put (ne kao ono cetvoro Rumuna, al opet). Da sam razocaran, lagao bih da kazem da nisam. Ali opet, fino je bilo. Pili smo, jeli smo, zajebavali se... Drustvo je bilo dobro (i pored ocigledne deprimiranosti nastalom situacijom).

Zahvalan sam sto sam opet vidio Amon, ali bih volio da su bar oni duze svirali, stvarno je bio prekratak nastup. Therion i Soulfly sam vidio u Sloveniji, pa cu ih nekako oplakat ovaj put. Ostali bendovi sto su nastupili (no offense nikome), stvarno ne mogu rec da sam bas uzivao, al eto... Volio bi da su raja iz TZ dobili sansu da otprase koju stvar ...

Po meni, MMS treba da se ugasi. Ima i previse festivala po Evropi da bi ovaj sad privukao neke ozbiljnije mase. Ja cijenim pokusaj koji je ovdje napravljen i cijenim ljude koji riskiraju puno toga da naprave nesto pozitivno. Ipak, za ovako nesto potrebno je vise iskustva, vise sponzora i novaca, i vece interesovanje publike (sto je tesko, s obzirom na obilatost koncerata i festivala u regiji). Zao mi je samo raje iz BiH i dalje na istok kojima je dolazak na MMS stvarno bio luksuz koji se tesko moze priustit. Ali nek smo svi zivi i zdravi, a bice jos koncerata i festivala.

p.s. da belaj bude veci, skoro sve fotke su otisle kvragu tokom nastupa amon-a. Nekako sam na kameri pritisnuo FORMAT :) Nakon toga sam slikao kao lud Amone, ali ne znam kako su ispale... Ovaj ce fest fakat ostat zapamcen kao "the veliki promasaj of 2005"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 14:09 
Moderator

hahahaha, pa dobro je shto nisam ishao, chini se :)

hahahahahhahha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 14:40 

Pojedini se smijeu, pojedini placu, pojedini bi ubili.
Ljudi, nek su se i pare potrosile, al sve u svemu, bolje je i ovo bilo nego da se ostalo kuci za vikend. Barem smo se lijepo druzili jedni sa drugima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 14:47 

Pa, dobro - od tako jadnog grada, u kome je izgleda glavni bend Blind Guardian, nisam ni očekivao ništa bolje nego totalnog kriminala.

U Zadar smo stigli poslije 10 sati i vjerovatno nekih 500 Km puta, nemam baš predstavu koliko je tačno daleko, i ja sam očekivao da će oko 10h ujutro kad smo stigli tonska biti već gotova, međutim, kad sam vidio gdje se to sve održava i kad sam vidio da ni stageovi nisu još bili gotovi, bilo mi je jasno da od toga nema ništa.. čekaj, čekaj, na 50 celzijusa i onda oko šest uđi da bi ti rekli da niko neće svirati - ljudi već počeli demontirati jedini gotov stage (main stage - warrior nije ni bio postavljen, dakle bilo je jasno da su svi ovi demo bendovi već ispušili jer su trebali početi sa svirkom u 11 ujutro a ne u 11 uveče devil-smiley-057.gif ). Actually, ni to nije bilo zvanično.. i onda posle nekih pola sata - sat totalnog beznađa, čuje se bubanj sa main stagea.. i normalno, svi polete unutra. O svirci onih prvih par hrvatskih bendova nemam šta reći.. totalni prosjek, nije ni čudo što je festival propao jer ta zemlja očigledno nema nikakvu scenu, ni publiku niti bilo šta drugo.. (čast Zagrebu, ali ono koncerata što sam vidio u Hrvatskoj van Zagreba je totalni jad).. poslije tih par bendova (Koziak, Downfall, Raising Dream ili kako se već zovu) čekamo Toxicdeath. Odjednom tip koji je cijelo vrijeme na groteskan način "dizao publiku" najavljuje Amon Amarth umjesto Toxicdeatha.. devil_flame.gif Onda je bilo jasno da su i ovi bendovi koji su došli sa strane totalno popušili jer nije bilo šanse da su svirali. Ovi Šveđani su oderali pravo, fakat su premoćni uživo... bang_2.gif bang.gif

Poslije njih smo se isfurali natrag kući jer očigledno da nije imalo svrhe ostajati tu i gledati govno poput Osmog Putnika..

Oda, o Therionu i Rageu ni govora, ja sam Johannsona vidio u tour busu nekad oko 2 popodne i to kako izlazi sa tog "stadiona" obraslog u korov i ide.. pa i logično, ljudi kad su vidjeli gdje su došli, najpametnija stvar koju su mogli uraditi je da odu odatle.

Uglavnom, sve mi je bilo toliko smiješno i jadno.. skupiti jaja da izjebeš Rage, Therion, te bendove koji sviraju toliko godina - pa to može samo neko ko je od početka i planirao da se to tako odigra.. ajd jebi ljude koji su tu sjebani - opljačkali te i ništa.. e tugo jesenja.

Vidio sam Amon Amarth, izuzetno mi je drago, zvuk je tamo bio fenomenalan i onaj stage isto.. ostalo je bilo karina kakvu očigledno i zaslužuju mutavci tamo.. ljudi im otkazuju koncert oni sjede i piju jebote, zna se šta se tada radi.. lom i krš. Pa, ja.. lakše je preko foruma poslije jebati mater.

Nadam se da me put više nikad neće odvesti u to očajno mjesto..

Ima se puno toga još za reći ali ne mogu da pišem, neka me smjehulja opet uhvati od svega ovoga..

Tako se ne ide ni u Zanzibar, a kamo li u EU.

HELLHAMMER i BOSNIAN METAL FEST SU ZA OVO BILI EXIT, A EXIT JE ZA OVO BIO WACKEN!!!!!!!!

Last edited by cotoha on 18. 07. 2005. 14:52, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 14:50 

cotoha wrote:
HELLHAMMER JE ZA OVO BIO EXIT, A EXIT JE ZA OVO BIO WACKEN!!!!!!!!

Totalno u pravu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 15:16 

cotoha wrote:
Pa, dobro - od tako jadnog grada, u kome je izgleda glavni bend Blind Guardian, nisam ni očekivao ništa bolje nego totalnog kriminala.

zasto je Zadar jadan grad...zato sto si vidio nekoliko ljudi sa Blind Guradian majicama za koje neznas ni odakle dolaze? Koji si ti jadnik jebote... mislim divim se tvojim postovima vec duze vremena... kako za ime boga mogu biti tako zatupljeni, ali ti si izgleda toliko isfrustriran zbog zivota i ocito nezadovoljan svim oko sebe da je to tuzno! daj se covjece natrpaj artanima i ugasi tu nervozu! fakat si iritantan sa svojim komentarima!

ili,

Shut up, grow up pa se onda javi!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 17:02 

evo Stipinog objasnjena na cmar-netu:

http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic ... sc&start=0

nidje veze...jadno...nista nisam skonto, niti se isprico...ma treba ga zatuc majke mi!

i evo oficijalne Therionove izjave:

http://main.megatherion.com/kliffoth.html#28

Stipe - ubi se!! Nakon ovoga sto procitate na Therionovom siteu sve ce vam biti jasno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 17:24 

...propast, tuga, jad, ocaj neznam sta bi rekao vise...bog te spavao sam na klupi dva dana da bi na kraju gledao demo bendove za 200 kuna...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 462 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]