Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 14:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Next
Author Message
 Post subject: Re: ...only yours stuff...
PostPosted: 03. 07. 2008. 15:17 

~°~ wrote:
Op, artredis, fine perceptivno/hipotalamuske/zacinjene raciom (tu i tamo) poetske igre...

...samo, oko hijerarhije/poretka u prvoj strofi "Prvog hoda ideje" imam prigovor u smislu ----- 1. misao, 2. slika itd., al' preopsirno sada za objasnjenje zasto, cak i u kontektu suverenog/tvog poetskog izraza i namjere. Fino.

...btw., vezano (za me) izniman dojam misli - "Ali da li postoji prostor u ideji"... Dilema, da, jaka dilema, al' rekla bih ne, ne postoji prostor siri od same ideje u okviru iste, odnosno ona ga cijelog ispuni, a on je, valjda, prostran onoliko koliko ideja vrijedi. S druge strane, one sto vrijede toliko su radikalno iskljucive da, pretpostavljam, ne ostavljaju postora za mijesanje/nekad i istiskivanje potencijalnim poboljsanjem... I da, ne dala Namjera da elementi ikada budu sistemi po ljudskim parametrima trenutne mogucnosti saznajnog... Ikada.

hm, da, da. to je to. slazem se. mislim da bi morao, mozda malo poradit na tome...

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 15:30 

Smiris se i bude bolje. Ha?, mog' bi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 17:38 

:lol:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 18:04 

ne smij se.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 18:11 

neozbiljna sam. a ti si nepristojan. vrijeme je da postaviš svoje pjesme.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 18:39 

dronevil wrote:

pa ti si ta koja se smijes...znaci ti si i nepristojna... a svoje pjesme sam davno postavio, pogledaj malo bolje. nego, kad da ocekujemo tvoja djela?

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 18:47 

bloodflood wrote:
dronevil wrote:

pa ti si ta koja se smijes...znaci ti si i nepristojna... a svoje pjesme sam davno postavio, pogledaj malo bolje. nego, kad da ocekujemo tvoja djela?

aa ping pong, skrećeš pažnju, prebacuješ lopticu na moj teren ne daaam. jes bila je neka, nešto što je trebalo bit smiješno, al magarac bio ko se nasmijao :mrgreen: insistiram... :mrgreen:

nisam vala nikad pisala pjesme. znam da mi je prva i haman jedina bila u prvom osnovne. izvoli:
u proljeće kad visibaba se rodi
i svojim zvončićima zazvoni
oko nje se skupiše djeca
i govoriše
visibabo draga :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 18:59 

dronevil wrote:
bloodflood wrote:
dronevil wrote:

aa ping pong, skrećeš pažnju, prebacuješ lopticu na moj teren ne daaam. jes bila je neka, nešto što je trebalo bit smiješno, al magarac bio ko se nasmijao :mrgreen: insistiram... :mrgreen:

nisam vala nikad pisala pjesme. znam da mi je prva i haman jedina bila u prvom osnovne. izvoli:
u proljeće kad visibaba se rodi
i svojim zvončićima zazvoni
oko nje se skupiše djeca
i govoriše
visibabo draga :mrgreen:

inzistiras na cemu? :)

btw, nemoguce da si u 1. osnovne pisala ovakva remek-djela. cisto sumnjam da si tad koristila aoriste...(il' sta je ovo vec...).

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 19:01 

em izvlačiš najbolje iz mene ovdje em mi laskaš, prestani! :mrgreen: ma jesam koristila, al nisam znala kako se to zove i šta je, nekako mi je prirodno nadolazilo...

insistiram da nam postaviš svoje pjesme, koje su ozbiljne, paćeničke i crne. znamo da ih imaš :o :D

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 19:06 

dronevil wrote:
em izvlačiš najbolje iz mene ovdje em mi laskaš, prestani! :mrgreen: ma jesam koristila, al nisam znala kako se to zove i šta je, nekako mi je prirodno nadolazilo...

ne lazi! to si sad prepisala sa google-a :lol:

dronevil wrote:
insistiram da nam postaviš svoje pjesme, koje su ozbiljne, paćeničke i crne. znamo da ih imaš :o :D

svijet jos nije dorastao tome... bilo bi to samo uzaludno gubljenje vremena, jer nitko jos nije, mentalno sazrio za tako nesto. jednostavno su, ispred svog vremena... :lol:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 19:09 

neću više da te forsiram, ti si jednostavno nezreo, sramiš se svoje suštine :D :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 19:11 

dronevil wrote:
neću više da te forsiram, ti si jednostavno nezreo, sramiš se svoje suštine :D :mrgreen:

uh... haj kad ti skontas sta si rekla, onda mi pojasni... :D

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 19:14 

Jebem li vam Sunce žeženo :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 20:01 
Moderator

~°~ wrote:
Op, artredis, fine perceptivno/hipotalamuske/zacinjene raciom (tu i tamo) poetske igre...

...samo, oko hijerarhije/poretka u prvoj strofi "Prvog hoda ideje" imam prigovor u smislu ----- 1. misao, 2. slika itd., al' preopsirno sada za objasnjenje zasto, cak i u kontektu suverenog/tvog poetskog izraza i namjere. Fino.

...btw., vezano (za me) izniman dojam misli - "Ali da li postoji prostor u ideji"... Dilema, da, jaka dilema, al' rekla bih ne, ne postoji prostor siri od same ideje u okviru iste, odnosno ona ga cijelog ispuni, a on je, valjda, prostran onoliko koliko ideja vrijedi. S druge strane, one sto vrijede toliko su radikalno iskljucive da, pretpostavljam, ne ostavljaju postora za mijesanje/nekad i istiskivanje potencijalnim poboljsanjem... I da, ne dala Namjera da elementi ikada budu sistemi po ljudskim parametrima trenutne mogucnosti saznajnog... Ikada.

Ova je poema paradigma ono šta smo prije pričali o vizuelizaciji. Naprosto je sve slika, ali slika je manja od ideje, hijerarhija ne može postojati u empriji jer se ideja doživljava kroz sliku. Ova pjesma je pokušala da prikaže nešto što je makar korak dalje. Svaka strofa je slika za sebe, svaki prvi i zadnji line su njeni ekstremiteti. Svaka slika preko strofa je kretanje, jer je ideja kretanje - svaki zadnji line izražava stav sa emocijom, svaki je faca sa drugačijom grimasom, pjesma sama govori zbog čega.

Zvuk je uništenje jer je neuhvatljivo kretanje - koje prevazilazi naše nepostojane u prostoru ideje - mi gledamo kroz fizičke oči fizički sputani da pratimo ogromnu nit koja se kreće, samo je maštom na tren zaustaviti možemo - i to je patnja, i to je bol, mi smo zaista mala i krhka bića - jer čeznemo. Čeznemo za onim stvorenim prije nas i što će uvijek biti iznad nas, čeznemo jer smo statični, čeznemo što smo fizički. Potpuna sloboda je iluzija - to je tvoja, to je moja slika - naša aspiracija koju samo mislimo da dokučujemo, ali znamo i ti i ja kako se ona dokučuje, to je bol i neopisiv osjećaj u jednom. To je iskustvo koje nam nakon buđenja predstavlja prostor na koji reflektiramo pitanjem: Da li smo tamo bili ili tek treba da budemo.

Poema je jednostavna koliko ju je teško shvatiti - jer je slika za sebe a svaka se teško probavlja, jer smo ljudi. Nama je dato, ljudi stvorili nisu ništa, ljudima je dato, ko god ne vjeruje u to neka se pokuša na prostor prenijeti i ideju staviti između očiju na mjesto duše kao njen gospodar. To ljudi ne mogu. Elementi su sistemi - nužni jer su okviri, nekome i okovi. Elementi trebaju da budu sistemi i to Sistemi, dat će Namjera putu koji bi smo pošli kamenje i trnje po kojima bi smo kročili, sve to da bismo vidjeli kako nam dijamant između očiju sija. Katarza je besprostorje, katarza je sekund iza nas. Znam i ja da je osjećaj postojan ne dok vjetar puše, već kada stane i sljedeći se momenat preliva, sljedeći se momenat osjeća. Ali, šta je sa tim osjećajem koji traje dok vjetar puše? Ne trebam ovdje reći ništa više.

Ceco, postojanju prostora u ideji se sama ideja podsmijeva ali ne znamo šta sa tim misli, prva strofa nije hijerarhija, prva strofa je slijed manifestacije ideje kao svega što joj prethodi, a prethodi joj ono i prije početka poeme. Prostor kao prostor gledamo iz perspektive stajača, spavača, očima punim tuge, bijesa i trzavim osjećajima smiraja. Kada se počnemo kretati prostor ćemo početi doživljavati drugačije. Ljudski parametri trenutne mogućnosti saznajnog su potok. Ideja je istinski ocean. Slika je protok, ja slijedim slike...i ne zajebajem se sa idejom:

O ljudi stameni, gledate u nebo i mislite da su vam noge krila
Koja vas već nose u tačku koje gledate
A oslobodili se niste
Okova

Vlastite vam snage mučne
Vlastito vam tijelo zatvor
Baš je teško biti i ne smijati se
ÄŒovjek

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 20:29 

Hmmmmm, interesntno stajaliste, zaista. Moracu cu se vratiti ovom tvom postu. Moracu. Da. Definitvno. Neka ostane na ovom pojasnjenju... I treba. Ona je suverena. Pjesma. Tvoja. Ja sam, ocigledno, odlutala (poezija drugacije zove) na predpostanje, na ideju koja je nadsaznajna, stoga bi je lakse gledali (NE VIDJELI) u kakvoj zamucenoj viziji i pokusali smuseno oiviciti, izgovoriti ili ispisati matematickim, muzickim i inim jezicima. Smuseno. Povrsno. Tek nakon sto je ugledamo u smusenom, jadnom, zacinjenom bolom trenutku koji postaje svrha samog sebe i odvlaci, brani, strazari, neda. Jer smo ljudi. Stoga rekoh slika nakon misli i to misli koja je pretpostavka, ironije li - nadsaznajna pretpostavka. I, da, ceznemo za onim sto smo MI, nespoznati mi, al' ponovo ja, bezobrazno, zalazim u tvoju svuverenost i izvinjenje zbog toga. Btw., veliko hvala za nove horizonte vezano za katarzu, za sustinu katarze oslikanu kroz usporedbu s trajanjem vjetra i generalno time sto ides tako daleko da je poredis s besprostorjem (usudicu se reci, mozda, i SveProstorom), svojevrsnom nirvanom. A o ovome cu definitivno potanko promisliti : "...postojanju prostora u ideji se sama ideja podsmijeva...". Cini mi se da sam bila usred slicne niti, ali ti si imao kuraz za dalje. Mnogo dalje.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 20:32 

jebo lud zbunjenog....

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 21:49 
Moderator

bloodflood wrote:
jebo lud zbunjenog....

Teško nas upratiti a? To je to kad su nam daimoni previše slobodni i pravi jebeni ekscentrici. Teško je riječima opisivati slike i emocije, ali ako to dobro uradiš valjda si umjetnik. Ako nas niko ne konta, možda smo naki boemski umjetnici, nvm - umjetnik ili ne - I don't give u fuck. Ceco nemoj se ništa izvinjavati majke ti, vjeruj da sam iščekivao tvoj osvrt i drago mi je da sam ga dobio. Thanx ;-) . Neću se ni ja sada osvrtati na ovo što si napisala ali ću se tome definitivno vratiti (mada je bolje formulacija tome će se vratiti, krenulo je prokopavanje korita u tom smjeru). Samo jedan osvrt na komunikaciju: riječi su forme, preko slika nam valja komunicirati zato je bolje da svoje misli crtamo ali da ih crtamo riječima.

~°~ wrote:
na ideju koja je nadsaznajna, stoga bi je lakse gledali (NE VIDJELI) u kakvoj zamucenoj viziji i pokusali smuseno oiviciti, izgovoriti ili ispisati matematickim, muzickim i inim jezicima. Smuseno. Povrsno. Tek nakon sto je ugledamo u smusenom, jadnom, zacinjenom bolom trenutku koji postaje svrha samog sebe i odvlaci, brani, strazari, neda. Jer smo ljudi. Stoga rekoh slika nakon misli i to misli koja je pretpostavka, ironije li - nadsaznajna pretpostavka

Savršeno.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 22:04 

Ma, pusti Blooda (necu sad namjerno bit sarkasticna, pa rec' Flooda), ako on konta da RASTE tako sto me/nas podjebava - fine with me. Mozda mu je bas to najzabavniji nacin da ubije dosadu, da ne kazem, bude iole (de)konstruktivan...

Drago mi je da sam odgovorila ocekivanju, a, btw., sa onim Tijelom si me propisno zadeverao, komentar na tvoj esej ispao je, haman, u formi poduze rasprave, al' o tom po tom, treba jos da sazrije, da budem bas sigurna da mi je odrziva jedna teza na koju me inspirisa esejem. Hahaha, ovo: "...krenulo je prokopavanje korita u tom smijeru...", hahaha, ovo se najbolje rjesava jednim smajlijem iz asortimana ovih novih sto ih nabacise raja na Generalnim, al' zavjetovah se da ih ne smijem rabit do sutra. Ok., necu se vise izvinjavati, a' nekako se ucinih sebi previse odurna, bitter u svojevrsnom attack-u (vjerovatno je pregruba rijec) na suverenost smisla koji si iskazao. Valjda prosto postovanje :::wink:::

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 22:16 
Moderator

~°~ wrote:
Ma, pusti Blooda (necu sad namjerno bit sarkasticna, pa rec' Flooda), ako on konta da RASTE tako sto me/nas podjebava - fine with me. Mozda mu je bas to najzabavniji nacin da ubije dosadu, da ne kazem, bude iole (de)konstruktivan...

Ne mislim da je htio podjebavati već smo ukazati da nas je malo teško skontati. Neka ga.

~°~ wrote:
Drago mi je da sam odgovorila ocekivanju, a, btw., sa onim Tijelom si me propisno zadeverao, komentar na tvoj esej ispao je, haman, u formi poduze rasprave, al' o tom po tom, treba jos da sazrije, da budem bas sigurna da mi je odrziva jedna teza na koju me inspirisa esejem

A ja kontao ti zaboravila. Super, jedva čekam.

~°~ wrote:
Ok., necu se vise izvinjavati, a' nekako se ucinih sebi previse odurna, bitter u svojevrsnom attack-u (vjerovatno je pregruba rijec) na suverenost smisla koji si iskazao. Valjda prosto postovanje :::wink:::

Ma u ovakvim stvarima nema puno mjesta za to "atakovanje" a niti za revanširanje i te gluposti kao na drugim temama, naravno između sugovornika koji se razumju. Drago mi je da sam našao takvu sugovornicu. Uzvraćam poštovanje, smajli sa bow-om.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 22:45 

Eto ga, to je to ::wink::

Mali dodatak, slazem se, nema mjesta atakovanju niti revansizmu, nego bas oko ovakvih stvari, na ovakvim temama i u slicnim diskursima, pazim specificno na stil kojim saopstavam jer su mi bitne. Ostale su, uglavnom, trenutak oslobodjen bilo kakve konstruktivne nakane...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]